En räkmacka är aldrig fel

Bästa vänner på besök, nu blommar mandelträden, okänd fotograf stjäl solen och det är självsäkert att ta med sitt mästerverk till graven
I tisdags kväll kom två av mina bästa vänner på besök och det är så galet roligt. Vi sammanstrålar med jämna mellanrum och åker på "konferenser" runt om i världen och den här gången gick turen hit till Teneriffa. En väldigt bra sak när det kommer besök är att jag själv ger mig iväg på utfärder och får upptäcka den här helt fantastiska ön. I fredags åkte vi ut på tur och besökte bland annat en jättefin liten apelsinby som heter Masca. Den är så vacker och består av små hus och gränder som hänger ut från klippkanter.
 
 
Det är en fantastisk resa hit, brutalt vacker på små kringeli-krok vägar som inte är något för den med svagt hjärta. Det är storslagen natur och vill man inte köra själv så kan man göra som oss och köpa en bussresa med guide och chafför.
 
 
Här är ett övergivet hus som ligger på en klippkant och bara väntar på att få lite kärlek. På berget mitt emot spanade jag in en annan ännu mindre by som också hänger ut från en klippkant. Jag kan säga att jag är inte avundsjuk på de som bor här, jag kände krull i tårna bara jag tittade på deras parkeringsplats och hur de behöver trockla sig ut på vägen med livet som insats.
 
 
Det är ungefär 120 personer bosatt i Masca och det finns flera små barer och restauranger att besöka. Vad jag förstår finns det också ett spännande bergsmassiv här vid Tenoberget att vandra genom för de som vill ha extra utmaning.
 
 
Vi hittade en mysig servering med prunkande grönska och vacker utsikt. En extra bonus vi fick under den här turen var att nu blommar mandelträden som påminner om våra körsbärsträd.
 
 
Häromdagen hittade jag en jättefin bild som en okänd fotograf tagit där vi får bevittna hur vederbörande stjäl med sig solen, vackert och så genigaliskt.
 
 
Med risk för att uppfattas som extremt yrkesskadad så vill jag ändå dela med mig av en yrkesman som valt att ta med sig sitt mäterverk ända till graven. Det är Sverker Lund som skapade solfilmen för Svt och jag känner att den här gravstenen bär både stolhet och självsäkerhet. Jag älskar hälsningen om det finns kanelbullar i himmelriket, sålklart det gör. Massor med kärlek och goda energier till er alla och tack för att du tog dig tid att läsa.