En räkmacka är aldrig fel

Fest i dagarna fyra för pappa Willy, lyxlunch som sätter guldkant på tillvaron och hos Oscar & den lille skiner alltid solen
Han är en riktig Party-prisse vår pappa Willy, nu har vi firat honom fyra dagar i rad och då pratar jag fira med stort F. 
 
 
I torsdags hade vi middag med en av min systers äldsta barndomsvänner Semlon och tur var det att vi hade bjudit in henne för det visade sig att hissen i pappas hus var avstängd den här dagen. Som ni förstår var vi grymt tacksamma att vi hade Semlon på besök som hjälpte oss att bära upp mat, dryck, stolar mm som behövdes för festandet i dagarna fyra.
I fredags kom pappas kusin Per-Olof och hans fru Barbro på besök från Landskrona och de bjöd på bubbelvin och smörrebröd från "Oscar och den lille" och björnbärsmoussetårta.
 
 
Min farbror Stefan var också med och han har inte träffat sin kusin Per-Olof sedan 1968 så de hade många sköna historier att berätta för varandra. Det var en härlig eftermiddag vi fick tillsammans och smörrebröden kan bara beskrivas med ett ord, Världsklass!
 
 
I lördags var det den stora balunsen och vi var 25 personer som uppvaktade pappa Willy. Min syster och hennes Thomas hade gjort hemrökt lax och till det åt vi en underbar potatissallad med rädisor, sparris och purjolök. Till dessert blev det mandelmusslor fyllda med gottiskräm och jordgubbar. För den som ville fanns det cognac till kaffet, det var viktigt för Willy som tutade i sig ett par stycken.
 
Igår var pappas "riktiga" födelsedag och det firade vi med en av min systers bästa vänner Tina. Det blev bubbel med massa goda tilltugg, festmåltiden från lördagen med mandelmussla till dessert. En härlig festmåltid och jag kan säga att pappa var väldigt nöjd och rätt trött i tassen. Vi avslutade kvällen med att han packade upp alla sina presenter, inga dåliga grejer och nu kan vi ha fest igen sa pappa glatt.
 
 
Veckan har inte bara varit party även om det skulle räcka gott och väl. Jag har jobbat som vanligt och i torsdags fick jag det stora nöjet att äta lunch med mina kollegor på "Inmemory", Linnea, Sofia och hennes gudomliga hundvalp Alfons.
 
 
Vi satt ute och åt i solen på Magasinsgatan där vi köpte mat från en streetfood-vagn som hade galet goda hamburgare. Den här lunchen gav mig så mycket positiv energi, så behöver ni en engergi-kick så är det dessa goa man ska luncha med.
 
För er som undrar vart min Tomas har hållt hus den här veckan kan jag meddela att han har haft fullt upp med kurser, träningar och race. Han har nämligen en guldpokal att bevaka som han har för avsikt att kamma hem och då går det inte att missa någon tävling. I lördags var det ett race som han vann, skönt tycker jag då det hade varit snopet om han missat 85-årsfesten och vinsten.
 
 
Det finns ett litet ställe som är utöver det vanliga och som ligger vid Saluhallen på Kungstorget i Göteborg. Oscar och den lille, lägg det på minnet. Jag har redan berättat att de har norra europas godaste smörrebröd som man kan avnjuta på deras uteservering och det bästa av allt är att just där skiner alltid solen. Nästan alltid i alla fall. 
 
 
Med det avrundar jag för idag och tackar för att du tog dig tid att läsa.
Massor med kärlek och goda energier till Er alla.