En räkmacka är aldrig fel

Jag firar 30 år som mamma, Torekovssyndromet - Är det ok att handla på Östermalmshallen iklädd badrock och trätofflor, spring lagom - ett råd man bara kan få från en nära vän och hur konstiga cyklar finns det egentigen?
Den 24 augusti 1993 kl. 06.10 föddes den här underbara människan, Oskar, på Danderyds sjukhus efter 23 timmars hårt arbete. Det finns inte ord som kan beskriva hur lycklig, stolt och tacksam jag är att få vara hans mamma.
 
 
Inte nog med det, nu har jag också Jessie i famlijen som är Oskars sambo, en person som också sätter guldkant på tillvaron. Oskar och Jessie gör varandra lyckliga och det gör mig ännu mer lycklig.
 
 
Vi firade med champagne och middag på vår japanska favoritrestaurang Tezakuri.
 
 
 
Det tråkiga med den här kvällen var att  Alecs sambo Linnea inte kunde vara med. Hon var på kick-off i Vaxholm och tävlade i Fångarna på fortet. Jag skrev till henne att jag hoppades att hon skulle slippa den flygande telefonkiosken och ormar, men jag har inte fått det bekräftat. Har tack och lov fått livstecken så hon har överlevt alla nära-döden-upplevelser som Fångarna på fortet innebär. 
Alec och Linnéa är också två personer som gör varandra lyckliga och den lyckan gör om möjligt mig ännu mera lycklig.
 
I fredagens upplaga av Svenska Dagbladet skrev etikettexperten Sofia Larsson en intressant artikel som satte ljuset på Torekovssyndromet.
För er som inte är bekant med det här begreppet kan jag berätta att det handlar om sommargäster i Torekov där Stockholmare från Östermalm är överrepresenterade. En överklass som köper en liten "sommarstuga" vid havet för 27 miljoner utan att blinka. 
De här sommargästerna har sedan många år tillbaka införlivat en "badrockskultur" som innebär att de dagligen beger sig gående, cyklandes eller i sin Porsche iklädd endast badrock och träskor till byns brygga för att ta sig ett morgondopp. Därefter fortsätter turen till bageriet där de köper en valnötslimpa för 85 kronor & sedan vidare till Ica för att handla mjölken till kaffet - fortfarande iklädda i nu våta vitgula badrockar. Ibland utan att ha något under badrocken. Frågan är om de gör detsamma på Östermalmshallen eller på Ica Fältöversten. Läs gärna artikeln där det presenteras ett svar som är både roande och intressant läsning.
 
 
Helgen har jag tillbringat i Göteborg hos min fantastiska pappa Willy tillsammans med min sköna storasyster Mona. Pappa har fortsatt att underhålla oss med härliga historier och geniala idéer, han slutar aldrig att förvåna. Mona har skämt bort oss som vanligt med gudomlig mat, ljuvligt!
 
En av mina närmaste vänner Fia gav mig ett av de klokaste råden jag någonsin har fått och nu på tanke med att jag är springknarkare kunde det inte ha kommit mer lämpligt. Innan vi skulle träffas i söndags skulle Fia yoga och jag skulle ut på min springtur. Då skriver Fia de magiska orden: Spring lagom. Alltså hur genigaliskt kan man uttrycka sig? Jag vet inte, men jag vet att hon är den klokaste av de kloka och nu har jag ett nytt mantra, spring lagom. 
 
 
Fia, tack för att du finns i mitt liv. Med dig vid min sida blir livet så mycket roligare, det är dagens sanning. 
 
Nu ska jag avrunda men innan det vill jag gärna dela med mig av en mycket märklig cykel jag stötte på vid Centralstationen i Göteborg. Tyvärr lyckades jag inte fota mannen som cyklade in på perrongen på den, men jag kan konstatera att det är en av de märkligast cyklar jag stött på & det är absolut ingen cykel för mig med höjdskräck.
 
 
Med det avslutar jag veckans inlägg, massor med kärlek och goda energier till er alla och tack för att du tog dig tid att läsa.