En räkmacka är aldrig fel

Djävulskt stolt, tips för den hungriga, flash fiction & känslan att befria sig från ett två år gammalt dåligt samvete
Stolt är ett vackert ord med mycket kraft i och kanske är det därför vi väljer att inte använda det så ofta. Men idag ska jag använda det ordet flitigt för jösses vad mycket jag har att vara stolt över den här veckan. Först och främst är jag grymt stolt över mig själv som i fredags hade kursavslutning för ett antal nya och grymt begåvade blivande begravningsrådgivare. Det är väldigt tillfredställande att få utbilda människor in i en helt ny yrkeskarriär och jag är imponerad av de här personerna som tar klivet in i en annorlunda och spännande bransch - begravningsbranschen. Jag blir lätt imponerad av människor som förverkligar sina drömmar, det är många som tänker att de ska göra det, men få som verkligen gör det. Grattis till Er alla!
 
 
En annan person som jag är stolt över och som ska vara väldigt stolt över sig själv är min syster Mona, vinnare av Guldkossan som är kockbranschens motsvarighet till filmbranschens Guldbagge eller tv-branchsens Kristall. Hon har också kammat hem segern i White guide junior. I år fick hon det hedersamma uppdraget att vara jurymedlem och utse årets Guldkossevinnare. 
 
 
Turligt nog innebar det här jury-arbetet att åka till Stockholm och vi fick möjlighet att träffas och kunde avnjuta en härlig middag på en liten Grekisk Taverna på Vasagatan. 
 
Mona bor i Varberg nära en grillrestaurang som med all sannolikhet serverar Sveriges största matportioner. Den heter "Håstensgrillen rockers pub" och ligger i Varberg.
Här serveras bland annat en "Insane monstersteak" på 1 kg entrecote, 30 skivor bacon, klyftpotatis och tre såser. Eller  vad sägs om en Gyrosrollo Big monster på 1,6 kg?
 
 
Man tänker spontant matkoma och lustigt nog har två killar startat en YouTube kanal som heter just Matkoma. De slår olika rekord i att äta och naturligtvis har de besökt Håstensgrillen. En av dem åt först en gigantisk Fish & chips och sedan den här pizzan som heter FAT´s DOMINO som innehåller en 200 grams hamburgare, cheddarost, pommes och 16 friterade lökringar. På originalet ska det vara 8 lökringar och 8 skivor bacon, men han kompenserade baconet med att dubbla lökringarna. Om man äter upp pizzan får man en keps, undrar ni om han fick en keps? Gå in och kolla på antingen deras Instagram eller YouTube kanal, jag lovar att ni blir imponerade.
 
 
I början av november åker vi ner och hälsar på pappa Willy och kanske vi besöker Håstensgrillen, det här vill jag uppleva live. Kanske inte maten i sig, utan gästerna och hur de attackerar sina monsterportioner. Kanske blir man ett monster själv och då får man vara stolt över det.
 
I morse hörde jag ett program på radion där de pratade om texter som berör. Bland annat var det en kvinna som skrev in och påminnde om Ernest Hemingways korta novell på sex ord.
"For sale, babe shoes, never worn", eller "Till salu, babyskor, aldrig slitna". Det hugger i hjärtat.
Det är den kortaste historien som berättats och har också påverkat många försök att skapa en berättelse inom ramen av sex ord, så kallad "flash fiction" eller plötslig fiktion. Det här tror jag att Ernest var stolt över.
 
 
 
Något som gnagt och gjort att jag konstant burit på ett dåligt samvete fick sitt slut idag. För drygt två år sedan glömde min vännina sina fina Ray-Ban glasögon hos mig i samband med min 50-års fest. Jag lovade att ta med mig dem nästa gång vi skulle ses, men tiden har bara runnit iväg och varje gång jag sett Pias glasögon har jag fått dåligt samvete. Idag fick jag med mig glasögonen när jag skulle till centrumet och skickade ett meddelande till Pia att jag var på väg in. En kvart senare återförenades Pia med sina coola solisar och vi hade en väldigt trevlig fikastund på Espressohouse. 
 
 
Det tog tid, drygt två år men nu är de återförenade och jag är stolt, kanske inte över mitt minne men för att jag äntligen lyckades få till det. 
Nu ska jag gå och laga en helt ny maträtt som jag med största sannolikhet kommer att bli väldigt stolt över. 
Mycket kärlek och goda energier till Er alla och tack för att du tog dig tid att läsa.