En räkmacka är aldrig fel

En julafton med extra spänning, tack 2022 & lugnet av att leva i en mellandagskänsla
Julafton fick en liten extra nerv i år eftersom Tomas skulle flyga tillbaka Teneriffa denna högtidens dag och man vet aldrig helt säkert hur planen går och hur de högre makterna resonerar.
 
 
Jag började fira julafton med en springtur, bättre start på en julafton kan man inte få enligt min mening. Packade en frukostkorg och gick ner till poolen där mitt julfirande fortsatte djupt försjunken i Anne B Radges helt gudomliga bokserie "Berlinerpopplarna", vilket mästerverk. Jag kan avslöja att jag läste alla sju böcker på 15 dagar, gick inte att sluta läsa. Erkänner, jag är en bokknarkare.
 
 
Tomas plan blev försenat några timmar och när han äntligen hörde av sig och hade fått sitt bagage uppdagades nästa överraskning. De högre makterna hade tydligen bestämt sig för att inte skicka några taxibilar till flygplatsen den här kvällen eller åtminstone extremt få. Taxikön var gigantisk.
 
 
Vid det här laget var klockan 21.40, jag hade en smarrig potatisgratäng i ugnen och hade festat till på ett glas sysselvin under matlagningen så att ta bilen till flygplatsen var helt uteslutet. Men jag promenerade bort till vår taxistople alldeles nära oss, tog en taxi och hämtade Tomas på flygplatsen. Typ 25 minuter senare var vi hemma igen och kunde fira julafton. Vi åt grillad vitlöksmarinerad kycklingfilé med potatisgratäng och hade en julklappsstund i det underbara psykadeliska ljuset av vår vackra kinesiska plastjulgran, en jättefin julaftonskväll.
 
Den riktiga julmiddagen åt vi på måndagen med Tomas kollegor och våra vänner från seglarcentret. Då åt vi sill, lax, Janssons, skinka, älgkorv, rökt renkött, prinskorvar, revbensspjäll, köttbullar och massor med annat gottis som julbordet bjuder.
 
 
 
Det var en väldigt lyckad julmiddag och trevlig kväll. Stort tack till Ami & Stellan som gav oss juldelikatesserna älgkorv, renkött & tunnbröd som spetsade till julbordet extra mycket.
 
Tack 2022, världen levererade inte det vi önskat och hoppats på, men jag har en hel del i min värld som jag är tacksam för och bär med mig vidare in i 2023.
Jag är oerhört tacksam för att jag fått rutin att springa ca 5 dagar i veckan, äter relativt häslosamt, gått ner ca 7 kg i vikt, fått möjlighet att gå ner i arbetstid, vi har avvecklat ett av våra boenden och allt det sammalagt har gjort att jag har landat i ett blodtryck som håller medicineringen borta. Det kan tyckas vara skryt och då tänker jag skryta för jag är grymt stolt över mig själv. Bra  jobbat Marie, nu kör vi vidare in i 2023 och det ska bli jättroligt och otroligt spännande.
 
Jag har inga direkta nyårslöften inför det här året, men jag ska ta med mig att försöka leva mer i "Mellandagskänslan". Just mellandagarna mellan jul och nyår bär på ett lugn jag sällan upplever någon annan tidpunkt på året. Mailboxen kan svämma över och telefonsvararen brinna, men det spelar ingen roll för att det är mellandagarna. Världen står stilla på något sätt, står på vänt. Människor lever i sin jul & nyårsbubbla och det är så avkopplande. Jag har spelat in den här känslan i mitt inre mentala rum och har för avsikt att spela upp den för mig själv när jag går hem från arbetet, när fredagen kommer och mitt mentala universum behöver komma in i sitt lugn, ett mellandagslugn.
 
Med det tackar jag för mig, massor med kärlek och goda enerigier till Er alla & tack för att du tog dig tid att läsa.