En räkmacka är aldrig fel

När ord inte räcker till får det duga med helt underbart, jag är kvinnan som talar med blommor och ett mycket kärt återseende efter 40 år.
Nu är det semester i skarpt läge, eller så kan man säga att nu firar vi semester. Det låter mycket härligare än "Nu har vi semester".  Större och mäktigare på något sätt, så får det bli, vi firar semester och det ska Gudarna veta. Semester för mig är att få göra allting som jag älskar upphöjt till tio tusen. Bästa starten på dagen oavsett var jag befinner mig är att få ta en springtur, här på Teneriffa är springturen den vackraste man kan tänka sig längst strandprommenaden där Atlantens vågor slår mot klipporna. 
 
 
Det allra bästaste är att både jag och Tomas älskar att springa. Vi älskar också att sova vilket är ett gissel för den optimala springturen. Går vi upp efter klockan 08.00 blir springturen lite som ett pass bikram-Yoga vilket i praktiken betyder man låser in sig i en bastu och tränar skiten ur sig. Väldigt effektiv träning, men det är skönare om man går upp lite tidigare då det fortfarande är svalt. Vi har inte lyckats med det ännu, men vad gör det när vi får fika en stund tillsammans innan vi springer ut på vår tur, och vem vet, i morgon kanske vi hoppar upp ur sängarna redan klockan 07.30, vem vet? Såhär glada är vi i alla fall innan det bär av på springturen.
 
 
Jag har ju trasslat in mig i blomträsket, jag älskar blommor och det har gjort att jag nu på mina springturer stannar till och luktar på blommorna. Tar en liten sekund och säger: Hej blomman vad vacker du är, tack för att du förgyller min dag och hoppas att du får blomma i många timmar och många dagar till. 
 
 
Jag är kvinnan som talar med blommorna.
 
 
Stanna upp nästa gång du träffar på en vacker blomma, jag är helt övertygad om att den har något fint att berika dig med. Vem vet, kanske den får dig att komma på en genigalisk idé som kommer att förändra hela ditt liv? 
 
Här är vi efter springturen och nu är jag mycket tacksam för att det inte finns luktfoton, inte för att jag svettas - jag glänser mest men det kan råda olika uppfattnigar om det.
 
 
Så lägger jag mig ner på min rosa Yoga- matta efter tio minuters stretch och samlar mina tankar. Mediterar och fyller hela mig med goda eneriger. Inget som pockar på min uppmärksamhet, inget som står i kö och ska genomföras inom en begränsad tidsperiod. Inget, bara jag och mina tankar som kommer och går lite som de vill. Fast hur vet jag det, jag svävar iväg på ett rosa moln........
 
 
Jag har sedan många år tllbaka ett favorit-pålägg som tillverkas i Tyskland och som man kan handla i de flesta länder utom i Sverige, troligtvis är det jättemycket gift i som gör att det smakar så gott, kanske inget att prova för den som är lite skrajsen av sig. Det är helt enkelt en pastej som smakar prickig korv och är gudomligt god och den äter jag på rostat bröd till frukost, så gott!
 
 
Det är roligt när farliga produkter i affären börjar pratat till mig. Jag och Tomas tycker om stark mat och idag hittade vi något som är riktigt farligt. Om vi förvandlas till demoner efter vi ätit produkten eller kanske bara går upp i rök återstår att se. Våra efterlevande lär inte kunna stämma producenten för det är oerhört tydligt att det här är farliga grejer. 
 
 
För ca 43 år sedan började jag på Ebba Petterssons privat skola som då låg mitt på Avenyn i Göteborg, jag började då mitt andra läsår i grundskolan och igår fick jag träffa en av mina närmaste vänner från den tiden, Susanne Carlsson. Så fantastiskt roligt! För ett och ett halv år sedan hittade hon mig på Facebook och det visade sig att hon tidigare har bott här på Teneriffa under många år  och hennes dotter bor här nära oss. Igår träffades vi och hade en härlig dag vid Susannes pool tillsammans med hennes syster Martina. Vänner som är riktiga vänner är de man inte träffat på 40 år och så fortsätter man bara där man var senast man sågs. Inte konstigare än så. Susannes dotter Cassandra kom och hämtade oss och vi avslutade den här härliga dagen med extra ordinär shopping på stranden i Los Cristianos. Vi köpte gudomligt vackra tygstycken som Cassandra prutade ner med knivskarp självsäkerhet och ett stort leende. Hon är proffs helt enkelt.
 
 
 
 
Bland det bästa i livet är vänner, tack för en oförglömlig dag!
 
Hemma på terrassen var det varmt och skönt, vi har inget att klaga på när det gäller värmen.
 
 
Vi njuter av värmen och softar, när solen börjar gå ner tar vi en sen siesta och vilar lite.
 
 
Vi kan höra ett och annat dovt muller av något plan som går ner för landing med nya gäster till ön.
 
 
Nu har solen gått ner och den kommer att fortsätta att kretsa kring sin egen axel med resultatet att den går upp i morgon igen. Det känns tryggt. 
 
Jag avslutar de här första dagarna av semestern med att säga att när mina ord inte räcker till får det duga med underbart. Hoppas att du har fått med dig något underbart att fundera på.
 
Mycket kärlek och goda energier till Er alla och tack för att du tog dig tid att läsa.
 
Karin

Man får nästan semester av att läsa🥰 och vad kul att hitta klasskamrat och dotter! Väldigt roligt är förstås att ni både älskar att springa och att sova!😂 kram till dig, Marie!

Svar: Tack 🙏 min fina Bästkompis ♥️
Semesterlivet fortsätter nu med mera spring, sömn och mycket läsa blir det om dagarna! Kram 🥰
En räkmacka är aldrig fel

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress