En räkmacka är aldrig fel

Vakter som utför slumpmässiga febertester här på Teneriffa, ett snopet besked inför hemresan & Vive la France!
Så har livet bjudit på ytterligaren en helt underbar vecka på Teneriffa. Vi har varit på tur till Santa Cruz för att hämta hem en av åra Laserbåtar som övervintrat där under coronan och det var ett annorlunda äventyr. Marinan vi åkte till var ungefär lika lätt att ta sig in till som Pentagon och vi blev också "tempurerade" av vakten innan de släppte in oss. Det förekommer lite här och där att man blir testad för feber, senast stod det en vakt i entrén till vår elektronikaffär och kollade så att ingen kund med feber smet in.
 
En av mina favoritplatser på Teneriffa är den lilla fiskebyn Los Abrigos som jag skrivit om tididgare, det är en bedårande plats. Här kan man äta vansinnigt goda fisk- och skaldjursrätter och sedan ta ett svalkande bad. 
 
 
 
Just nu är det mycket som blommar på ön och vi har ett väldigt vackert träd alldeles där vi bor som är svårt att titta sig mätt på nu när det prunkar som bäst. Lämpligt nog finns det också en bänk där man kan slå sig ner och tänka vackra tankar eller njuta av Atlantens bullrande vågor. 
 
 
Vi är så glada att vår favoritrestaurang Queen Mary är på gång att öppna igen, för att inte tala om hur glada tiggarödlorna blir när det nu kommer att finnas ytterligare en restaurang där de kan tigga mat från gästerna. Tomas har en speciell relation till ödlorna, jag är som sagt gift med mannen som talar med ödlor.
 
 
Så märkligt att en vecka kan gå så galet fort när man egentligen inte har gjort något speciellt, eller så är det just det vi har gjort den här veckan, mycket speciella saker som att läsa fem böcker, bada och njuta av livet. Nere vid poolen har de markerat upp exakt var solstolarna får stå och vi får bara vara tacksamma för att poolområdet är öppet över huvudtaget.
 
 
Vad snopna vi blev i fredags då vi fick ett mejl att vi tyvärr inte hade några flygbiljetter hem som i lördags. Tomas kontaktade sighten där vi bokat biljetterna och undrade vad som hade hänt eftersom vi bokat och fått bekräftat resan för flera veckor sedan. De svarade att de har aldrig bekräftat våra biljetter hem, däremot har de bekräftat att vi har gjort bokningen men inte att vi har fått några flygstolar. ÄH? Vi bokade nya flygbiljetter och fick det stora nöjet att flyga hem både via Madrid och Paris, en liten tur på 14 timmar. En glad överraskning på Air France var att de serverade snacks och vin till skillnad från de andra bolagen vi rest med under coronan som på sin höjd erbjudit vatten, det var ett lyft.
 
 
 
Vive la France!
 
 
Så nu har vi landat hemma igen och kan spänna av oss våra munskydd efter 14 timmars resande. På de flygplatser vi besökt under resan har alla passagerare varit väldigt noga med att ha skyddet på hela tiden man vistas där, utom på Arlanda. Många kastade av sig munskyddet så snart de klivit ut ur planet, det är dåligt känner jag att inte respektera att det är obligatoriskt att bära munskydd på Arlanda.
 
Något som är jättebra och väldigt roligt är att Tomas son Anton fyller år idag och nu ska vi snart åka till hotell Vaxholm och fira honom. 
 
Mycket kärlek och goda energier till Er alla och tack för att du tog dig tid att läsa.