En räkmacka är aldrig fel

Bäst att göra som polisen säger och ibland kan några trevliga rader belönas med svalt bubbelvin!
Vårt stora uppdrag under den här vistelsen är att ordna så vi får spanska personnummer, det är en förutsättning för att vi ska kunna göra klart hela affären med lägenheten nästa gång vi kommer ner den 13 mars. Mäklaren berättade att det är jättelätt att ordna, bara fylla i lite papper och lämna in till polisen. Inte riktigt helt överensstämmande med sanningen, men jag tycker ändå om att gå in i utmaningar med inställningen att det är jättelätt. Så i måndags förmiddag gick vi till polisen och fick information att fylla i handlingar, gå till banken och betala 9,64 euro per person, se till att banken stämplar och fixar, därefter var vi välkomna tillbaka kl. 8.00. Mycket viktigt, kl. 8.00, när nu ett exakt klockslag blev viktigt i Spanien. 
 
 
I går förmiddag besökte vi banken för att betala in avgiften, första banken tog inte emot betalningar efter ett kl. 9.30, vad det nu är för märklig bestämmelse? Vi åkte till nästa bank som Tomas har haft lite kontakt med innan vi åkte ner, de tog tack och lov emot betalningar alla bankens öppna timmar, perfekt. Vi fick också hälsa på mannen som Tomas haft kontakt med, han heter José Matias och är nu vår alldeles egna bankkompis här på Teneriffa. Vi bokade ett möte nästkommande dag då vi förhoppningsvis har klart våra spanska personnummer. Nu när vi ändå hade alla dokument klara kände vi att det är lika bra att åka till polisen ändå, så noga kan det väl ändå inte vara med några timmar hit eller dit. Men jo, så noga är det, klockan 8.00 ska man vara på plats för att lämna in sin ansökan, punkt slut. Bäst att göra som polisen säger, så 8.00 var vi på plats i morse och möttes av en lång slingrande kö. Tips till alla er som ska till polisen i Spanien och stå i kö klockan 8.00, ta på tjocka kläder, gärna dunjacka. Packa en matsäck, dock inte för mycket, det finns nämligen ingen toalett man kan få besöka. Efter tre timmar var det vår tur, själva handläggningen tog inte många minuter och nu är det klart, YES! Frågade Tomas om vi är Spanska medborgare nu när vi har Spanska personnummer, han lät tveksam men jag känner mig väldigt Spansk.
 
 
Bevismaterial - tre dagar senare, spanskt personnummer, check!
 
Vi åkte vidare till vår nya bankkompis José Matias för att kunna förbereda konto och andra praktiska saker. Vi har inlett ett fint samarbete, vi förstår varandra exakt - han pratar inte så bra engelska och vi pratar inte så bra spanska. Än. Men vi hjälptes åt och har fått till ett underlag så att vi kan få igång ett konto här tills på fredag. 
 
Resten av dagen har jag suttit och arbetat på kontoret som idag har varit på balkongen till vårt rum här på Hotel Vincci, fungerade hur bra som helst.
 
 
Trivsamt på kontoret idag.
 
Tomas är alltid så snabb på att lämna omdömen på alla ställen vi checkar in och ut på. Så det här hotellet är inget undantag utan han skrev ett gott omdöme precis som vi blivit mottagna. Plötsligt hördes ett knackelibang på dörren och så kom det en sådan här! Man behöver inte bli belönad förstås, men det är en bra påminnelse om hur mycket det betyder att dela med sig när man blivit bemött på ett fint och välkomande sätt. 
 
 
Over and out.
Eva-Britt

Åh vilken underbar överraskning för Er 😍 bubbel är så gott! Grattis till Er ❤🥂🍾

Svar: Tack 🙏 fina Eva-Britt ❤️🥂❤️😘!
En räkmacka är aldrig fel

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress