En räkmacka är aldrig fel

Önskar jag kunde förmedla doftbilder, nu blommar det på begravningsbyrån Lavendla och att handla en herrpyjamas är mycket roligare än det låter.
Jag borrar ner näsan i de stora liljorna och sniffar in den gudmoliga doften, jag kan liksom inte få nog. Blommorna som jag fick av Maggie har hållt sig fina nästan hela veckan och jag önskar av hela mitt hjärta att jag kunde ta lukt-foton så jag fick dela med mig av de här ljuvliga liljorna. 
 
 
Det är mycket blommor i livet just nu, inte bara hemma utan även på arbetet. På begravningsbyrån Lavendla blommar det för fullt och det sprider sig på oss som arbetar här, vi blir glada och blommar ut. Det är så värdefullt att få arbeta på en blomstrande arbetsplats och det kan vi tacka vår kollega Pam för som är blomman själv i egen hög person.
 
 
Det är inte bara blommor som skapar en stämning på jobbet. Glass, fruktsallad med vips-grädde och kola-sås en torsdagseftermiddag är också en bidragande faktor. Inte svårare än så.
 
 
En annan blomstrande historia är en liten söt växt som jag fick av en kollega i samband med Halloween förra året. Den har inte haft det lätt, men jag har kämpat med att vattna och ge den kärlek. Plötsligt hände det, lilla växten åkte med hem och fick flytta in i en stor rymlig kruka med massor av frodig jord från Ica där den kan växa så det knakar.
 
 
För växa kommer den att göra, garanterat. Jag har pratat med grannarna i kontoret ovanför och förvanat om att jag troligtvis kommer behöva borra upp ett hål i taket så att min växt kan få växa fritt.
De har naturligtvis full förståelse.
 
I torsdags kväll flög jag ner till pappa Willy i Göteborg och den här gången stod "köpa pyjamas" högst upp på att-göra listan. Nu kan man tro att köpa en herr-pyjamas kan inte vara något att skriva om i en blogg, men där har ni fel, det är så mycket roligare än vad ni kan ana. För ca 10 år sedan begav sig min pappa ner på stan för att handla en ny pyjamas. Han klev in på Ströms herrekipering där han alltid handlar sina kläder och togs emot av personalen som undrade vad de kunde stå till tjänst med. Jag vill ha en pyjamas svarade pappa och personalen svarade något generade att det har vi inte. Min pappa exploderade och sa i väldigt hög ton: Va, har ni inga pyjamasar? Då kan ni väl för f-n inte kalla er för klädaffär! Min pappa svär en del och han var inte blygsam med svordomar vid det här tillfället. Av en tillfällighet var skjutjärnsjournalisten Janne Josefsson där och han kunde inte undgå pappa Willys högljudda besvikelse att de inte hade några herrpyjamasar. Janne gick fram till pappa Willy och berättade glatt att han alltid undrat hur en man ser ut som sover i pyjamas.  Här är jag sa pappa och sedan gaddade de ihop sig. Ska inte den här mannen få kunna köpa sin pyjamas hejade Janne Josefsson på. En i personalen erbjöd sig att gå ner i lagret och leta på ett ställe där det kanske kunde finnas en. En lång stund senare kom han tillbaka med en pyjamas och pappa Willy var nöjd. Nu, ungefär tio år senare gjorde jag en pyjamastur på samtliga herravdelningar i Göteborg, men inte en endaste herrpyjamas gick att frambringa. Jag beslutade mig för att gå in på Ströms herrekipering som en sista utväg. En personal kom fram till mig direkt och när jag berättade att jag vill köpa en herrpyjamas frågade han vilken sort jag önskade. Jag höll på att svimma men skärpte mig direkt och sa att det ska vara långa ben och armar, bomull/linne material och knappar på pyjamasskjortan. Vi gick iväg och hör & häpna, de har ett förråd med bara herrpyjamasar från golv till tak. 
 
 
Undrar om pappa Willy bidragit till det här pyjamasförrådet?
 
 
Jag kände direkt att ska man hitta en herrpyjamas någonstans i Göteborg så är det just här.
 
 
Jag berättade hela historien för personalen, de skrattade och jag anade en viss lättnad att det var jag som kom in som kund och inte pappa Willy. Det är en fröjd att få hjälp av professionell personal när man ska ta itu med något som känns snudd på ogenomförbart. Precis så önskar jag att de känner som kontaktar oss på Lavendla.
 
Mycket kärlek och goda energier till Er alla och tack för att du tog dig tid att läsa.