En räkmacka är aldrig fel

Jag har fått en ny titel, Mors dag alla dagar och lycka att få uppleva service i världsklass från oväntat håll
Jag titelerar mig numera även som Ordekvilibrist, det är stort att få bära just den titeln. Jag tackar Gunilla C. som givit mig den här stora äran som kan jämföras med att få ta emot en medalj ur Konungens hand, Gunilla bor nämligen på Kungliga Djurgården där hon har bott i princip hela sitt liv och är därmed så gott som Kunglig i mina ögon.
Tusen tack Gunilla, det värmer extra mycket när jag dessutom får höra att titeln är välförtjänt.
 
 
Det finns vissa saker i livet som är bland de allra bästa, en av dem är att få bli överraskad - det näst bästa är förstås att överraska någon. För några veckor sedan frågade min son Oskar om jag hade något inbokat under lördagen den 1 juni, det hade jag inte, bra sa Oskar då bokar jag in en grej för oss, det är en hemlig Morsdags-present. Jösses, jag blev galet nyfiken men Oskars pokeransikte avslöjade inte en minsta liten detalj. Jag har försökt att ställa listiga frågor så han kanske kan ge mig en hint, men han har bara svarat i tungor och jag har inte blivit ett dugg klokare, snarare tvärt om - ännu mer förvirrad. 
I lördags var det äntligen dags, vi gjorde oss fina och gav oss iväg mot Nacka strand för att kunna ta en båt till aktiviteten som väntade. Båt var en förutsättning den här dagen eftersom staden var avspärrad för alla tappra Maraton-löpare.
 
 (Skriet, tavlan som har en egen emoji 😱)
Vi klev av vid Blockhusudden och fortfarande ringde ingen klocka om vad som väntade, men efter några minuters promenad stod vi framför den pampiga och mäktiga byggnaden som Ferdinand Boberg ritade till Ernest Thiel och hans fru Signe Maria - Thielska galleriet.
Det är cirka 29 år sedan jag var där senast då jag läste konsthistoria och kommer ihåg att jag blev lika fascinerad över Ernest Thiel som har beskrivits som mannen som älskade konsten mer än pengar. Under en timma guidade Adam oss som är en vän till Oskar, genom de tre största salarna. En obeskrivligt spännande resa genom konsthistorien och med flera olika levnadsöden som inte går av för hackor. Thielskas rikedomar innehåller så många olika infallsvinklar, nivåer och nyanser så även om du inte är en hängiven konstälskare så lovar jag att du kommer att berika ditt liv genom ett besök här.
 
 
Monica Ahlberg driver cafét på Thielska och här behöver ingen gå hem besviken, bakverk och räksmörgåsar av bästa smak och kvalité. Tack Oskar för en jättefin överraskning, jag njöt varje minut och kommer att bära med mig den känslan länge, framför allt ska jag ta en repris och djupdykning i Ernest Thiels historia, en av Sveriges rikaste män i början av sekelskiftet 1900 som gick i konkurs och var klok nog att sälja sin skatt till Svenska staten.
På väg hem sa Oskar att det här var din morsdags-present även om det inte är mors dag idag - Nä, för det är mors dag alla dagar. 
 
Förresten visste du att Magnus Uggla är släkt med Ernest Thiel? Ernest är hans morfars far, läste hans biografi nyiligen där han berättade det. Tänk vad livet är fullt av överraskningar. 
 
Av en tillfällighet tittade jag igenom några transaktioner på ett konto i samband med att jag betalade mina räkningar. Normalt gör inte jag det, men efter ett radioinslag fick jag inspiration och tittade igenom de senaste posterna. Jag fick napp direkt, en kostnad på 45 kronor hade dragits två gånger av AB Stockholms lokaltrafik. Jag letade i mitt minne och kom ihåg en morgon när jag skulle ta bussen till jobbet, mitt SL-kort hade gått ut och jag skulle köpa en sms-biljett. Jag köte en biljett, pengarna drogs från mitt konto men biljetten kom inte upp på min telefonskärm. Busschauffören som var av den mindre charmiga typen sa åt mig att kliva av eftersom jag inte har en giltlig biljett, jag visade honom att SL har dragit 45 kronor från mitt konto men att jag inte fått någon biljett. Köp en ny eller kliv av sa han i rätt otrevlig ton, jag bestämde mig för att köpa en ny och den gången ploppade biljetten upp direkt. Allt var frid och fröjd, jag åkte till jobbet och hade troligtvis en jättebra dag. 45 kronor, vem bryr sig? Jag tänker att jag borde ringa men får en bild framför mig att jag sitter i telefonkö i 45 minuter och att jag sedan behöver bli lite arg för att få tillbaka mina 45 kronor. Jag bestämmer mig för att ringa, är det lång kö kan jag alltid lägga på. Joel på kundtjänst svarade direkt och 1 minut och 10 sekunder senare var samtalet avslutat och pengarna var insatta på mitt konto. Såhär snabb service var länge sedan jag fick uppleva, jag är så imponerad! 
 
 
 
Jag tänker att det är säkert många som råkat ut för samma sak som mig på tanke med att rutinen för återbetalning är så snabb och välinarbetad. Frågan kvarstår om hur många som inte ens är medvetna om att de köpt dubbla biljetter?
Titta igenom dina konton där kan flera överraskningar vänta.
 
Och är det nu så att du inte hittar några överraskningar bland dina kontoutdrag eller fått uppleva någon annan överraskning, så varför inte passa på att överraska någon i din närhet?
 
(Tack Pam för den fina överraskningen).
 
Du behöver inte krångla till det, att skriva något trevligt på en banan och ge till någon kan vara en överraskning som sprider både glädje och lycka.
Mycket kärlek och goda energier till Er alla och tack för att du tog dig tid att läsa!


Anonym

Alltid mors dag och GRATTIS till titeln Marie!!
Jag ska komma ihåg allt bra jag lärt mig! Att ringa och få tillbaka pengar är ju inte dumt att kunna.
... och en räkmacka är aldrig fel! 💕

Svar: Tack så mycket för gratulationen 💜!
Bra att ringa och få återbetalning, då kan man alltid fira med en räkmacka.
En räkmacka är aldrig fel

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress