En räkmacka är aldrig fel

Min son Oskar har skaffat sig en väldigt bra hobby, ljuvligt på Ingemarsö och jag har gjort slut med ett livselexir.
En dag berättade min son Oskar att han skaffat sig en ny hobby. Spännande tänkte jag och funderade på om det är någon kampsport eller kanske har han börjat släktforska på riktigt. Men ack så fel jag hade, - jag har börjat baka pizzor. Just nu är jag inriktad på Napolitanska pizzzor och så berättade han att den Napolitanska pizzan bakas med ett speciellt mjöl, väldigt finmalet och det gör att pizzan blir extra krispig. Råvarorna man lägger på är enkla, tomatsås, basilika och buffelmozzarella. Jag blir genast sugen på pizza och hoppas att jag snart ska få bli mer involverad och aktiv i hans nya hobby, men det dröjer. Däremot flyttar det in en äkta pizzaspade och en special ugnsplatta som de Napolitanska pizzorna ska gräddas på. Plötsligt händer det, telefonen plingade till och ett lyckans sms som informerade mig om att Oskar och hans flickvän Maggie ville komma ut och bjuda på Napolitanska pizzor. Äntligen, som jag väntat, minst två, tre veckor.
 
 
Degen ska jobbas med, Oskar slänger med den hit och dit och jag förvånades över att den höll, den borde gå sönder när den far omkring och slängs från hand till hand, upp i luften och snurrades så jag nästan blev lite yr. Jag förstår att det här är en konst, varje pizza bakas med kärlek, precis som när man skapar ett mästerverk. jag förstår också att det krävs träning. 
 
 
Inte nog med att jag blev bjuden på fantastiska Napolitanska pizzor, Oskars flickvän Maggie hade med sig en stor vacker bukett som tack för att hon fått följa med Oskar till Skärgårdsstad. Jag blev så varm i hela hjärtat, för oss är det vardag att bo i Skärgårdsstad, för en ung student från Chicago är det en stor upplevelse och ett minne som hon bär med sig resten av livet. Thank you Maggie, it has been a pleasure to meet you! 
 
 
Det tog en timma för specialplattan att värmas upp i ugnen, men jag kan lova er att det var värt att vänta varenda en sekund.
 
 
 
Pimpade pizzan med några röda vinbär ifrån trädgården och ruccola, jag kan bara konstatera att den Napolitanska pizzan var helt fantastiskt god. Ord är överflödiga och jag önskar alla mammor att någon av deras barn skaffar sig hobbyn Napolitansk pizzabakning.
 
Napolitanska pizzor och vackra blommor, hur bra får man lov att ha det? Precis hur bra som helst enligt mig, min vecka började på toppen och gick bara uppåt.
 
Varannan torsdag drar Tomas iväg med ett gäng kursdeltagare på vår segelbåt Operah och jag har den stora förmånen att få mönstra på efter jobbet på fredagen. Det är en speciell känsla, det känns som att jag ska åka på en tre veckors semester när jag kliver på Cinderalla på Strandvägen och åker ut till Ingmarsö där Operah, Tomas och nya spännande delagare väntar.
 
 
 
 
Låt oss stanna upp en sekund på Ingmarsö som verkligen är en skärgårdspärla. Jag vill gärna uppmuntra alla jag känner och naturligtvis alla de känner som sedan tipsar alla de har i sin bekantskapskrets o s v....... Ta båten ut på morgonen, ät lunch och upplev den här vackra skärgårdsön. Innan man tar båten hem kan man sätta sig på bryggan och ta en för friskning. Ingmarsö krog har ett kök av världsklass, jag vet det för jag har ätit där många gånger och kan jämföra med alldeles för många sönderstekta biffar och annat jag ätit på olika sjökrogar genom årens lopp. Ingmarsö krog är något utöver det vanligta. Nu kanske ni tror att jag gör reklam och får en gratis måltid eller någon annan fördel, men så är det inte. Den här krogen behöver ingen reklam, den är nästan alltid fullbokad så boka bord innan ni mönstrar på Skärgårdsbåten för en oförglömlig dag.
 
 
Glöm inte att signalera med semaforen när ni ska åka hem så kaptenen på skärgårdsbåten ser att ni ska stiga på. Men det är inte nödvändigt att åka hem, Ingmarsö har ett väldigt trevligt vandrarhem som jag varmt kan rekommendera. 
 
Ett trivsamt tidsfördriv när man ankommer till olika skärgårdsöar är de lokala anslagstavlorna, de ska man inte underskatta, där finns väldigt mycket spännande information.
 
 
Här finns all viktig information man kan tänka sig att behöva, allt ifrån att köpa en furudörr, till båtuthyrning, när biblioteket har öppet, när kiropraktorbåten kommer till kvarglömda glasögon. En intressant plats som är värd en stund, här kanske finns ett erbjudande som kan komma att förändra ditt liv? Underskatta aldrig en anslagstavla oavsett hur solblekta annonserna än är.
 
Nu tänker säkert fler av er att har jag inte skrivit tidigare om den här ön? Jo, det stämmer och jag kommer att fortsätta göra det eftersom det är en riktig pärla som har en stor plats i mitt hjärta.
 
Vi lämnade Ingmarsö och seglade vidare med Operah och ett nytt störtskönt gäng, den här gången fick jag förmånen att lära känna en familj från England och en professor i historia från New York.
 
 
 
 
När solen började gå ner tände vi grillen och hade det precis så underbart man kan ha ombord på en väldigt trivsam segelbåt tillsammans med ett skönt gäng.
 
 
 
Ny morgon och nya kunskaper som kursdeltagarna berikas med, Tomas kör morgonpasset innan vi seglar vidare.
 
 
Det här var ett riktigt roligt gäng som jag hoppas snart mönstrar på igen.
 
 
Alla är glada, jätteglada och tacksamma för en fantastisk seglarupplevelse och för all ny kunskap som kommer göra de lite extra tuffa och självsäkra nästa gång de står vid rodret. Det är just DET som Tomas är grymt bra på att ge kursdeltagarna.
 
Jag har gjort slut med ett livselexir, mitt älskade kaffe. Efter flera dagars halsbränna troligtvis jämförbart med blödande magsår, googlade jag om halsbränna och tips nummer ett var att sluta dricka kaffe. Jag dricker ca 12 koppar om dagen och gick omedbart ner till noll. Det är en omtumalnde upplevelse, jag är nu inne på dag fyra utan kaffe och hur mycket jag än saknar kaffe så är känslan av att slippa halsbränna obeskrivlig. 
 
Slutet på något är alltid början på något annat......
 
Mycket kärlek och goda energier till Er alla och tack för att du tog digtid att läsa.
 
 
 
 
 
Karin

Tack för kul läsning. Lägger hobbyn på minnet!

Svar: Tack Karin! Ett sätt att väcka intresse för hobbyn kan vara att köpa en pizza-spade till någon av barnen i present.
Den kostar bara 700 kronor och sedan kan ni äta pizza, flera gånger i veckan eller kanske flera gånger om dagen.
En räkmacka är aldrig fel

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress