En räkmacka är aldrig fel

Pura vida på Teneriffa, kärlek till mat som "hoppar in i munnen" och följ med ner i frysboxarna på Ikea i Santa Cruz
Jag ska i ärlighetens namn erkänna att det blev inte helt bra det här med att packa i god tid. Det gav mig visserligen en halvtimma extra att sova på fredagen då jag åkte ner, men vad hade jag egentligen packat ner? Inte så mycket kläder i alla fall. Det kan bero på mitt inre mantra som är att har jag bara en bikini och ett höftskynke så klarar jag mig perfekt. Nu hade jag istället för kläder packat ner andra livsviktiga saker som bland annat två hjärt-tavlor och min underbara Pura vida-skylt jag köpte på Costa rica i januari. För Er som inte läst min blogg från Costa rica kan jag berätta att Pura vida betyder rent liv och är en hälsningsfras man använder för att säga Hej eller Hej då eller bara säga precis när som helst när man känner för det.
 
 
Rent liv handlar också om hur vi mår i övrigt, allt som har med stress att göra ska bannlysas å det tuffaste. På Costa rica/Santa Tereses där jag var är det til exempel förbjudet att springa, om du försöker blir du med största sannolikhet stoppad på en gång och får en ordentlig upplysning om att "This is Santa Teresa, people walk, we are not in a hurry". Det är också mycket kärlek i det ordet, rent liv - att vi ska må bra, följa vårt hjärta, sprida kärlek och uppskattning runt oss, både till oss själva och andra, även till "dummingarna". Det är troligtvis dem som behöver det allra mest, kärleksbomba är min uppmaning till Er alla.
 
Det här med tokig packning får mig att tänka på när jag var runt fyra år och pappa Willy tyckte att jag och min syster hade blivit så stora att vi gott och väl kunde packa våra väskor själva, det skulle minsann inte mamma Ingela behöva göra åt oss längre. Så fick det bli, när vi kom fram till sommarhuset på Tjörn där vi skulle vara en vecka blev min mamma helt förskräckt när hon öppnade min resväska, den var full av leksaker. Hon frågade förstås hur jag kunde göra såhär och inte packa med några kläder, jag svarade att jag gjorde precis som du sa, jag packade bara det viktigaste!
Det var troligtvis så jag kände när jag packade förra fredagen inför Teneriffa.
 
 
Så lycklig med en resväska full av leksaker, lika lycklig är jag nu på Teneriffa med mina fina hjärt-tavlor och min skylt som hjälper mig att påmminna om Pura vida - rent liv.
 
Lägenheten här på Teneriffa har blivit berikad på ytterligare två fantastiska konstverk, Ziggy & Tuula.
Det är två bedårande träskulpturer som min svärmor Ami har skapat av drivved och nu hänger de i vårt uterum och förgyller tillvaron. Vi har döpt dem till Ziggy och Tuula, Ziggy är efter Ziggy Marley förstås och som ni ser har han rastafari-look så det råder inget tvivel om vem han är. Tuula har finskt påbrå och älskar att dansa balett, det ser man på hennes smidighet och det fina tyllet som hon har på sig. Tuula är en rastlös själ, hon tycker om att snurra runt och se sig om till skillnad mot Ziggy som är helt cool, han har inte rört sig en centimeter sedan jag kom hit. Tack Ami för de fina konstverken, vi älskar dem!
 
 
Nu har vardagen infunnit sig här på Teneriffa, jag har arbetat på begravningsbyrån under dagarna och det har fungerat alldeles utmärkt tack vare telefon, mail och att kunna delta på möten via Hang out, fungerar hur bra som helst. 
 
Tomas har arbetat på sitt kontor men har också varit ute på två photo-sessions med båtarna, han har det också bra på sitt arbete om dagarna.
 
 
Vi har varit på tur till Santa Cruz och handlat lampor och lite smått och gott på Ikea, det är faktiskt väldigt roligt att det ser ut exakt som Ikea i Barkaby. 
Självklart finns det köttbullar och potatismos på menyn, och det är populärt, kön var låååååång.
 
 
Vi skippade köttbullarna, men gjorde en djupdykning i frysboxarna och gissa vad vi hittade där?
 
 
 
 
Jo, julskinka, kräftor, köttbullar, falukorv, varmkorv med tillhörande korvbröd och mycket mera. Så planerar du att fira jul här och inte hinner handla innan så har Ikea frysboxarna fulla med allt man kan tänkas behöva.
 
 
Sill, Kalles, stenbitsrom och pepparkaksdeg finns också. GOD JUL!
 
Några lediga dagar har jag också fått här under helgerna och då har jag passat på att läsa, ett utmärkt sätt att koppla av på och jag känner direkt en starksemesterkänsla när jag får läsa. Här ska ni få några bra mys-boks tips.
 
 
Kärlek på menyn är en fin historia som handlar om en kvinna som mister sin man i en tragisk olycka och tar med sig barnen till en semesterort vid havet  där hon börjar arbeta på Café havsbris. En charmig histora som också gjorts som långfilm.
 
Hjorton och hjärtan är den femte boken i serien som utspelar sig i Östersund med huvudkaraktärerna Liselotte och Mario samt hans restaurang i Östersund, La Stella. Här kokar känslor åt alla håll och kanter, riktigt bra skrivit. Det bästa är ändå alla ljuvliga maträtter som man får läsa om. I den här boken fick jag lära mig att en av mina absoluta Italienska favoritmat-rätter Saltimbocca betyder "Hoppa in i munnen" bara en sådan sak.
 
Det lilla galleriet i solen håller jag på med just nu och den har inte börjat speciellt muntert. Julia som är huvudkaraktär flyttar till Sydafrika med sin sambo och son, väl där på andra sidan jordklotet blir inget som hon har tänkt sig. Just nu är jag mest nyfiken på varför hennes granne på andra sidan häcken är så otrevlig mot henne. Jag hoppas i alla fall att allt vänder för Julia och gör det inte det ska jag skicka ett varningens ord i nästa blogg.
 
 
Bra böcker är inte allt, springturer och en stund på Yogamattan är också viktigt för mig.
 
Just det, viktiga grejer, förra veckan lovade jag att återkomma om en speciell present som jag fick förra fredagen innan jag åkte ut till Arlanda. Det är en present från en av mina fantastiska kollegor, nämligen Pam. Den här ska du ha för att du är en så fin vän och kollega sa Pam och gav mig presentent, Pura vida på den! En flaska bubbelvin som överlämnades i en specialdesignad kylväska, helt enkelt en väldigt cool handväska, jag älskar den. Tusen tack finaste Pam, jag lovade att den skulle få en speciell plats på den här resan och det kommer den att få. Återkommer med bevismaterial.
 
Nu går planet hem om några timmar, känns overkligt som om det inte ska hända på riktigt. När jag kommer hem väntar massor med spännande utmaningar jag ser fram emot och det kommer säkerligen bara säga Poff och så är det 20 december och jag sitter på flyget hit igen. DÅ har jag en enkel biljett.
 
Mycket kärlek och goda energier till Er alla och tack för att du tog dig tid att läsa.