En räkmacka är aldrig fel

På nya äventyr i kollektivtrafiken, bus i mitt hus och flygplatsen där vanliga bilister samsas med flygplanen
I fredags bar det av på nya äventyr i kollektivtrafiken, det är alltid lika spännande. 12.22 skulle jag stiga på bussen, den kom 12.35. Åkte vidare till Los Christianos där jag skulle byta till bussen som går till  El varadero kl. 13.00. Oturligt nog var det mycket trafik och vi kom fram först 13.15 till Los Christianos. Försökte titta i tidballen när nästa buss skulle gå, men den var helt blank och signalerade om att det inte skulle gå någon mer buss den här dagen. Frågade damen i biljettluckan som berättade glatt att  nästa buss skulle gå redan 13.40. Den kom 13.40 men avgick 13.55. Här har man ingen brådska, allt ordnar sig. Chauförrerna småpratar gärna med alla passagerare som kliver ombord, hjälper dem att placera väskor i bagageutrymmet och har någon passagerare vimsat bort sig så hjälper självklart chauffören till att vederbörande hittar till rätt buss. Det är skönt faktiskt, det gäller bara att själv ta höjd för eventuella klockslag man behöver passa.
 
 
Nu ska ni få ett värdefullt tips av mig om ni ska ut och åka med bussarna här. När du sätter dig ner på din plats, se till att du har full koll på vart stopp-knappen är. I fredags satte jag mig på en sittplats på vänster sida i bussen som bara hade stopp-knappar på höger sida. Det fanns 4 totalt, två fram och två bak. Knappen satt dessutom högt upp vilket innebar att jag behövde ställa mig på sätet fär att nå den. Det blev komplicerat då bussen var överfull av skolelever. När jag började klättra och tränga mig fram till närmaste stopp-knapp ropade en ung kille till mig att han trycker åt mig. 
Note to self: Ha alltid koll på stopp-knappen.
 
När jag promenerade till lägenheten från bussen till Hans lägenhet som jag blivit betrodd att få ha nyklarna till sköljde en våg över mig av lycka och tacksamhet. Tack Hans för att jag får bo i sviten även när du inte är där.
 
 
Klockan 17.00 var jag bjuden på middag hos Pia och Einar. Som ni redan vet är Pia en grym kock och matkonstnärinna. Hennes mat är gudomlig och vill du ha inspiration så gå gärna in i hennes skafferi https://www.piasskafferi.com/
Jag somnade gott på kvällen när jag kom hem till sviten. Natten mellan torsdag och fredag var det bus i mitt hus på högsta nivå. Vaknade 03.28 av att lamporna i lägenheten började blinka och AC:n gnisslade och väsnades. Det var elen som kom och gick lite som den ville, men för säkerhets skull slog jag av brytaren för AC:en och tänkte att nu blir det nog lugnare. Jag kröp ner och efter en stund gick vattenkokaren igång och tv:n slog på. Väldigt märkligt eftersom allt var avstängt när jag släckte ner occh gick och la mig. Vid 05.48 lugnade det sig med buset i huset. Undrar om det här har något med ögat att göra jag såg på himlen och skrev om i förra veckans inlägg. 
 
Helgen var helt fantastisk i Varadero som alltid, tack Pia och Einar för er gästfrihet!
 
 
Skafferiet bjöd på fantastiska fetaostbiffar med klyftpotatis, tsatsiki och grekisk sallad.
 
 
Till dessert hade Pia gjort en magisk Tiramisu med mandarin. Jag är egentligen ingen efterrättskvinna, men jag lovar att jag njöt och önskade att den aldrig skulle ta slut.
Tack Pia och Einar för en fin helg!
 
Snart vankas en ny helg med nya äventyr och innan jag avslutar vill jag bjuda på en flygplats som sticker ut. Visste ni om att flygplatsen i Gibraltar är den enda flygplatsen i världen med 4 körbanor som korsar landningsbanan. Vi får hoppas att trafikljusen inte busar till det.
 
 
Med det avslutar jag veckans inlägg. Mycket kärlek och goda energier till er alla och tack för att du tog dig tid att läsa.