En räkmacka är aldrig fel

Jag planerar självplock av jordgubbar, tråkigt är bra och jag har blivit kärleksfullt hedrad av Monkeypodden!
Jag har inga gröna fingrar, tyvärr. De är väldigt skinnfärgade och har ingen botanisk magi i sig alls, men det ska bli ändring på det nu tänker jag. För en vecka sedan var jag på tjej-middag och då fick jag en jordgubbsplanta av min fina väninna Hanna. Den heter Honeyoye och ger rikligt med mörka bär som smakar sötsyrligt, jag känner att den talar till mig, vi har något stort på gång. Nu står den i köksfönstret i all sin prakt och bara väntar på att få flytta ut i jordgubbslandet. Jag kommer meddela när självplocket öppnar, då är ni välkomna att plocka jordgubbar i stora hinkar.
 
 
I helgen var min äldsta son Oskar här med sin flickvän Maggie som vi träffade för första gången, en jättehärlig tjej och vi hade väldigt trevligt tillsammans.
Oskar har gröna fingrar så deras besök kunde inte komma mer perfekt för mig och mina självplockar-planer. Jag bad Oskar att plantera ut jordgubbsplantan och att han gärna fick välja en plats i trädgården som är lämplig för vår nya verksamhet. Självklart sa Oskar, det fixar jag, men har du någon jord hemma? Vadå jord svarade jag, hela trädgården är full med jord så vad är problemet? Jo, jordgubbsplantan behöver egen ny jord och så visade han med händerna hur han liksom kramade den nya jorden kring rötterna på plantan. Det här blir ett spännande projekt, jag återkommer om utvecklingen, ska bara köpa jord först så vi kan planter plantan i jorden.
 
 
Frukost i Skärgårdsstad, Oskar och Maggie laddar för tur till Linanäs, Tomas laddar för ett projekt som handlar om att städa ur och göra fint i garaget som egentligen inte är ett garage utan Tomas snickar/målar och uppfinning & byggarverkstad, ett fantastiskt ställe, här finns allt plus lite till som vi själva inte har en aning om.
 
 
Själv laddade jag för att checka in på biltvätten. Det är något meditativt över att få tvätta bilar, både utvändigt och invändigt. Kanske beror det på att jag snabbt får ett resultat som jag kan njuta av, det är något speciellt med en nytvättad bil.
 
 
Nu är det bara att tuta och köra iväg med lilla Blå.
 
Tråkigt är ett underskattat ord, det finns så mycket att hämta ur det. En gång när jag var liten och vi var på Tjörn i vår sommarstuga sa jag till min pappa att jag hade tråkigt. Han svarade att det kan man aldrig ha på Tjörn, men jag stod på mig och sa igen att jag hade tråkigt och jag hade faktiskt inget att göra. Här finns massor att göra svarade pappa Willy och föreslog att jag skulle gå ut och titta på när gräsmattan växte. Det låter faktiskt ganska tråkigt, dock inte lika tråkigt som att titta på vit färg som torkar på en vägg. Idag gick jag ut och satte mig för att titta på gräsmattan som både växte och frodades. Det var vackert och rogivande, som en tavla med ett levande motiv, det hände små saker hela tiden. Idag, ca 47 år senare har tråkigt blivit bra, en stund för reflektion, en stund att njuta och det behöver vi alla.
 
 
Idag träffade jag på en oanmäld gäst, rätt cool faktiskt och jag är väldigt nyfiken på vad det är är för något. Någon som jag berätta vem vi har på besök?
 
 
Cool flygmyra med långa ben och krussidull-spröt, kan den heta så? Alla tips mottages med största tacksamhet. 
 
Jag har en podd som i mina öron är den bästa av alla poddar, Monkeypodden. Det beror inte på att  Jessica och Eva är mina vänner utan för att den här podden är helt enkelt den bästa. De lyckas berätta och förmedla så jag känner mig delaktig, vissa poddar är så privata så det känns som att jag sitter och tjuvlyssnar, men så är det inte med Monkeypodden. Oturligt nog fick jag trassel med Podbean och det tog mig och mitt tekniska geni ett tag innan jag lyckades komma åt podden. Första avsnittet jag lyssnade på efter haveriet heter "Vill du gifta dig med mig?" Och tänk, de inleder avsnittet med att kärleksfullt hylla mig som förde dem tillsammans i samband med min möhippa 2008!
 
 
Jag kan inte låta bli att bjuda på några bilder från min Möhippa som var både påkostad och kärleksfullt planerad.
Här är Jessica i full gång med ögonbindeln, prinsesskronan och handklovarna är på plats precis så det ska vara.
 
 
Kvällen fortsatte i Jessicas och hennes makes vinkällare i Gamla stan med massor av Champagne, god mat, skratt och begåvade Maja som kom och höll choklad och vinprovning, ett minne för livet.
 
 
På onsdag firar jag och Tomas bröllopsdag, då är det den tionde och eftersom vi gifte oss den tionde maj är den tionde i varje månad vår bröllopsdag. Vi firar även varje lördag eftersom det var en lördag vi gifte oss på, man kan aldrig hylla kärleken för mycket eller för ofta.
 
Mycket kärlek och goda energier till Er alla och tack för att du tog dig tid att läsa.
Karin

Hoppar tills vidare över att kolla på målarfärg som torkar och går direkt på gräsmattan. 😊 vad kul du är!!! Måste lyssna på Monkeypodden då!!

Svar: Gräsmattan bjuder på betydligt mer än vit färg som torkar. Gräsmattan bjuder både på sprakande färger och surrande små väsen 🐝!
En räkmacka är aldrig fel

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress