En räkmacka är aldrig fel

Det är skillnad på räksmörgås och räksmörgås, tack Gud för mina fina väninnor och jag har provat att flödesskriva
Det ÄR skillnad på en räksmörgås och en räksmörgås, det är ingen raketforskning att konstatera det. Jag och Tomas reser land och rike runt & tar varje gyllene tillfälle i akt att testa räksmörgåsar. Vi antecknar noga, det finns många små detaljer som avgör om det blir ris eller ros. En dyr och vacker räksmörgås kan falla på för mycket majonäs eller det värsta och mest förskräckliga man kan utsätta en räksmörgås för - kärnona sitter kvar i citronen! Tvi.
En av de absolut bästa räksmörgåsar finns hos Delikatesshörnan i Göteborg, det är rikligt med räkor, lagom med majonäs, levereras utan citronkärnor och toppas med en klick löjrom.
 
 
Det som eventuellt kan ligga den här räksmörgåsen i fatet är troligtvis tomaterna, jag har inte riktigt bestämt mig för om det är en dödssynd eller ej. Den är smakmässigt en av de allra bästa, men nu var ju inte den andra jury-medlemmen närvarande och därmed är denna räksmörgåsarnas Rolls-Royce forfarande en okrönt vinnare. 
 
Ny dag betyder ny mjukglass med chokladsås på Mc Donalds. Det gäller för övrigt sju dagar i veckan, 52 veckor om året, inga konstigheter hälsar Pappa Willy.
 
 
Jag har en ny yrkesroll på Lavendla begravningsbyrå där jag arbetar. Det är snart ett år sedan jag gick över från rollen som kundrådgivare till att arbeta med rekrytering, utbildning och support till våra rådgivare. Det har varit ett otroligt roligt, spännande och utmanande år. Det bästa är att jag får dela med mig av mina kunskaper i ett ämne som nästan ingen frivilligt vill prata om. Nu går jag vidare i min karriär på Lavendla och vad det innebär kommer jag berätta mer om i kommande inlägg, men det handlar om att bygga upp en Akademi för att göra arbetet som begravningsrådgivare tillgängligt för fler och lyfta en yrkesgrupp som varit i skym undan alldeles för länge. Jag vill öppna upp och hitta kanaler där vi börjar prata om döden och låta det få bli en naturlig del av livet. I måndags träffade jag vår content manager Sandra som sköter våra sociala medier, hon intervjuade mig och i första inlägget på instagram är min önskan tydlig att vi ska våga hylla våra avlidna även om vi är i sorg och smärta.
 
 
Nog om döden. 
 
Det bästa för mig i livet den här veckan har varit att jag har fått träffa några av mina absolut bästa och närmaste vänner. I torsdags var Catta och Josefin här, det är otroligt vad dåliga vi är på att ses, vi är fullt uppe i våra arbeten och livspussel medan själva livet bara swischar iväg. Varje gång vi ses vill vi inte skiljas åt och vi konstaterar att vi ses alldeles för sällan. Vad gör vi åt det? Säger till varandra på skarpen att nu får det inte ta lika lång tid tills nästa gång vi träffas, åh vad jag hoppas på att det blir så. I fredags kom mina andliga väninnor som står mig mycket nära, vi är något bättre på att hålla igång träffarna. Vi skiljs inte åt utan att ha bokat in en ny träff, det är professionellt. Vackra blommor och choklad i köket påminner mig och sprider en kärleksfull känsla med tacksamhet över att få ha så många fina vänner.
 
 
För första gången i mitt liv fick jag två skrivböcker i present, en i torsdags av Catta och en i fredags av Linda. Underbart, jag älskar att skriva men jag blev så full i skratt att dessa två väninnor ovetandes om varandra gav mig en skrivbok i present.
 
Boken jag fick av Linda "Don´t stress. Do your best" behövde inte vänta länge innan jag skrev så pennan nästan började brinna. Linda lärde oss nämligen att flödesskriva, vilket fantastiskt verktyg. Flödesskriva innebär att du bara skriver ner en massa ord som kommer till dig, huller om buller under en begränsad tid, vi ställde klockan på 15 minuter. Att flödesskriva är ett sätt att rensa huvudet och av mitt resultat att döma var det mycket som behövdes rensas bort. Vi skrattade så vi skrek när jag läste högt vad jag skrivit ner. Jag tänkte dela med mig av resultatet och jag vill varna känsliga läsare för förvirrande och osmanhängande text med poetiska och kärleksfulla inslag.
 
Jag tar ett stort kliv ett språng och svävar fram och nuddar inte marken. Moln i olika färger är det någon där eller är det bara synvillor och krusiduller Vem styr och ställer om inte jag Kapten Hadock och svär jag inte lite för mycket om någon blir rädd tröstar jag och blåser bort allt sorgligt som en fläkt i vackra färger och åker rutschkana på regnbågen med en stor strut popcorn och alla som skrattar får följa med. Gratis. Vad är pengar sådana med choklad man kan äta tycker jag är goda kakor och köttbullar med dans en sommarkväll ombord på en båt och vi kysser varandra och säger vackra ord och bestämmer attt livet är bra nu men ingen kan sova måste vi lägga oss då och vem sa att katten är vaken den snarkar och jagar inte råttor som vår landshövding så dyrt och hederligt lovade.
Bussar luktar illa och cyklar är farliga fast inte de som är röda. Det knastrar och sprakar och en ny galen och alldeles underbar idé da da da  la la la Kan inte ens sjunga den versen i en Irländsk folkvisa.
Jag vill ha mer rosor i alla tunnlar och på tåg och tv-apparater är utrotningshotade med en visslande Mary Popkins som åker lian och gör märkliga grimaser så att en gammal farbror trillar omkull. Stenbock och noter som en saxofon spelar eller kanske bara låter lite vilda djur är fina, de gör sina egna saker som saxar och en rubank vill jag ha bubblor och kärlek med hjärtan och någon som ligger bredvid mig när jag vaknar och säger vad fin du är. Tårta får man inte äta till frukost utan små spikar lagar man stora hål med i det djupa blåa havet där det alltid finns en skatt att hämta till den som inte har en kavel och en ballong får duga gott om man inte har snuva och helt plötsligt beslutar sig för att skala druvor och kan man öppna en konservburk med ett lillfinger eller måste jag ringa till Olof Palmes fru och be om lov. Då börjar änglarna jubla och vi spelar fotboll med en fyrkantig vattenmelon är god att mosa och squeeezza och dricka rakt upp och ner i sin lilla skogsglänta mitt ute på savannen för där finns inga oljeriggar som pumar guld och svart pengar och bananer. Vildvittror och Tippi tippi tipp tapp Åh vad jag älskar solen och vackra vita fläckar som kanske inte går att torka bort. NÄ för de ska vara där och bäras högt. Där tog tiden slut.
 
Det här var det roligaste jag har gjort på länge och jag erkänner att jag har mycket att rensa i mitt huvud och NEJ vi har inte knarkat, rökt på eller tagit några andra droger innan vi gjorde övningen. Ramlösa och kaffe var det starkaste vi förtärde.
 
Jag rekommenderar varmt alla att prova det här, det är en upplevelse och huvudet känns nystädat på ett märkligt och bra sätt.
 
Mycket kärlek och goda energier till Er alla och tack för att du tog dig tid att läsa!
 


Karin

Vad kul med flödesskrivming! Totalt galet ju!😂💕 det är bara till att börja fylla skrivböckerna. Poetiska mästerverk blir det!!
💕karin

Svar: Tack Karin ❤️ Jag kanske publicerar mina ord som poesi 💜 mer flödesskrivning till folket!
En räkmacka är aldrig fel

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress