En räkmacka är aldrig fel

Nu får det goda och positiva vara i fokus, allt är bra fast på ett annorlunda sätt
Det är en annorlunda känsla i allt i mitt liv just nu, ingenting blir längre så som det är planerat, det blir på ett annorlunda sätt och då är det viktigt att lyfta allt positivt och bra som faktiskt kommer ut av det.
Jag har jobbat hemifrån två dagar under den här veckan vilket har inneburit att jag inte behöver åka in till jobbet och därmed slipper restid med huff och buff i tunnelbana och på bussar. Jag sparar tid, tid som jag kan investera i mig själv genom att till exempel läsa, ta en springtur, eller bara koppla av en stund utan några måsten eller krav. Så skönt, det är att få höja livskvalitén. 
 
 
I måndags när jag gick från arbetet upptäckte jag att vårt trapphus är dekorerat med bland annat grön mosaik och att hela trapphuset är lite av ett konstverk. Väldigt coolt, det är dessutom runda väggar så det här trapphuset har troligtvis krävt väldigt mycket kärlek att iordningställa.
 
Nästa vecka har jag kurs då vi i vanliga fall träffas och varvar föreläsningar med studiebesök. Nu är det i ovanliga fall och då får det bli på ett annat sätt. Vi kommer att streama alla våra föreläsningar via ett verktyg som heter Zoom och det är en utmaning att få alla deltagare att kunna ansluta sig till mötet via en kod. Tack och lov har jag min fantastiska kollega Marita som är ett stort stöd i den här utmaningen, vi har haft det väldigt roligt under vår resa för att landa på planeten Zoom. På tisdag eftermiddag kommer alla deltagare koppla upp sig och vi kör en test så att vi verkligen har alla deltagare med oss. 
 
En annan utmaning är att vi hade planerat övningar och grupparbete som vi fick tänka om med och det var inte speciellt svårt när man har en jobbfruga och kollegor som alltid ställer upp, Ni är guld!
I torsdags spelade vi in begravningssamtal som vi kan använda och arbeta med även om vi sitter utspridda över hela Sverige, genigaliskt! 
 
 
Det här är Maria som är en av norra europas bästa begravningsrådgivare och en helt fantastisk vän och kollega. Tack vare henne och mina kollegor Kristina och Carina producerade vi mästerverk den här förmiddagen. De upp å ner vända glaset och tekoppen är mikrofonstativ, där låg telefonerna som vi använde. En telefon där Maria pratade med anhörig och en telefon som spelade in.
 
Vi kollegor saknar varandra väldigt mycket nu när vi inte får träffas på kontoret om dagarna, men det har vi styrt upp genom att ha fika på nätet varje dag kl. 10.00, supertrevligt att få en boost av alla sköningar. 
Jag såg en bild från en lokaltidning där sällskapssjuka grannar hittat en fin lösning för att få sällskap
och umgås en stund. 
 
 
Nöden är uppfinningarnas moder sägs det och det här är bara början. Om vi alla kikar på allt positivt som den här situationen med coronan fört med sig så hoppas jag att vi alla känner att det som sker bidrar till att den här världen blir till ett bättre ställe att vara på.
 
Det är uppenbart att många älskar toalettpappersrullar och som en hyllning finns det nu toalettpappers-tårtor att festa loss på. Jag trodde att de bilder jag såg på nätet av de här tårtorna var manipulerade, men de finns på riktigt, åtminstone på vår lokala Coop i Åkersberga.
 
 
Idag kom Oskar över och hälsade på med sin flickvän Jessie, vi fick en mysig söndagsfika.
 
 
Tusen tack för de vackra tulpanerna, jag älskar tulpaner!
 
 
 
 
Mycket kärlek och goda energier till Er alla och tack för att du tog dig tid att läsa.