En räkmacka är aldrig fel

Ett år på Hammarby allé med både världens bästa granne och en unicorn, varning för stolt mamma, bajs från trädklättrande getter är Marockos guld och nu är en stor dröm nära att gå i uppfyllelse!

För ett år sedan flyttade jag in på Hammarby allé och då fick jag världens bästa granne, han heter Staffan. Nu tänker ni nog att jag har väl inte bott granne med alla i hela världen och det är korrekt, det har jag inte. Jag bara vet att det är så, mina transmentala krafter har pratat och det är sanningen.

 
Som om inte det var nog att få världens bästa granne så fick jag även en väldigt fin inflyttningspresent av Staffan - en Unicorn, symbolen för magi, skönhet, godhet och fred. Unicornen är också ett uttryck för något ovanligt, sällsynt och unikt.
Den här gudomliga varelsen fick några andra grannar i inflyttningspresent av Staffan något år tidigare och de kände att den skulle flytta vidare till mig.
 
Jag vet, det finns fler tolkningar om den här vännen..............................

Nu är snart Alec utexaminerad grafisk designer och i lördags besökte jag deras utställning där avgångseleverna på Forsbergs visade sina examensarbeten. Det var en upplevelse utöver det vanliga, vilka fantastiska fina installationer som väckte många känslor och tankar. Den installationen som stack ut och var i en klass för sig var förstås Alecs. Låt mig få dela med mig av detta mästerverk.
**BSOD**
Blue Screen of Death (BSOD) är en kritisk felmeddelandeskärm som visas av Windows operativsystem när ett systemfel uppstår, vilket leder till ett plötsligt stopp. Den indikerar ett allvarligt problem som kräver att datorn startas om. Även om det ofta ses som ett tecken på misslyckande, omtolkas BSOD i denna installation som en symbol för paus, reflektion och potential för nya början.
 
 
 

Han är ett geni min yngsta son och jag är så stolt att få vara hans mamma.
En annan installation som berörde mig heter ”The Waiting Room” av Emelie Holmblad.

Har du någonsin väntat på ett livsavgörande besked som ställer allt på sin spets?
Har du behövt sitta som på nålar och känna att du slits mellan hopp och förtvivlan?
På ena sidan får du positiva nyheter och äntligen kan du andas ut igen, på andra sidan får du negativa nyheter som slår livet i spillror.
 
 

En elev gjorde en installation som heter ”Häxans” och är en ursäkt eller kanske hyllning till alla som har ett barskåp att betala tillbaka. En produkt med mixade alkoholhaltiga drycker som stulits från föräldrarnas barskåp och som hamnade i en pet-flaska på sin höjd firades i installationen med häxmix i betydligt snyggare flaskor.

 

Från en oförglömlig utställning i Slakthusområdet i Stockholm till Marocko där det finns getter som klättrar i träd, är inte det helt underbart? Getterna klättrar i Arganträden där de äter frukterna vars kärnor blir arganolja. Man kan säga att getbajset blir en lyxolja som sägs ha antiåldrande effekter. Den här produkten säljs som smör i solsken och är en hel industri idag.

 

Jag har en dröm, eller flera faktiskt. Den jag ska berätta om idag är att jag drömmer om att vakna en morgon och prata flytande spanska, nu verkar den inte vara långt borta. I juni 2023 vaknade britiska Zoe Coles med en helt ny walesisk dialekt trots att hon aldrig besökt Wales. Några månader senare fick hon den ovanliga diagnosen utländskt accentsyndrom. Med tanke på detta kan det inte vara helt långt borta att jag en dag vaknar och pratar flytande spanska & får troligtvis den superovanliga diagnosen utländskt språksyndrom.

Med det avslutar jag dagens inlägg. Massor med kärlek och goda energier till Er alla & tack för att du tog dig tid att läsa.