En räkmacka är aldrig fel

Skål & tack för vaccinet, google har missuppfattat vem jag är, pappa Willy hemma igen och det kan bli tokigt när människor pratar med Gud
I torsdags var det en stor dag gå jag äntligen fick ta mitt första coronavaccin, som jag har längtat. Jag har våldsam sprutskräck, blir yr i huvudet när jag ser blod och svimmar nästan, så att jag har gått och längtat efter att få ta sprutan kan ses som otippat.
 
 
 
Jag var extra glad över att jag fick min vaccinationstid i Filadelfiakyrkan vid S:t Eriksplan, det kändes välsignat och speciellt på något sätt.
Däremot kände jag mig skeptisk till mitt klockslag 15.05 som jag blivit inbokad på, jag såg framför mig hundratals, kanske tusentals människor stå i kö för att ta sig in.
Jag tänkte att jag är nog inte klar förrän tidigast kl. 16.00, men oj så fel jag hade.
Vilken snygg uppställning, allt var uppstyrt i minsta detalj. Man fick inte checka in till vaccinationen tidigare än 10 minuter innan bokad tid, de var stenhårda i den kontrollen. Därefter gick man till ytterligare en kontroll där man fick vänta tills det var grönt ljus för att ta rulltrappan upp till själva mottagningen. När jag kom in i den gigantiska kyrkolokalen rullade kön på snabbt. Från högtalarna kom skön musik som gjorde det lättare för mig i alla fall att inte tänka på blod, sprutor och hur dödsstatistiken ser ut vid vaccinationer. Prick 15.05 fick jag min spruta, jag frågade naturligtvis om jag kunde få Sputnik, det kunde jag inte eftersom de inte hade några sådana doser. Men jag är så tacksam för vaccinet oavsett vem som producerat det, men man kan ju alltid få önska.
 
 
Jag har en känsla av att Google inte riktigt vet vem jag är, då tänker jag på den annonsering som man brukar få beroende av ålder och kön. Många av mina väninnor blir bombaderade av olika reklamer om sådant som har med klimakteriet att göra, vilket jag är väldigt avundsjuk på. Jag har inte fått en endaste liten klimakteriereklam i något av mina flöden. Däremot massor med reklam om olika preventivmedel, tips om att bli gravid om man har svårigheter med det, men även reklam som handlar om potenshöjande preparat av olika slag. Nu precis kom det ett tips om en gravidapp här på min blogg, kanske finns det någon av er läsare som uppskattar tipset. 
 
 
I fredags fick pappa Willy komma hem igen till sin lägenhet efter mycket noggran planering kring hjälpmedel som han behöver för att kunna klara sig så bra som möjligt. Han skulle få några handtag uppmonterade och även övervakningskameror så att hemtjänsten kan titta till honom digitalt var tjugonde minut så att han inte har trillat. Det visade sig att kamerorna inte var på plats så pappa har fått ha en övervakare hos sig på nätterna. Än så länge har det gått bra, förra gången var han inte hemma ens i tjugofyra timmmar innan han trillade och fick åka tillbaka till sjukhuset. På torsdag får jag träffa honom igen och det känns så skönt.
 
Jag har den senaste veckan läst två böcker om Knutbysekten, fasansfulla berättelser från personer som tillhörde den innersta kretsen. Jag minns inslag från nyheter och granskningsprogram i samband med Knutbymorden men har inte fördjupat mig i själva sekten, hur de levde och hur allt var bortsett från mord och mordförsök även om det är illa nog. Linnéa Kullings bok "Knutbyflickan" och även Josefine Frankners bok "Kristi bruds slav" beskriver ett skräckvälde, det är så hemskt att det nästan inte går att ta in. Man kan säga att det är en sann historia om hur saker och ting spårar ur när någon börjar tala med Gud, eller snarare tror sig kunna tala med Gud. Budskapet om att Jesus ska komma till jorden och gifta sig med Kristi brud har kostat många människor svår smärta både psykiskt och fysiskt.  Att de överlevt och startat nya liv är ett under. Det är starka sanningar som gör ont att läsa och ändå kunde jag nästan inte lägga ifrån mig böckerna.
 
En annan person som kan tala med Gud är Tjorven på Saltkråkan och då talar vi om kommunikation med Gud på riktigt. Jag tror det är Skrållans födelsedag och Tjorven står bredvid tårtan med knäppta händer och säger något i stil med: Gode Gud, får jag ta en tårtbit till? Hon ser sig omkring och Gud svarar med en viskande röst genom henne: Ja, det får du.
 
 
Mycket kärlek och goda energier till Er alla och tack för att ni tog er tid att läsa.