En räkmacka är aldrig fel

Sådana meddelande gillar jag att få, verkligheten överträffar alltid sagan, lyxbrunch, koreansk yoga och en cheesecake kan vara vackert som ett konstverk
En av mina bästa vänner har en god vän som också köpt lägenhet här på Teneriffa. Han bor i Varadero som ligger nära Los Gigantes, det är ca 40 minuter med bil från mig eller 2 timmar med den lokala bussen. I augusti åt vi middag tillsammans här på terrassen och bestämde då att vi skulle ses nästa gång han kom ner. I tisdags kom ett sms med en inbjudan till middag på onsdagen och även transport då han var i Santa Cruz och ändå skulle köra förbi där jag bor. Sådana sms gillar jag att få. Middagen hade han inhandlat på Saluhallen i Santa Cruz och jag kan meddela att den shoppinglyckan visste inga gränser. Vi åt olika fiskar, musslor, ostar, korvar, skinka, oliver, grillade rotfrukter och flera olika sorters såser som var baserade på parmesan. Det var en gudomligt god middag och jag är tveksam på om det fanns så mycket mat kvar i Saluhallen att köpa för övriga Teneriffabor.
 
 
Det var inte bara middagen som var gudomligt god, utsikten går bara inte att titta sig mätt på. Den här kvällen var havet lugnt och La Gomera ligger som en kuliss i bakgrunden.
 
 
Den här fantastiskt fina lägenheten är i två etage och jag fick bo i sviten på övervåningen. Det är en mäktig känsla att slå upp sina ljusblå på morgonen och njuta av havet och himlens vackra färger.
 
 
Jag arbetade ett par timmar på förmiddagen och när jag kom ner väntade en lyxbrunch med nybakat bröd, råpressad juice, olika sorters yogurt, jordgubbar, hallon, blåbär, mango, vattenmelon, björnbär, alla sorters tänkbara nötter nybakat bröd, ostar, skinka, äggröra, te och lite annat smått och gott.
 
 
När jag satt där och njöt av allt gott kom ett meddelande från Pia och Einar som också är mina nya vänner här på ön. De hade bjudit hem mig på lördagen och Pia skickade vilken busshållplats jag ska gå av på och undrade ungefär vilken tid jag kommer. Jag började kika på tidtabellen och hajade till på hållplatsen, är inte det den som ligger här precis? Jo, så är det. Jag skrev till Pia och förklarade vart jag var och frågade vart de bor. Hon svarade rätt omgående och frågade vilken adress jag var och hälsade på. När jag skickade den kom ett snabbt svar att hon har en lägenhet i samma fastighet som min vän bor i, vad är oddsen på det? Tänk att de här personerna som jag nyligen lärt känna här på Teneriffa visar sig äga lägenhet i samma fastighet. Jag kan bara konstatera åter igen att verkligheten alltid slår sagan. 
 
Jag behövde åka hem ett par dagar men i lördags tog jag bussen tillbaka mot Varadero för att träffa Pia och Einar som bjudit hem mig. Pia är matkonstnär och har en blogg som jag varmt kan rekommendera https://www.piasskafferi.com/. Dagen till ära lagade hon Einars absoluta favoriträtt, Almejas soppa. Almejas är små musslor som puttrar i en soppa med olika rotfrukter & kryddor och som toppas med bacon & gräslök. Det är en smaksensation utan dess like, receptet finns på Pias hemsida, den här soppan vill alla uppleva - det är jag helt övertygad om.
Einar har en radiostation som heter Radio Averroes, vilket sammanträffande - jag älskar radio och har sänt en del själv i mina dar. På Radio Avarroes delar Einar med sig av tankar och reflektioner & bjuder på grymt bra musik. Han sänder på söndagar mellan kl. 19.00 - 20.00 gå gärna in och lyssna https://www.radioa.es/. Einar har bjudit in mig så vid något tillfälle ska jag få sända med honom, det ser jag fram emot!
 
 
Lagom till desserten kom min vän Hans, Pia & Einars granne och det var så roligt att ni fick träffas!
Desserten var inte bara ett vackert konstverk utan också en sprakande smakupplevelse. Pia, du är ett geni!
 
 
Vi hade en härlig eftermiddag och avslutade kvällen på en servering vid havet och njöt av solnedgången. Tack för denna oförglömliga upplevelse, ser fram emot att snart få träffa er igen.
 
 
Man kan tycka att alla dessa upplevelser och härliga stunder borde räcka, men jag kan meddela att här tog inte min vecka slut. Söndags förmiddag åkte vi till en yogastudio i bergen och jag fick delta i en riktigt bra yogaklass med Koreansk inspiration, något jag kommer fortsätta praktisera. 
 
 
En unik yogastudio som bjöd mig på en riktigt skön upplevelse med många överraskningar både i kroppen och i det själsliga. Tack Hans för att du tog med mig hit.
 
Vi fick tips av Pia och Einar om ett bageri som slår det mesta, det kan vi bara bekräfta och eftersom det ligger på vägen till yogastudion blev det "naturligt" att slinka förbi.
 
 
 
Det här var bara ett smakprov på bland annat allt kulinariskt jag fått uppleva den senaste veckan. Jag har inte berättat om äventyren på olika möbelvaruhus vi dammsugit i jakten på de perfekta möblerna och jag kommer inte heller berätta om min hemresa igår med en hantverkare som skjutsade hem mig med två fina solstolar som blivit överflödiga hos Hans. Det är en annan historia jag ska bjuda på vid ett annat tillfälle. 
Med det avrundar jag för idag, mycket kärlek och goda energier till Er alla och tack för att du tog dig tid att läsa.