En räkmacka är aldrig fel

När semestern börjar närmar sig drömmer jag mig bort.
Det är helt otroligt att det finns en liten semesterklocka inbyggd i vårat system. På tisdag efter lunch börjar min semester och nu har min semesterklocka börjat ticka. Det uttrycker sig på det sättet att så fort jag har en stund över plockar jag fram en bild på mig själv när jag är på semestern och gör underbara saker. Vi kommer att landa rätt sent så väldigt ofta plockar jag fram en bild på mig själv när jag står på terrassen i solnedgången och tittar ut över havet. Snart är jag där, snart är det snart.
 
 
Ljuvliga bilder som den här blixtrar förstås förbi på en nanosekund och poff är man tillbaka i nuet och sina viktiga göromål. Som den här dagen till exempel, när jag var ute på min viktiga springtur passade jag naturligtvis på att drömma mig bort, och poff var jag plötsligt framme vid vårt fina båthus där det finns ett energifält som bara sprakar av goda energier. Jag passar alltid på att stanna till och roffar åt mig av allt gott som kommer till mig på den här vackra platsen.
 
 
Hela livet blomstrar, så enkelt är det. Börjar man med blommor så blommar det liksom bara vidare av sig själv och det kan jag tacka Pam för som inspirerar mig som är en blomsteranalfabet. Pam styr upp mycket på begravningsbyrån, men höjdpunkten är varje vecka när hon dekorerar hela kontoret med vackra blommor. Den här veckan fick jag och Åsa förtroendet att köpa blommor och vi gick på Pride-temat. Pam älskar blommor och skrattar gärna och ofta. Jag tror att just den här dagen var hon extra glad för att vi hittade så vackra Pride-rosor och troligtvis är hon också jätteglad för att hon har norra europas snyggaste rosa kniv hon snittar blommorna med. Självklart står det Pam på den. 
 
 
I bilen på väg hem den här dagen plingade det till i telefonen och i ett kärleks-sms från min man läste jag att en överraskning väntade hemma. 
 
 
 Överraskad blev jag verkligen, ett stort fång med vackra rosor i orange stod på bänken i köket. Jag skyndade mig fram och omfamnade buketten och njöt en liten stund medans jag förvånat tänkte att jag fyller väl inte år idag? Nä, sa Tomas när han kom hem, men jag blev så inspirerad av blommor på din blogg så jag kände bara för att ge dig de här rosorna. Kärlek och livet blommar vidare.
 
Just ikväll får jag blomstra på själv här i Skärgårdsstad för Tomas är på väg ner till Ljunskile för att segla ett race med sin Aero och värma upp sig inför Vm som går om ett par veckor på Gardasjön.
 
 
Helgens höjdpunkt var i lördags då vi firade tillsammans med La familia att Tomas dotter Evelina kommit hem efter en termins studier i Amsterdam och därefter en lång vistelse i Mexico. Det var så härligt att få höra Evelina berätta om sina upplevelser och jag ser fram emot att snart få höra mer från det här fantastiska äventyret. Det var en ljuvlig kväll, middagen avslutades med jordgubbar och glass, som ni ser så levererar modersplantan. 
 
 
 
Något jag inte berättat om är att jag är Miss Sallad. Älskar att göra sallader, det får gärna vara mycket färg och blandade små överraskningar. Jag jobbar  efter Cajsa Wargs "Man tager vad man haver" och det brukar bli väldigt bra. Jag är inte rädd för att hacka ner det mest oväntade i salladsskålen och en så länge har samtliga matgäster älskat min sallad. Den här kvällen blandade jag tomat, äpple, mango, basilika, röda vinbär, hallon, mozzarella med pressad citron, mango-balsamico och lite svartpeppar.
 
 
En annan höjdpunkt under helgen var samtalet från Oskar som är på tågluff i Europa med sin flickvän Maggie, just nu är de i Florence och har det jättebra!
 
 
Har barnen det jättebra har jag det ännu mera jättebra, bra smittar av sig.
 
Hoppas jag har smittat av mig med något gott till dina tankar.
Mycket kärlek och goda energier till Er alla och tack för att du tog dig tid att läsa.
 

Karin

Allt är så mysigt och bra och kärleksfullt!
Jag ska också göra sallad av ”tager vad man haver”. Inspirerad.💜

Svar: Underbart ♥️ då kan vi sitta tillsammans på Miss Sallad-tronen 👑♥️
En räkmacka är aldrig fel

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress