En räkmacka är aldrig fel

En bra start på helgen, kärleksfulla handlingar sätter guldkant på tillvaron, segling är coronavänligt och jag hyllar en hjältinna
Det är en gudomlig känsla att få sitta i solnedgången och avrunda veckans spännande utmaningar tillsammans med den personen man älskar . Vi har förmånen att njuta av både sol och värme, det gör skillnad. Under en begränsad stund varje dag är ljuset som vackrast, det försöker vi till vara på.
I fredags kväll åt vi middag på Lava, en mysig restaurang som ligger i vårt hus. God mat, skön stämning och man blir aldrig besviken. En bra start på helgen.
 
 
Det finns en helig stund för mig varje dag och det är när jag brygger min kopp med lyxte. 
 
 
Det är ett underbart te som jag fick av min fina jobbfruga Maria innan jag åkte tillbaka hem hit till Teneriffa. Just den här sorten har jag aldrig smakat tidigare och det har blivit en stor favorit. Typiskt när det inte finns att köpa här, men jag ransonerar och det gör att den här testunden blir extra speciell. Kanske är det för att det finns mycket kärlek i den här presenten som gör att det smakar extra gott? Jag tänker på Maria varje dag jag tar min stund och njuter av mitt lyxte, det gör mig glad och det gör min dag speciell.  
 
Min man Tomas gör också tillvaron speciell för väldigt många människor här på Teneriffa.
 
 
Tomas driver en verksamhet som fungerar i coronatider och det är skönt att vissa saker har förutsättningar att rulla på och kan påminna oss om att livet ÄR. Här på Teneriffa har Tomas styrt upp så att Olympiska teamet som tävlar i klassen Laser kan träna med mästaren Javier Hernandez och ta sig upp ytterligare en nivå inför nästa OS.
 
 
Man behöver inte vara OS seglare för att komma hit till Sailstars seglarcenter på Teneriffa. Det är många som hör av sig och vill segla efter sin egna förmåga och önskemål. Alla är välkomna, Tomas har en lösning för alla.
 
Det finns hjältinnor i vardagen och då menar jag riktiga hjältinnor. Här är en av dem, hon heter Samira och är pappas frisör. Hon har en ängels tålamod med pappa Willy som hon har klippt under ganska många år. Pappa ville ha en ny rakapparat, en sådan som Samira använder på sin salong. Självklart fixade Samira det, hon åkte hem till pappa och levererade den och visade hur den fungerar.
 
 
Hon är en fantastisk person och en riktig hjältinna som jag känner en obeskrivlig tacksamhet till.
Jag tänker att vi alla kan vara hjältar och hjältinnor i vardagen för att göra skillnad, speciellt nu under coronan. Vi behöver vrida på huvudet och se över axlen. Öppna upp ett nytt synfält och se vem som står där, kanske en pappa Willy som behöver en rakapparat eller någon som behöver något helt annat. Vi behöver vara modiga och hjälpa varandra nu på ett nytt sätt med nyfikenhet och med glimten i ögat.
 
Mycket kärlek och goda energier till Er alla och tack för att du tog dig tid att läsa.