En räkmacka är aldrig fel

Tänkarbänk
Jag samlar på tänkarbänkar, det är en väldigt bra grej att samla på. Det kostar ingenting och man kan ha hur många som helst, de tar ingen fysisk plats utan man sparar dem i sitt mentala rum, alltså sitt eget universrum och där får det plats hur många tänkarbänkar som helst. Genialiskt. En tänkarbänk är en bänk där man kan sitta och låta tankarna komma och gå som de vill. Ibland samlar jag på mig olika ämnen som jag ska fundera igenom nästa gång jag slår mig ner på min tänkarbänk. Det kan vara allt möjligt som att fundera på en resa jag vill göra, hitta på vad jag ska överraska min man med på hans födelsedag, en utmaning på arbetet jag behöver styra upp, tänka ut en plan hur jag ska lära mig spanska eller så kanske jag bara tänker på hur fascinerande det är att alla ålar hittar till Saragassohavet varje år när de ska föröka sig.Tanken är fri, man får tänka på precis vad man vill och kommer det ingen tanke kan man plocka upp en känsla som man bär på. En känsla är ett meddelande från ditt inre och då är det bra att sätta sig på tänkarbänken och ta reda på vad den känslan vill säga dig. Är känslan nedstämdhet kan det vara en signal om att jag skrattat för lite på senaste tiden, känner jag ensamhet är det på tiden att träffa en väninna eller kanske bara ringa någon och prata en stund. Ibland finns det möjlighet att gå till sin fysiska bänk och faktiskt sitta där, annars sätter jag mig bekvämt hemma i soffan, sluter ögonen och förflyttar mig till någon av mina tänkarbänkar, som en slags meditationsövning. Bänken på bilden är mitt senaste tillskott, den hittade jag på Teneriffa under en springtur och är en av mina favoriter.
 
 
Nu under veckan hittade jag ett helt nytt fenomen, en tänkarstol. Den gav mig genast en inbjudan om att slå mig ner och fundera igenom hur många bra köp jag skulle slå till på just den här dagen. Men istället började jag fundera på min upplevelse i den här klädaffären som tillhör en av Sveriges största kedjor. Inredningen var helt annorlunda än i de andra butikerna jag varit i. Det var glest mellan klädstängerna, luftigt och fritt, här skulle faktiskt tre stycken latte-mammor kunna gå i bredd utan att orsaka irritation hos övriga kunder. I ett hörn vid entréen låg en smakfullt placerad del med inredningstekniska detaljer så man kan få med sig ännu mera nödvändighetsartilklar. På tal om nödvändighetsartiklar, i den här affären kan man också köpa klädvatten, jag skojar inte, det är på riktigt. På herravdelningen kan man köpa en designad sprayflaska med Bergamontdoft och på damavdelningen finns klädvatten med doft av Liljekonvalj, fast på mycket mindre flaska av någon oförklarlig anledning. Mina tankar började snurra, mögglar inte kläderna om de blir fuktiga av klädvattnet? Såhär i efterhand borde jag läst mer noggrant på flaskan, nu har min nyfikenhet vaknat till liv, jag ska gå tillbaka och fördjupa mig i det här med klädvatten.
 
                             
 
Nu ska jag slå mig ner på tänkarbänken och tänka mig fram till tisdag då jag reser på yogaretreat till Costa rica. Jag känner på mig att jag kommer hitta en ny tänkarbänk där och troligtvis kommer jag tänka ut mitt nästa inlägg där.

Eva-Britt

Namaste 🙏 Dina tankar ramlar rakt in med värme och tankar i mig själv. Tänkarbänk/ stol behöver vi alla för att stanna upp i livet för att se det vackra kring oss. Kram ❤

Svar: Precis så ❤️ Eva-britt, vi behöver stanna upp och ta till oss allt fint som vi så ofta tar för givet och glömmer att ta till oss. Kram 💕
En räkmacka är aldrig fel

Karin

Men vad bra. Om jag lyckas tänka fram en bänk utan att bli störd, kan jag kanske meditera då? Jag tänker ibland att jag borde vara tacksam. Inget religiöst, bara tänka på alternativen. Stanna upp, ta en bänk, eller en stol. 🙏Bra tankar.

Svar: Vi har ju en egen tänkarbänk, högst upp på Hammarbybacken du, jag och Markolioo efter ett pass då vi körde backträning. Det är bara att sluta ögonen och slå dig ner.
En räkmacka är aldrig fel

Kerstin Övergaard

Va bra med tänkarbänk! Att sätta sig på en plats och tänka fritt. Det måste vara bra både för kropp och själ. Sedan om man har den bänken på riktigt eller bara för sitt inre är nog inte så viktigt.
Jag ska verkligen träna på att lägga in lite "tänkarbänks-pausar" i vardagen. Tack Majsan för att du ger denna inspiration. Kram till dig!

Marie Sandstrom

Kram Kerstin, i morgon bär det av kl. 11.15, jag lovar att det kommer mer inspiration och tänkarbänkar från Costa rica !

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress