En räkmacka är aldrig fel

Semestermentaliteten håller mig i sitt järngrepp, en vacker sommarkväll på Blidösund och en bekännelse om den starka relationen till min grilltång
Nu har jag arbetat i två veckor och fortfarande är jag inte helt påkopplad utan semestermentaliteten håller sig kvar och vill inte släppa taget. Det gör i och för sig inte så mycket, det är mest trevligt att fortfarande vara avkopplad och inte mottaglig för att känna den minsta gnutta med stress. Arbetsmässigt har polletten trillat ner och jobbet flyter på som det ska, men när jag inte är på jobbet återvänder jag mentalt till semesterkänslan och det bär med sig vissa konsekvenser. 
 
 
Förra veckan åkte jag och lämnade in bilen till fel bilverkstad. Jag anade att något inte stod rätt till när killen i receptionen inte hittade mitt registreringsnummer, men han övertygade mig om att hans kollega missat att skriva upp mig på dagens lista. Jag borde reagerat när han frågade vad jag behövde hjälp med och när jag svarade att jag behövde hjälp med att byta drivrem sa han att det skulle kosta 1586 kronor. Oj, svarade jag, det var konstigt. Jag fick en bekräftelse från er att det skulle kosta 1086 kronor och då sa han direkt att då tar vi 1086:-. Vid tio-tiden ringde den "riktiga" bilverkstaden och frågade vart jag hade tagit vägen och att jag skulle ha lämnat bilen hos dem kl. 07.00, det har jag gjort svarade jag, jag lämnade den hos er fem i sju till och med. Då uppdagades det att det var fel bilverkstad jag lämnat bilen på och jag tycker det är märkligt att han som tog emot bilen inte reagerade och sa att jag inte hade någon bokad tid hos dem. Kvinnan från den "rätta" bilverkstaden höll med, han borde reagerat. Hade jag bara läst på bekräftelsen så hade det här inte inträffat, men i mitt semester-mood bestämde jag att det var den bilverkstaden oavsett vad som stod på bekräftelsen punkt slut.
En annan dag försökte jag handla med mitt SL-kort fem gånger, det fungerade inte en enda gång. 
 
Kanske är det de varma och vackra vädret som hjälper till att känna oss semestriga fast än vi arbetar igen medans vardagen gör sitt tappra försök för att vi ska gå tillbaka till våra trygga rutiner.
Ett bra sätt att hålla semesterkänslan vid liv kan vara att ta en kvällstur med musikbåten Blidösund.
 
 
En av mina första arbetsdagar åkte vi ut på kvällen och åt middag med Tomas föräldrar & lyssnade på Patric Isaksson. Det var en fantastisk tur denna varma och vackra augustikväll.
 
 
Jag har några alldeles speciella ägodelar som betyder väldigt mycket för mig, en av dem är min grilltång, min älskade grilltång. Vi har ett starkt band sedan 40 år tillbaka då jag arbetade i en grill-kiosk och serverade korv och hamburgare. Där möttes jag och grilltången för första gången och jag lovade mig själv och grilltångsguden att jag bara ska använda just exakt den här grilltången av den enkla anledningen att den är bäst i världen. Så fick det bli, men uppenbarligen har min väg korsats av personer som fattat samma tycke för min grilltång vilket har gjort att den vid två tillfällen försvunnit under "mystiska" omständigheter. Jag blir lika förkrossad varje gång. Den lämnar aldrig hemmet utan används enbart när jag grillar i min fina elgrill från 50-talet och därefter lägger jag ner den i min låda för andra köksredskap. Ändå får den "fötter". Senast jag använde min grilltång var i slutet av april då flyttlasset från Hammarby Sjöstad gick till Skärgårdsstad och jag grillade några chilikorvar på min 50-tals grill. För två veckor sedan upptäckte jag att min grilltång var borta. Jag har letat igenom hela huset, men den fanns ingenstans. Det är väl bara att köpa en ny tänker säkert ni, men så enkelt är det inte. Den här grilltången säljs inte i vanliga affärer utan bara hos grossister som säljer utrustning till restauranger. Jag lyckades till slut hitta Lundgrens Skafferi som säljer min fantastiska grilltång som heter "Jonas of Sweden", det här är den tredje jag köper en och den ska inte hamna i orätta händer. Det har jag sett till genom att banka in mitt namn på den.
 
 
Nu är ordningen återställd och idag invigde jag min nya grilltång, vilken lycka! Skullle den här försvinna vilket Gud förbjuder så ska jag installera tjuvalarm och spionkamera på min nästa grilltång.
Jonas of Sweden, lägg det på minnet för vem vill inte ha en sådan grilltång.
 
Med det avrundar jag dagens inlägg och framför ett stort tack till dig för att du tog dig tid att läsa.
Mycket kärlek och goda energier till Er alla!