En räkmacka är aldrig fel

Ringlande vårtecken och mer påsk-räkbakelser till folket!
Våren är inte bara lite nedstämdhet för mig, nej nej, en olycka kommer aldrig ensam. Nu börjar det att ringla och väsas i buskarna och även mitt på asfaltsvägen. Ormarna börjar vakna till och arbetar hårt med att förpesta tillvaron för mig. Många säger att det är bara att stampa i marken så ringlar de i väg. Det är inte sant, har aldrig hänt när jag har träffat en orm och provat med att stampa i marken, och då har jag träffat många ormar. I bästa fall ringlar den ihop sig och spelar död, fast egentligen tror jag att den samlar ihop sig för en dödlig attack. I värsta fall ringlar den mot mig, reser sig och väser. Vet faktiskt inte vad ormen vill säga med det eftersom jag inte stannat kvar och tagit reda på det. Jag flyr i panik jag springer och skriker helt övertygad om att ormen ringlar efter mig och försöker hugga mig i hälarna. Tack och lov har det inte hänt. Ännu.
 
 
 Jag tycker mycket om att springa förbi slalombaken i Hammarby och sedan runt Sicklasjön. En väldigt vacker springtur med många sköna backar, men nu är det slut med det. Förra året träffade jag på så många ilskna snokar så jag fick helt enkelt nog.
 
 
Innan jag gav upp helt att springa den fina rundan tog jag med min bästkompis Karin Gyllander. Hon är fältbiolog och kan prata med ormar och flytta på dem genom att lyfta bort dem med pinnar om de ligger i vägen. Så jag tänkte att nu ormarna ska ni få så ni tiger. Karin och jag bestämde oss för att köra backträning i Hammarbybacken med fokus på att hitta ormar och flytta på dem om de ringlade ivägen för oss. Vi gick upp och ner för backen jag vet inte hur många gånger utan att se en enda orm, NÄ för då passade det inte ormarna att ringla fram och väsa. Fegisar. Jag är övertygad om att alla ormarna nu har gaddat ihop sig och bara väntar på att jag ska springa förbi så de kan få väsa och skrämma slag på mig, jag tror att de är hämdlystna. Men vi fick ett bra träningspass och fick njuta av den fina utsikten.
 
 
Numera springer jag bara på bryggorna längst med Hammarby Sjöstad Där är det ormfritt sånär som på några unika vattensnokar som tydligen finns vid stenarna nära brofästet till Skanstullsbron, men de har jag inte stött på. Ännu.
 
Det finns också bra saker med våren, en sådan sak är att få köpa sig en ny fin vårkappa.
 
 
Kanske ska erkänna att jag blir glad för en ny kappa oavsett vilken årstid det är och skulle någon nu tänka att hur många kappor har den här kvinnan? Hur många kappor kan man ha i sin ägo? Då är svaret att det är ointressant hur många kappor jag har, man kan aldrig ha för många, det är jag ett levande bevis på.
 
En annan sak som är jättebra med våren är att då öppnar Gröna Lund och man kan äntligen få åka roliga karuseller.
 
 
En upplevelse med skräckblandad förtjusning för mig, mer som en promenad i parken för min son Oskar som ler lite coolt. 
 
Men det är ju "bara" känslor och det kommer alltid nya, det är en sak som är säkert. Jag har fått lära mig av fantastiska Maggan Hägglund att en känsla varar i 90 sekunder och den börjar i kroppen, inte i huvudet, sedan tolkar man den, om man nu inte börjar tjafsa med känslan. En känsla är ett mail från ditt inre, det är ett viktigt meddelande som vill säga något till dig. Så visa respekt för dina känslor och ge dig  tid att lyssna på vad din kropp vill säga. 
En del får många negativa känslor av stress och det har min son Oskar ett genigaliskt trix att bli befriad ifrån, varsågod!
 
 
I veckan fick jag ett viktigt meddelande från Blodcentralen, de vill att jag kommer dit omedelbart och lämnar mitt fantastiska blod. Det är så smickrande att få de här personliga sms:en, jag blir väldigt glad!
 
 
 
Nästa vecka är det Påsk, en lång skön helg som jag planerar att fira med räkbakelser, sol och förhoppningsvis ormfria springturer.
 
 
Typisk gul och fin Påska-räkbakelse, när gav du dig själv en sådan sist?
Tack för att du har tagit dig tid att läsa.
Over an out.

Karin

Dom räkbakelserna!!!🥰dom har du patent på väl?

Svar: Ja det känner jag nog att jag har 💛 även om Prins Charles och det Engelska hovet har ett litet finger med i spelet 🇬🇧❤️🇬🇧
En räkmacka är aldrig fel

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress