En räkmacka är aldrig fel

I dag är jag författarinna, jag bestämmer mig för en bohemisk känsla och look
Det är så underbart att vara författarinna, jag sitter vid min dator och skriver en bok som är väldigt viktig, den har arbetsnamnet "Majsans begravningsbok". Boken kommer jag att använda under mina utbildningar av nya begravningsrådgivare och här samlar jag alla tips och trix jag lärt mig under åren. Just nu är den väldigt basic och är ett verktyg för att våra rådgivare ska känna sig trygga och lätt hitta fakta hur man arbetar sig igenom hela begravningsprocessen, för det är ingen lätt historia. Alla ni som mist någon nära har säkert fått erfara att det är komplicerat att dö. Åtminstone för de efterlevande som under en mycket kort tid behöver ta väldigt många viktiga beslut. Min ambition är att göra den här boken som en bibel med fakta men också fylla den med inspiration hur vi kan hylla våra avlidna på ett värdigt och personligt sätt som ger oss ett fint minne för alltid. 
 
Det gäller att komma i rätt känsla för att få igång den kreativa processen, jag sätter upp håret i en knut och snurrar en sjal runt halsen och bestämmer mig för en bohemisk känsla och look i min författarinna-profil. 
 
 
Nu ska jag erkänna att jag sitter inte bara vid min dator och frenetiskt knackar på tangenterna. Först tar jag fram  min "overheadapparat" som numera är ett gigantiskt block eftersom den fantastiska apparaten tyvärr blivit utrotad. Jag kör min brainstorming på "overheaden" så jag har en struktur för dagens arbete. Jag ritar små blommor och duttar dit prickar med färgglada tuschpennor och då känns allt så mycket roligare. Det är ett bra tips om du vill skriva en bok.
 
 
Såhär kan det se ut efter en stunds brainstorming och sedan är det bara att skriva kapitel för kapitel och vips har man en bok, eller typ början till en bok. I min skrivarstuga höjs kreativiteten lite då och då när familjemedlemmarna dyker upp och vill ha lite uppmärksamhet som till exempel när en av mina söner som kom in och pratade danska med apelsinerna på fruktfatet. 
 
Tomas är grym på att peppa mig, utan honom hade det förmodligen dröjt ytterligare innan jag brände av startskottet för boken. 
Den här helgen har Tomas tagit hand om den viktigaste montern på hela båtmässan, Sailstars såklart och alla ni som inte hunnit dit ännu så pågår den på Älvsjömässan fram till nästa söndag.
 
 
I den här montern kanske du förändrar hela ditt liv, det bor en seglare i oss alla, du kanske bara inte vet om det ännu. En väldigt klok människa sa till mig en gång: Bättre ångra det du gjorde än att ångra det du aldrig gjorde! Jag är helt säker på att den här kloka personen har rätt.
 
Vad händer nu med alla risbollar, ingefärste och bastuyoga? Hade en halv tanke i mitten av veckan på att Bikramyoga under helgen, men det var innan jag visste att författarinnan inom mig skulle blomma ut och ta plats. Jag hade skickat ett meddelande till Leo men allt föll i glömska när författarskapet tog fart. Pling sa det plötsligt i telefonen - Leo hade sett mitt meddelande lite sent, men jag skrev och förklarade att jag tillbringar helgen som författarinna och vem ger sig ut i det här vädret?
 
 
Redan i morgon tar jag plats under skenet av risbollarna och njuter av ingerfärste, i mitten av veckan siktar jag in mig på Bikramyogan. Det ena behöver inte utesluta det andra även om man helt plötsligt är författarinna med bohemisk känsla och look.
 
 
Eva-Britt

Väntar med spänning på Din bok fina Majsan <3

Svar: Åh, vad härligt 🤗, det är ett spännande projekt! Längtar tills vi ses 😘
En räkmacka är aldrig fel

Anonym

Så spännande, å du är så grym å inspirerande min fina Marie!! 💜

Malin Johansson

Upps... glömde lägga in att det var jag som skrev ovan 🙈😅

Svar: Tusen tack 🙏 fina Malin ❤️ Jag blir så glad att du tar dig tid att läsa bloggen och ännu mera glad 😃 att du tycker om den! Kram😘
En räkmacka är aldrig fel

Karin

Det blir en superbra bok såklart, Marie! Och mycket bra upplägg med den bohemiska stilen!

Svar: Karin ❤️ det kommer bli en riktig kioskvältare!
En räkmacka är aldrig fel

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress