En räkmacka är aldrig fel

Jag har unnat mig en helrenovering, kärt besök i Sjöstaden och nu går det bra för Fröken Söt, tack och lov!
Det är upplyftande att få genomgå en renovering, då tänker jag ytan, fasaden som bär min person i vått och torrt. Ofta säger vi till oss själva att det är vårt inre som är det viktigaste för att må riktigt bra, jag säger att det är en kombo. Man behöver underhålla både det inre och det yttre för att sola sig i sin egen underbarhet, sin egen glans.
I veckan besökte jag hårfrisörksan för att renovera upp mig själv, bra beslut, jag är så nöjd med min nya mörkare ton.
 
 
 
Det är som balsam för själen när någon fixar och trixar med håret, man kliver in på salongen och ett par timmar senare kliver man ut som en helt ny person.
 
 
Del två i renoveringsprojektet är fötterna, hur ofta hyllar vi våra tassar som bär oss fram genom livet och ser till att vi ständigt befinner oss i en framåtrörelse? I torsdags slank jag in hos vår lokala fotmassör och lyxade till med extra allt. Alla fötter behöver kärlek, glöm aldrig det.
 
 
Kristi himmelfärdsdag blev en riktig lyckans dag för mig. Min yngsta son Alec och hans flickvän Linnea kom hem på middag, som jag har längtat.Vi fick en underbar kväll och som vanligt gick tiden alldeles för fort och jag längtar tills vi får ses igen.
 
 
Vilken bonus det blev, Alec, Linnea och ljuvliga lilla Chilli, en gudomlig karamellfärgad pudel.
Vi saknade Tomas som var ute med kursdeltagare ombord på Operah.
 
 
Alla älskar Chilli, så enkelt är det.
 
I närheten av mitt arbete på Götgatan ligger det en affär som jag alltid blir väldigt glad av när jag passerar förbi, den heter Fröken Söt och det är en färgsprakande affär. I mars läste jag i vår lokala tidning att det gick väldigt dåligt för Fröken Söt och Jenny som äger butiken beskrev sin situation som att "Det känns som ett totalt mörker". I veckans upplaga av Mitt i Södermalm berättar Jenny att nu blomstar affären igen tack vare hennes färgglada munskydd som säljer som smör i solsken. Jag känner spontant att om jag ska bära munskydd så ska det vara ett färgsprakande från Fröken Söt. 
 
 
Jag borde köpt ett förra veckan så kanske jag hade besparat mig halsont och en grym huvudvärk som spökar för mig sedan i fredags. Inte alls omöjligt. Jag ska inte sticka under stolen med att det har varit en något deppig helg eftersom jag fick ligga nerbäddad och inte fick segla med Operah i Skärgården som var planerat. Men i dessa tider är det bara att karantäna sig och prisa Gud för Alvedon. Jag kommer tillbaka starkare än någonsin, jag längtar!
 
 
Foto: Lena Träff
 
Veckans blogg avslutar jag med Tomas och Mattias som seglade hem ytterligare en seger i tisdags, imorgon är det dags för nytt race och jag känner redan doften av seger.
 
Nu ska jag ägna mig åt att besegra halsont och huvudvärk, jag har två tunga vapen att strida med. Det ena vapnet heter Alvedon och det andra heter sömn.
 
Vilken seger ska du kamma hem den här veckan? Skriv gärna och berätta.
 
Mycket kärlek och goda energier till Er alla och tack för att du tog dig tid att läsa.