En räkmacka är aldrig fel

Hemma hos oss på Casa Mirador och vi har ett eget soundtrack
Vi är ett underbart gäng, alla helt olika och vi har vuxit ihop och bundit vänskapsband för livet. Vi har flera gemensamma nämnare, den starkaste är nog att vi älskar livet och är beredda att fighta våra rädslor och inre demoner för att höja livsglädjen ytterligare en nivå. Nu ska jag berätta om det här sköna gänget och visa hur vi bor på Casa Mirador.
 
 
Här sitter vi och väntar på dagens frukost på ett fantastiskt ställe som heter Horizon. Från vänster sitter Leo, Johnny, (Johnnys flickvän Malin W saknas, hon är på massage vid det här tillfället), Sofia, Jag, Nadja, Malin J, Mariett saknas också, hon åkte hem igår.
 
 
Idag gick jag helt utanför boxen och övergav min trogna frukost Avokadotoast med pocherade ägg. Istället blev det omelett, rostad bagel med creeme cheese och ost samt en fruktsallad med nötter och torkad kokos. Jättegott & helt wild and crazy.
 
Vi bor på ett gudomligt ställe som heter Casa Soleil, här bor man i olika villor och vi har ett fantastiskt hus som heter Casa Mirador. Det ÄR helt fantastiskt när man väl tagit sig hem upp för den våldsamt branta backen och den långa trappan upp till entréen. Det är bara bra säger Tess, då får vi snygga rumpor, eller förlåt, jag menar snyggare rumpor. Skulle ha tagit "före och efter-bilder" på våra rumpor. Synd att jag inte tänkte på det. Typiskt.
 
 
Här är det nära havet och ändå i djungeln. Efter första trappan kan man ta av till höger, där bor Malin W och Johnny, de kommer ifrån Wasa i Finland. Malin och Johnny var här förra året och reste runt här på Costa rica vilket är en stor tillgång för oss andra. De kan en hel del om landet och även om djuren som det finns i rikliga mängder här. Malin pratar spanska och är vår tolk, det är så lyxigt, framför allt när vi åker olika taxis eftersom de flesta chaufförer bara pratar spanska, eller när vi sätter oss på någon restaurang och får in menyer på spanska. Precis utanför Malin och Johnnys rum ligger vår pool.
 
 
En trappa upp har vi kök, vardagsrum och balkong. Här hänger vi en hel del under våra "håltimmar" som Leo så klockrent uttryckte det idag. 
Skönt och luftigt hus som är byggt i lodgestil, spännande blandat material, högt i tak och mycket space. Verkligen inbjudande för att bara umgås, laga mat och ha trevligt tillsammans.
 
 
På den här våningen bor jag, Sofia och Malin J. 
Malin J är den första personen jag känner som har en riktig  bucketlist och som hon efterlever, genomför punkt för punkt och bockar av allt eftersom utmaningarna är slutförda. Malin kommer från Skövde och hon har en briljant idé på ett instagramkonto hon ska starta upp. Jag tipsar när den är igång.
 
Sofia bor i Los Angeles och arbetar som sjuksköterska, jag berättar om hennes yrke eftersom det är en av grundstenarna i vårt soundtrack. Första gången vi sågs i den lilla minibussen som skulle ta oss till Santa Teresa delade Sofia sin smörgås med mig. Vi åkte ap-tidigt på morgonen och jag hade helt glömt av att det kanske var bra att något att äta. Tack Sofia, så omtänksamt.
På övervånigen bor Leo, en person med en färgstark själ, levnadsglad och har ett stort hjärta. Leo har utbildat sig och arbetat med många olika yrken, hans nyfikenhet har inga gränser. Leo planerar att skriva en bok och han kommer bli en av landets mest eftertraktade föreläsare.
 
Mariett åkte hem igår, det var verkligen supertrevligt att få träffa henne. Nadja bor i ett hus nedanför oss, hon arbetar för Tofta som arrangerar den här retreaten och hon är den som sköter allt här på plats. Hon ordnar med massagetider, styr upp när det saknas handdukar, vi yogar och dansar tillsammans, hon är helt enkelt vår klippa!
 
The Soundtrack of Costa rica!
 
En av de första dagarna spelade Sofia en låt för oss, den är oerhört stark, låten heter "This is me" och kommer från filmen "The greatest showman".  Vi blev alla tagna och Sofia berättade att hon tagit emot kvinnan som sjunger som patient på sjukhuset där hon arbetar. De hade börjat prata och hon berättade att hon sjunger, hon frågade Sofia om hon hade sett filmen "The greatest showman". Sofia har sett den någon gång tidigare och just kvällen innan hade hon sett den igen med sin dotter. En sådan märklig situation. Häromdagen var det dansklass med Tess och hon hade gjort en koreografi till en låt som är så grymt bra, när hon sätter på låten håller vi på att dåna - det är "This is me". 
 
Så enkelt är det, vips har man en låt som alltid kommer att väcka minnen till den här resan, eller som Tess uttryckte det; Nu har ni ett soundtrack, The Costa rica sound track!
 
 
 
 
 
 
 
 

Alecs

Dröm!<3

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress