En räkmacka är aldrig fel

Pura vida - rent liv och mycket hjärta
 
 
 
Så enkelt är det här i Santa Teresa, Pura vida är en hälsningsfras som man använder för att säga Hej eller Hej då eller precis när man vill och känner för det. Pura vida betyder rent liv och det genomsyrar en hel del här, vegansk och vegetarisk mat blomstrar, mycket färsk frukt och mycket grönsaker. Men rent liv handlar också om hur vi mår i övrigt, allt som har med stress eller bara ger en antydan till att stress kan göra sig påmind är bandlyst å det tuffaste. Det är förbjudet att springa här, om du försöker blir du stoppad direkt och du får en ordentlig upplysning om att "This is Santa Teresa, people walk, we are not in a hurry". Det är också mycket kärlek i det ordet, rent liv - att vi ska må bra, sprida kärlek och uppskattning runt oss, slösa allt vad du orkar, även till någon som är dum mot dig. Det är troligtvis den personen som behöver det mest av alla, kärleksbomba utan att tveka. Kärleken och goda energier flödar och det visar den här magiska platsen bland annat genom att sprida hjärtan och kärlek vart man än vänder sin blick.
Första gången jag gick ner på stranden för att  hylla solnedgången möttes jag av en stor kärleksskylt skapad med Beatleskänsla och mycket kärlek.
 
 
En annan märklig kärleksförklaring man möter här i nästan varje steg du tar på stranden är alla hjärtformade stenar som ligger huller om buller lite här och var. Det har aldrig stött på det någon annanstans. Vi har en samling precis utanför vår dörr. 
 
 
I förmiddags bildades en vattensamling från en kall flaska jag ställt på mitt nattduksbord, när jag lyfte bort flaskan och skulle torka upp vattnet såg jag det, ett litet hål bildades i mitten av vattnet i formen av ett hjärta.
 
 
 Så mycket kärlek är det här, överallt. Ikväll famnade jag solnedgången på stranden, eller snarare var det solnedgången som famnade och värmde mig i sin stora allsmäktiga famn.
 
 
I morgon väntar nya kärleksförklaringar, ormar är söta, de har bara svårt att kommunicera det med mig.
 
Karin

Vad stilla och vackert😊 Jag tänkte också på Beatles när jag såg bilden med ”LOVE”. Tänk vad mycket musik betyder! Nu har jag Love Love Love i huvudet och du finns i en solnedgång på andra sidan jordklotet.💕Det är underbart det ser jag ju, men nu får du alltså inte ta dig ”en spring” på många dagar?!?

Svar: Det är verkligen harmoniskt och rofyllt här 🙏på väldigt många sätt. Hela Santa Teresa är som en blandning av Beatles och Beach boys 🏄‍♂️💚🏄‍♂️💚🏄‍♂️Det går bra att jogga på stranden, så länge det är i syfte att må bra. Men det är nästan inga som springer här det är för varmt, typ 36 graders tropisk djungelhätta. Vi tränar 2-3 gånger per dag, så jag är mer än nöjd🙏 Pura Vida ❤️!
En räkmacka är aldrig fel

Karin

Vad härligt du har det! 🧘🏼‍♀️ 🙏🏻 Åh, vad jag längtar tillbaka när jag läser.. Måste tillbaka snart! Ha det fortsatt härligt och hälsa Costa Rica från mig! Kram & Pura Vida! 💞

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress