En räkmacka är aldrig fel

I total harmoni med ormarna, påsklunch och där rosor faktiskt dör
Det är helt otroligt vilken fin relation jag har haft med ormarna den här veckan, vi har verkligen levt i total harmoni med varandra. Jag har varit ute på tre ormfria springturer, inte en endaste orm har dykt upp och fräst åt mig. Nu har jag visserligen sprungit i Skärgårdsstad och här stöter jag oftast på huggormar som spelar döda, de argsinta huggsnokarna ringlar mest omkring vid skidbacken i Hammarby. Kanske har mina transmentala krafter kommunicerat med ormgudarnas högre makter och bestämt att ormarna ska ha sina osynlighetsmantlar på sig när de bestämmer sig för att ringla längst min väg.
 
Tack Niklas för att du lärde mig det rätta namnet på snokar - huggsnokar, argisnta och lömska.
Tack Tomas för att du påminde mig om att snokarna som inte har något gift behöver uppträda mycket farligare än var de egentligen är. Ormlogik. 
 
 
Betraktrar en sten där jag flertalet gånger träffat på en orm, men den lyser med sin frånvaro. Ormen kanske har bytt sten, bytt strand eller kanske till och med simmat över till en ny ö, eller så har ormen på sig sin osynlighetsmantel. Så är det nog, det känns mest troligt. I bakgrunden kan man skymta en fantastisk plats, en tänkarbänk med gudomlig utsikt. Tänker ofta att det vore mysigt om jag bara promenerat iväg med en härlig pic-nickorg och tillbringat några timmar på tänkarbänken. Men nu är jag ute på springtur och var sak har sin tid. 
 
För att förtjäna sin påsk-ledighet behöver man arbeta hårt. Jag och Åsa, vår ekonimichef har inte legat på latsidan, vi har fortsatt vårt arbete med GDPR och har snart landat i ett färdigt koncept. 
 
 
 
 
Såhär avslutade vi på vår arbetsplats inför påskledigheten, påskägg, räksmörgås, lite bubbel och mycket skratt. Det kan bero på att det är Skratteverket som har varit köksansvariga den här veckan.
 
 
Det här är två av mina fantastiska kollegor, Hassan och Åsa. Jag brukar ofta säga att alla behöver en Hassan, men nu behöver jag nog göra en komplettering. Alla behöver en Hassan och en Åsa. Skratteverket, behöver jag säga mer?
 
Där rosor faktiskt dör - Ja, det skulle kunna vara hemma hos mig och Tomas. Vi har inte fått nobelpris i trädgårdsskötsel eller i ömsint och kärleksfull hantering av växter.
 
 
 
Men det är en titel på en otroligt charmig historia som handlar om hur det kan bli när man halkar in lite ofrivilligt i begravningsbranschen. Skäm bort dig själv en liten stund och läs om Sandra som ska göra sitt livs roadtrip i Sverige. Hon börjar turen med ett stopp i Tranås för att fira sin moster Majken som fyller år. Olämligt nog dör moster Majkens make och Sandra får kliva in och styra upp arbetet och framtiden på moster Majkens begravningsbyrå. Det kanske inte är en överraskning att Sandras liv får en oväntad vändning när hon kliver in på begravningsbyrån Tranan bland flottiga wienerbröd, kistor, avlidna människor och ouppklarade bouppteckningar. Ewa Klingberg har också skrivit en underbar bok som heter "Manglade dukar och vikta servetter", men det är en helt annan historia. Läs den.
 
                                                                                                                   Foto: Oskar Jedeskog
Påskafton 2019 
Min yngsta son Alec på väg på bryggan vid vårt fina båthus i Skärgårdsstad.
Troligtvis ska han gå och sätta sig på den trivsamma tänkarbänken och titta ut över havet, njuta av livet och tänka några riktigt sköna tankar.
 
Önskar Er alla många goda tankar & tack för att du tog dig tid att läsa!
 
Eva-Britt

Tack fina för din underbara blogg, där du delar med av livets "finurligheter" dom är tänk värda att ta till sig! Kram 🙏💜

Svar: Jag är så glad och tacksam att du läser min blogg och uppskattar den 💜 Det är ett bra sätt att påminna sig om och fokusera på det goda! Kram 🥰
En räkmacka är aldrig fel

Karin

Ormlogik. Säger ju allt. Nu när jag vet att den finns!💕tack för boktips!

Svar: Tack Karin ❤️ Ormlogik är ordet!
En räkmacka är aldrig fel

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress