En räkmacka är aldrig fel

Premiärseglats med Operah, jag är en person i en politiskt utsatt ställning och jag kommer troligtvis att dela gravplats med en Tesla Roadster
Fredagar är speciella, jag känner det redan på morgonen när jag vaknar. Det är känslan av att helgen ligger framför mig, tid som jag äger och kan göra vad jag vill med, det blir jag glad av. Det här är jag inte ensam om att känna, det gör nog de allra flesta och ibland undrar jag om jag inte ska försöka träna upp min fredagskänsla så den infinner sig även på tisdagsmorgonen. Troligtvis skulle det bara vattna ur den riktiga fredagskänslan och det verkar dumt, men det fungerar tvärt om, man kan förhöja fredagskänslan. Yes, den maxas fredagen innan man går på semester till exempel, då vibrerar den och det är nästan så att man kan ta på den. Nu i fredags var en sådan maxad fredagskänsla, den känner jag varje fredag jag får ta Cinderellabåten från Strandvägen efter jobbet till Ingmarsö för att mönstra på vår båt Operah. 
 
 
Ingmarsö är en riktig pärla, har du inte egen båt, ta en Skärgårdsbåt och bjud dig själv på en tur hit och ät en härlig lunch eller middag gärna tillsammans med vänner. Restaurangen är riktigt bra, god mat och trevlig personal. När det är varmt kan man sitta på terassen och se alla båtar som glider förbi. Det kunde vi inte den här fredagen, det var lite kylslaget så vi satt inne och åt, maten smakade naturligtvis lika bra för det. Tomas kör kurs ombord på Operah och den här helgen har jag fått träffa fem nya störtsköna deltagare.
 
 
Här är hon, Operah. Bilden är tagen för ganska exakt ett år sedan. Vi var på väg ut mot Sandhamn i vår ribbåt för att fira bröllopsdag, då dök hon upp vid inloppet till Sandhamn, men det är en helt annan historia.
 
 
Det är skönt att bara sitta och titta ur över havet, det är ett bra sätt att rensa hårddisken för att kunna lämna plats till en massa nya bra idéer och roliga & glada tankar. Den här helgen har jag reflekterat över ett annorlunda och oväntat brev jag fick i veckan av SEB med anledning av att de identifierat mig som en person i en politiskt utsatt ställning. Oj, det hade jag inte en aning om, intressant.
 
 
Det medföljde några frågor också som jag ska besvara, något annorlunda frågor än vad jag är van vid att få.
 
 
Jag kände direkt att jag kan identifiera mig i yrkesrollen som ambassadör och diplomatiskt sändebud. Nu är den inskickad och klar, tur att det finns någon i alla fall som har koll på det här med att vara en person i politiskt utsatt ställning.
 
Jag har funderat på hur jag vill bli gravsatt och kommit på att det vore spännande att få bli uppskjuten i universrum och sväva fritt där. Under en lunch när en av våra jurister var på besök berättade han att SpaceX låtit montera fast en Tesla Roadster på rymdraketen Falcon Heavy som sedan kapseln skjutit bort och svävar nu fritt i rymden. Så då känns det ändå helt genomförbart om jag nu bestämmer mig för det, rätt coolt faktiskt. 
 
 
Från rymdraketer till insekter. I morse såg jag ett spännande inslag på TV4 med en norsk insektsforskare som larmade om att det finns ingen chans för oss att överleva utan insekter. Visste du att det finns fler insekter på jorden än sandkorn, tio triljoner enligt programledaren. Insektsforskaren berättade också om honungsbina, att när de parat sig och hanen befruktat honan exploderar han med ett hörbart "plopp" . Naturen är brutal.
 
 
 
Ibland är naturen lugn och stilla, som i morse när jag vaknade och kikade bort mot en grannbåt. Spegelblankt och tyst, kunde höra några vattendroppar som trillade ner från bommen och någon fågel som kvittrade långt bort.
 
 
Det har varit en fin premiärseglats och en väldigt skön helg. Jag känner mig lika lugn och tillfreds som det spegelblanka havet i morse. Mycket kärlek och goda energier till Er alla och tack för att du tog dig tid att läsa!
 
 
Karin Gyllander

ambassadör och diplomatiskt sändebud, det är ju du!! Tack för fint tips om skärgården😊
Vad vackert det är på morgonen med spegelblank yta!🌸 Det är också bra att du får reda på all denna fakta! Stackars bi - varför?

Svar: Ja tänk de stackars bi-hanarna 🐝 Poff ! Så grymt den stackarn dog!
En räkmacka är aldrig fel

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress