En räkmacka är aldrig fel

Spänning i momentet att bo in sig i ett nytt hem, här blommar det i blommorna och jag är gift med mannen som talar med ödlor.
Det är så spännande när man flyttar in i ett nytt hem, en ny fastighet med nya grannar som man ska komma på och kanske lära känna lite. Vi bor bakom dörren längst ner i korridoren så jag har några stycken att spana på. När jag sätter på min "Nytt-hemma-radar" går jag på dofter och så tjuvlyssnar jag lite när jag passerar granndörrarna. Hade vi bott på gatuplan hade jag naturligtvis också spanat in genom fönsterna, jag erkänner, jag tycker det är jättespännande att se hur människor har det hemma. Men här på våning sju för jag nöja mig med att gå på doft, ljud och någon enstaka hisstur lite då och då. Efter snart två veckor har jag noterat att grannen som bor mitt emot hissen röker cigarr både i hissen och ute i trapphuset. Igår klev han ut ur hissen med en cigarr  gömd i handen och slängde en tom tetra-pack rödvin i papperskorgen intill hissdörrarna. Han hälsade artigt och log vänligt. En annan granne lagar mat med mycket vitlök och persilja, det doftar ljuvligt när jag passerar där och ytterligare en granne är rappare eller kanske tror att han är det för det tränas rapp har jag hört ett par gånger när gått förbi. 
 
 
Är det inte väldigt intressant att få lite ledtrådar om vilka våra grannarna är? 
 
Vi har en en fantastisk apparat i vår entré där vi kan fylla på vatten antingen i flaskor eller i större dunkar. Det är väldigt tacksamt att slippa bära vatten från affären eftersom det går cirka 5 liter per dag. Saknar dock ismaskin, men ska mejla det som förslag till föreningen.
 
 
Vi har fortsatt att starta dagen med våra springturer och jag fortsätter att stanna till vid vackra blommor och vackra vyer. Vill bara ta in, plåta en mental bild jag kan plocka fram någon gång när energidepåerna sviktar. Häromdagen träffade jag på en extra blommig blomma, det var en blomma som har en liten blomma i sig som blommar, så gudomligt vackert!
 
 
Jag kan bara tolka det här som att detta är blomman som älskar att blomma!
 
 
Jag blir hög på den vackra och brutala naturen som omger mig, klippor, vulkansten och mullrande vågor från Atlanten. 
 
 
Ibland får jag också njuta av min man under springturen om våra vägar korsas och då blir jag förstås väldigt glad. Vem blir inte glad av den här snygga och färglada mannen!
 
 
Jag och Tomas har ett stamställe där vi ofta äter lunch/middag, det heter Queen Mary och ligger nere vid havet precis där vi bor. Första gångerna jag var där hoppade jag till lite när de små ödlorna tittade fram och tiggde mat. De pockar på uppmärksamheten genom att springa över handen om jag råkar ha den på muren intill bordet. Tomas matar gärna ödlorna, de gillar på grönsaker och ris bland annat. Häromdagen kom en ödla som bara satte sig och stirrade, uppenbarligen tok-hungrig. Tomas gav ödlan lite ägg som den glufsade i sig i ett nafs och stirrade sedan på oss med en blick som sa: Mer mat! Jag hade några majskorn kvar och det uppskattade ödlan.
 
 
Tre majskorn smaskade den i sig och vi kunde se hur ödlan smackade njutningsfullt slickade sig om sin lilla ödle-mun och såg mycket belåten ut. Tomas såg också mycket belåten ut. Jag är gift med mannen som talar med ödlor.
 
 
Dagarna är inte bara spring, blommor, vackra vyer och härliga luncher utan jag har också fått möjlighet att läsa några böcker, något som jag verkligen uppskattar. Började med en spännande mordhistoria "Mordet i äppelviken" av Jan Olsson och Reine Nelsson. Otroligt spännande och välskriven, men jag tycker inte om när man kopplar in ryska torpeder som skurkar och mördare. Det är som att klanka ner på våra svenska mördare som jag tycker räcker till gott och väl när det gäller alla möjliga typer av bestialiska och ibland väldigt smarta mord. Men den är grymt spännande och förlåt om jag avslöjade ryska torpeder men det är bara en del av den rafflande historien.
 
En mordhistoria av värlsklass är Sofie Sarenbrandts "Skamvrån", jag har läst alla hennes böcker och den här gjorde mig inte besviken. Sofie skriver flera parallella historier som vävs samman till ett crescendo ju längre fram man kommer i historien och det är svårt att lägga ifrån sig boken.
 
Mys-spänning om det uttrycket finns fick jag en ordentlig dos av i Kristin Emilssons bok "Fröken Liljekonvalj". Skrivet med en klockren känsla med både feelgood och kittlande spänning. Jag har läst flera av hennes böcker och rekommenderar alla varmt!
 
Tomas systers familj som bodde här i lägenheten två veckor innan vi kom lämnade kvar Liane Moraritys "Stora små lögner" som jag läst tidigare för länge sedan och den är helt klart värd att läsas om. Feelgood med inslag av mys-mord om det nu finns något som heter så. Jag tror inte att den behöver närmare presentation, jag vet att många har läst den och har du inte gjort det så kan jag rekommendera dig att göra det.
 
Idag läste jag klart Ewa Klingbergs fjärde bok i serien som handlar om Begravningsbyrån Tranan. Det är en härlig historia om vardagen och livets små spratt som utspelar sig på en begravningsbyrå i Tranås, helt underbar. Har du missat den här serien så tveka inte att ta den till ditt hjärta, den har mycket att ge även till alla er som inte arbetar på begravningsbyrå.
 
 
I fredags flög Tomas till Gardasjön för att segla EM i en klass som heter RS Aero, och alldeles strax landar min yngsta son Alec som ska hälsa på här på ön en vecka. Nu behöver jag avrunda för att vara redo för hans ankomst, det ska bli så underbart! 
 
Hoppas att jag har kunnat dela med mig av något underbart! 
Mycket kärlek och goda energier till Er alla och tack för att du tog dig tid att läsa.


Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress