En räkmacka är aldrig fel

Mys med Bolibompadraken, fula bananer kan bli en vacker kaka och nu har pråmen varit ute på sin jungfru-tur
I fredags när jag installerade mig på kontoret hemma höjde jag myshetsfaktorn med att täcka fönstret med Bolimompadraken och jag lovar att det lyfte trivsamhetsfaktorn till oandade höjder. Dels är draken en härlig färgklick, men Bolibompadraken och jag har ett starkare band än så. Jag har haft den stora förmånen att få arbeta på den redaktionen och jag kan bara säga att jag älskade varje dag på den arbetsplatsen. Varje gång jag ser draken så känner jag den glada och roliga känslan jag hade varje dag jag gick till mitt arbete på Bolibomparedaktionen. Otroligt vad mycket lycka en drake kan sprida.
 
 
Nu har pråmen varit ute på sin jungfrufärd och ligger numera i Viggbyholm där Tomas kommer att bygga färdigt hela ekipaget. Nästa söndag ska vi ha träff med våra instruktörer som ska arbeta med oss i sommar och i samband med det hoppas vi på att kunna genomföra invigningen av vår nya medlem i Sailstarfamiljen.
 
 
Fula bruna bananer kan bli en vacker och god kaka, det kan jag intyga. I morse när jag kom in i köket låg de bruna bedrövliga bananerna där och blängde på mig. Bananerna kände att deras timmar var räknade, att de snart inte längre var önskvärda och godkända som föda. Där låg de och hade troligtvis svår ångest blandat med nedstämdhet över att inte duga, att inte räcka till.
 
 
Såhär kan vi inte ha det sa jag till bananerna och satte mig ner och hittade på ett recept med det som skafferiet kunde bjuda på. Det blev en gudomligt god banan och chokladkaka med lite kardemumma och vanilj.
 
 
Vilken lycka att få avlsuta sitt bananliv som en ingrediens i en makalöst god kaka, jag är helt övertygad om att bättre öde för en brun banan får man leta efter.
Inte nog med det, när kakan var klar packade jag ner en bit och gick till Tomas som arbetade med en av våra segelbåtar nere i hamnen. Där spred kakan massor med lycka och kärlek, så tänk på det att en ful banan kan bli en fin kaka.
 
 
Idag har jag också bestämt mig för att laga en ljuvligt god kyckling, ett långkok i ugnen med citron, vitlök, vitt vin och färsk timjan. Den är väldigt enkel att göra men den behöver sin tid och jag lovar att det är värt varenda minut. Kycklingköttet fullkomligt smälter i munnen och smakerna är ljuvliga.
 
 
Jag har tidigare skrivit om hur glad jag blir när jag får telefonsamtal, det är så roligt! En annan sak som gör mig glad är när jag får post i brevlådan vilket är oerhört sällsynt nu för tiden. Det finns rolig post att få och så finns det mindre rolig post att få som till exempel räkningar eller kallesle till bilbesiktiningen. Häromdagen fick jag verkligen tokrolig post - ett par Airpods, det kallar jag för rolig post!
 
 
Känslan när man har hämtat ut sitt paket på posten och har fått ett par Airpods!
 
 
Lycka är också att få ta en tur i sina nya älsklingsskor, sätta sig på en kajkant och dingla med benen, låta tankarna komma och gå som de vill. Det är en mental investring i sig själv, vid sådana här små stunder börjar små frön att gro som ofta blir till något som sedan får dig att blomma lite extra.
 
Mycket kärlek och goda energier till Er alla och tack för att du tog dig tid att läsa.