En räkmacka är aldrig fel

And then We danced - En film som dansade rakt in i mitt hjärta, ett flyttlass kommer lastat till Götgatan och avskedsbubbel i färgsprakande toner
Igår var en stor dag, äntligen fick jag se min vän Levans kritikerrosade film "And then we danced" som fått många välförtjänta priser och utmärkelser och är även Sveriges Oscarsbidrag. Det kändes stort och högtidligt när jag satte mig i biosalongen tillsammans med min son Oskar.
 
 
Filmen är ett mästerverk, det finns en genuin känsla som förmedlar en annan kultur, tabun, orättvisor, närhet och kärlek när den är som starkast och mest smärtsam men också drivkraften som kärleken för med sig och vad den kan göra med oss. Det är svårt att ta in hur kärlek till en annan människa kan innebära fara för sitt eget liv. Det blev minst sagt tydligt då filmen visades i Tbilisi, Georgiens huvudstad där filmen utspelas. Vi kunde se på nyheterna den här kvällen hur det uppstod våldsamma protester och man ville att filmen skulle stoppas. Den här vetskapen gav mig en känlsa av att vrida om en kniv i magen på mig under en scen i filmen, det blev på riktigt och att det inte finns något manus att gömma sig bakom. För människor i Georgien bland annat, är det verklighet. 
 
 
Filmen är kärlek och då menar jag värme och styrka trots den brutala verkligheten om priset vi kan få betala för att få uppleva vår sanna kärlek. Det är en fantastisk film med känslor som pendlar mellan skratt och styrka till tårar och förtvivlan. Det är en genomtänkt och både ömsint och sårbar  historia som framställs i takten till trummor och dans, en viktig artär i den Georgiska kulturens hjärta och historia. Nu kan man tro att så här skriver jag bara för att Levan är en vän som dessutom gett mig mitt smeknamn "Majsan" som jag bär med stolthet. Men så är inte sanningen, det spelar ingen roll egentligen vad jag känner och tänker kring filmen, Världen har talat - filmen är en världssuccè och det jag vill säga med mitt inlägg är att gå och se den, det är en film som kommer att berika dig som person och som världsmedborgare.
 
 
Den här eftermiddagen berikade jag även mitt liv med filmstunden tillsammans med Oskar, nu har vi en upplevelse och ett minne vi kommer att dela för resten av livet. 
 
I torsdags gick flyttlasset från Korta gatan i Solna till Götgatan 22A där vi kommer att sitta under en period tills våra nya lokaler är klara. Det är lite sorgligt men också oerhört spännande att få gå in i en ny fas, underbara framtid - jag är redo!
 
 
Det har blivit lite av en cliff-hanger det här med presenten från Pam och här kommer äntligen bevismaterialet om hur vi avnjöt bubbelvinet som var så omsorgsfullt paketerat i en lyxig kyl-handväska.Vi skålade och bubblade på terrassen innan jag flög hem, en laddad stund med mycket känslor inför att lämna varandra igen men också en hyllning till allt fint vi fått uppleva de här dagarna på Teneriffa. Livet är lite roligare i sprakande färger, det är en inspiration från Pam som alltid är vår blomstrande färgklick på Lavendla. Tack Pam för den fina presenten och tack för att du är Du!
 
 
Den här veckan avslutar jag med att önska en fin första advent, jag har pyntat med min julhäst och min fina julgiraff, de står i vardagsrumsfönstret och sprider julkänsla och vilkorslös kärlek.
 
 
Det här är julpyntets gudomlighet, en julgiraff med högklackade skor, randiga strumpor, väst, matchande halsduk och luva, tillsammans med en julhäst i klackskor, prickiga strumpor, fluga väst och matchande luva. 
 
Mycket kärlek och goda energier till Er alla och tack för att du tog dig tid att läsa.
Karin

Bra filmtips, Marie och fin du är i sprakande färger! Tack för bra blogg!

Svar: Tack så mycket Karin, missa inte Levans film den är SÅ fantastisk! Tack fina för att du läser min blogg.
En räkmacka är aldrig fel

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress