En räkmacka är aldrig fel

All you need is love och ett penthouse på Teneriffa
Precis så känns det nu när vi kämpat oss igenom all pappersexercis a là manana när den är som bäst, en mycket spännande erfarenhet vill jag lova. Processen har bitvis varit två steg fram och ett tillbaka, men vad gör det när arbetsdagen snart går mot sitt slut och vi får njuta av vår terrass.
 
 
Vi kom sent i tisdags kväll till Teneriffa och hade avtalat tid med vår bankman José Mattias kl. 09.00 på onsdags morgon. Det var en pirrig dag, vi vet att det kan dyka upp små överraskningar, just den här dagen kändes det inte som vi hade så mycket marginaler till några sådana. Vi bestämde oss för att vara coola och såhär cool var min man på banken i väntan på att vår check vi skulle betala lägenheten med blev klar.
 
 
Det tog sin tid att få checken och det var jättebra, under den tiden hjäpte José Mattias oss att teckna en hemförsäkring. Det är bra att det tar lång tid att ställa ut checkar på banken.
Fem timmar senare, efter diverse olika genomgångar och underskrifter hos notarion var hela affären slutförd och vi kunde åka hem - till vårt nya hem.
 
 
Vi har installerat oss på var sitt kontor där vi abetar på dagarna, jag gör mitt arbete för begravningsbyrån och Tomas jobbar med att projektera vägar och schaktbottnar bland annat.
 
 
Tomas kontor är beläget i vårt uterum, ett jättestort vardagsrum kan man säga. Ett trivsamt kontor, utsikten över Atlanten kan dock vara lite störande för koncentrationen hälsar Tomas.
 
 
Det är lite för varmt för mig i vårt uterum så mitt kontor är i vårt något svalare vardagsrum. 
Fungerar hur bra som helst, inga konstigheter kan jag berätta efter första arbetsdagen på mitt nya kontor. 
 
Igår kom våra första gäster på besök, My och Tommy som vi träffat genom min jobbfruga Maria.
Vi pratade segling, vandring och drack cava medan solen långsamt gick ner. 
 
 
När mörkret lagt sig och kvällen är här tänder vi belysningen så förbipasserande kan titta upp och njuta av våra palmer på sin promenad på väg ner mot havet.
 
 
Nu är det många som tänker att de där stackars palmerna kommer inte att bli långlivade i vår ägo, men det kommer de att bli. Det är installerat ett automatiskt vattensystem som vi kan följa via datorn och kontrollera så att vattnet slås på varje kväll kl. 20.00. Kan också berätta att förra ägaren låtit kedja fast krukorna så de inte kan flyga iväg om hårda vindar skulle passera. 
 
Så ska palmerna naturligtvis få obegränsat med kärlek av oss, precis som vi alla behöver.
 
 
Karin

Wow, stort Grattis till lägenheten! Vilken terrass, det ser superhärligt ut! Kramar 🤗💞

Svar: Ja, det är jättestort 🤗 så det finns gott om plats för oss att träna upp oss till rullskridskor-prinsessor 👑!
En räkmacka är aldrig fel

Pam Forssell Touimi

Så underbart, ni lever drömmen för många, det är ni värda!! Men ni är flitiga också och jobbar som myror!! 😜 stort grattis till er underbara våning, önskar er mycket glädje!! Kram, Pam❤️

Svar: Tack fina Pam för så värmande och kloka ord ❤️ Det stämmer att vi sliter hårt också, framgår inte alltid så tydligt. Sen är det stora trixet att hitta sin dröm, vilken den är. Där tror jag många står och stampar. Kram och hoppas vi ses snart 🥰❤️🥰
En räkmacka är aldrig fel

karin gyllander

Grattis, Marie och Tomas!!🍀😊Så otroligt bra ordnat!🎉Ha så underbart och njut!
Kramar Karin

Svar: Tack fina Karin för gratulationen 😘 ❤️ 😘! Ja, vi har fått njuta några dagar och är snart på väg hem igen ✈️💛.
En räkmacka är aldrig fel

Cricco

Så underbart - särskilt om man gillar värmen vilket ni ju verkar göra. Ja, ni hade juninte hamnat där annars ju 😆😊
Lycka till med allt!

Svar: Tack fina Cricco för gratulationen 💛! Vi trivs mycket bra i värmen ☀️ jag har det rätt tufft periodvis under vintern med psoriasis, så fort jag kommer till sol och värme blir det SÅ mycket bättre 👍🏻🤗!
En räkmacka är aldrig fel

Eva-Britt

Grattis till Er fina lägenhet 🤗 vilken härligt utsikt. Hoppas att få se den någon gång med Er och ett glas bubbel 🥂❤🙏

Svar: Tack söta du för gratulationerna ❤️ Vi hoppas få se dig här på terrassen med ett glas bubbel 🥂💛🥂☀️🌴!
En räkmacka är aldrig fel

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress