En räkmacka är aldrig fel

Höstmys i Göteborg med pappa Willy och vänner, glass är gott och jag får alltid obehagskänslor när det ringer på dörren.
I onsdags åkte jag ner till Göteborg för att arbeta ett par dagar och passa på att umgås med pappa Willy. Då är det bra att jag fått ladda upp batterierna för hos pappa Willy är det full fart, han vilar förvisso mycket men när det ska hända saker är han ivrig som ett barn på julafton och allt ska gå fort, jättefort helst.
 
 
Jag kom till lägenheten vid 18-tiden och då stod han och hoppade i hallen för nu skulle vi åka iväg och äta middag på Majornas krog tillsammans med hans vänner Gunnar och Rose-Marie. Jag ställde in väskan och så åkte vi direkt. Han ångade på upp till spårvagnshållplatsen och var så nöjd med att han skulle få dricka en kall öl när vi kom fram. Till saken hör att de bytte krog i Majorna under en period eftersom krögaren var för långsam med att servera ölen, men nu har de bytt ägare och den här mannen vet att gästerna vill ha in sin öl snabbt. Kan man inte servera öl snabbt kan man lika gärna slå igen, en sådan krog får inte många gäster konstaterar pappa nöjt.
 
 
Det var en väldigt glad överraskning för mig att få träffa Rose-Marie och Gunnar, de har känt mina föräldrar sedan de var 14 år och det innebär en vänskap som hållt sig i 70 är. Det bekräftar saningen om att gammal vänskap rostar aldrig. Vänner är så obeskrivligt värdefullt, det var ljuvligt att höra deras fantastiska historier om olika äventyr de upplevt tillsammans. Vilken härlig kväll, många skratt och jag är så tacksam att jag fick ta del av flera fina minnen. 
 
På torsdagen gjorde pappa Willy smörrebröd till lunch, små rågbrödsmackor med leverkorv och saltgurka samt sylta och rödbetor på, mycket god lunch. På kvällen åt vi den klassiska räksmörgåsen från Saluhallen, den är väldigt god och som en klok kvinna sagt "En räkmacka är aldrig fel". Det är några saker som är extremt viktiga när det gäller en räksmörgås och det är bland annat att räkorna ska vara handpillade, inte för mycket majonäs och kärnor i citronen är en dödssynd. Självklart passerade den här räksmörgåsen igenom de kriterierna med bravur.
 
 
 
På fredagen fick jag träffa några av mina fina kollegor här på Västkusten, Jeanette, Henny och Jeanette. Det är så givande och roligt när vi ses, ni är grymma!
 
 
På lördagen tog vi vår tur på stan som började med Saluhallen och den här lördagen köpte pappa Willy sin bakelse på Brogyllen och inte på Ahlströms konditori, de öppnar inte förrän 11 så då får det vara. Den här lördagen blev det en rosa prinsessbakelse. Vi fortsatte till Claes Ohlsson för att köpa trädgårdsspade inför vår tur till kyrkogården. Men först en glass med chokladsås på Mc Donalds.
 
 
Här sitter han, fina pappa Willy och drömmer sig bort under tiden han äter sin glass. Idag fick kassörskan en känga eftersom de höjt glassen med två kronor, det har de nämligen inte gjort på den andra Mc Donalds restaurangen i Nordstan. Kassörskan berättade att de har fri prissättning på den här restaurangkedjan och pappa svarade snabbt att det är idioti om man nu inte vill bli av med sina kunder. 
 
Vi fortsatte till mammas grav och gjorde höstfint med silverblad och rosa blommor som ska klara upp till 5 minusgrader. Jag dekorerade med en liten söt sparv, tänker att mamma tycker om den och där kan den sitta och vara söt i all evighet för den lär inte flyga någonstans.
 
 
Jag tänker vara jobbig nu och berätta om ett inlägg om Greta Thunberg som många kommenterat på Instagram under veckan. Det är Marcus Oscarsson som skrivit ett inlägg om Greta som är så bra och kanske kan få oss förstå hur stor hon är. Han berättar i sitt inlägg om när Greta träffade Angela Merkel in the Big Apple, Merkel är världens mäktigaste kvinna enligt Forbes och har 1 miljon följare på instagram. Hon la direkt upp en bild av sitt möte med Greta.
 
 
Marcus Oscarsson berättar också att 16-åriga Greta har 4 miljoner följare på instagram och hon la inte upp någon bild efter mötet med Angela Merkel. Troligtvis för att hon inte hinner eftersom Obama och ett antal andra supermäktiga personer också vill träffa henne efter mötet med Merkel - om Greta hinner vill säga. Jag kan varmt rekommendera att följa Marcus på Instagram och läs hela hans inlägg om Greta, så bra!
 
En annan fantastisk person jag följer på Instgram är Mark Levengood som gjort en iaktagelse om drottningarnas drottning som också stödjer Greta på sitt alldeles speciella lilla vis.
 
 
Nu ska jag berätta om en fobi jag har, nämligen när någon ringer på dörren. Då stannar nästan mitt hjärta, jag tycker det är väldigt obehagligt. Förr var det inget problem då det faktiskt ringde på dörren någon gång då och då. Men numera när ingen kommer oanmäld får jag tokpanik när det ringer på dörren. Då kanske ni undrar hur jag tänker, är det en mördare som ringer på eller vad är det som gör mig så fylld av skräck? Jag har faktiskt ingen aning. Jag kanske är delaktig själv i att skrämma upp mig när dörrklockan ringer. En gång när vi bodde i Gamla Enskede såg jag att min äldsta son Oskar var på väg in genom porten och jag fick för mig att jag skulle skoja med honom. Jag ställde mig på ett trappsteg som vi hade upp till vår dusch och gjorde mig redo att flyga fram, kasta mig på dörren och sedan våldsamt öppna dörren. Det plingade till och jag tog sats och flög i väg med dörren ut i trapphuset. Till saken hör att jag hade en tunika med fladdermusarmar så jag var extra effektfull. Nu var det inte Oskar som plingade utan vår granne Örjan som ville låna nyckel till tvättstugan. Han fick förstås panik och studsade ner i trappan och vågade nästan inte komma nära mig när jag lämande över nyckeln. Jag förstår honom, herregud vilken galen kvinna.
Lite senare på kvällen kom Örjan tillbaka med nyckeln och då öppnade Oskar dörren, jag hörde Oskar fråga varför han stod så långt ner i trappan och Örjan svarade att det beror på att din mamma öppnar dörren lite konstigt. Kanske är det jag själv som skapat min dörrklockångest.
 
I söndags ringde det på pappas dörrklocka och jag fick som vanligt förhöjd puls, men ingen var där. Jag pustade ut och gick för att diska klart, då ser jag hur hela gatan är full med brandbilar och genast gick pulsen upp igen. Jag gick ner och frågade vad som hänt och fick veta att det luktade brandrök från en lägenhet på sjätte våningen. Nere på gatan stod även ett antal polisbilar och ambulanser parkerade. En annan granne kom ner och frågade om något hade hänt eller om det bara var det "vanliga" på sjätte våningen med tanke på alla polisbilar som kommit. Jag undrar vad det "vanliga" på sjätte våningen är men jag frågade inte, tänkte att jag nog inte vill veta vad det kan vara för gangstergranne som bor i pappas hus.
 
 
Ta hand om alla era vänner, några kanske kommer att finnas med er i 70 år, den tanken tilltalar mig.
Mycket kärlek och goda energier till Er alla och tack för att du tog dig tid att läsa.
 
 
Karin

Kramar till dig Marie! Vad roligt med dörrklockafobi och fladdermusarmarna 😂😂och pappa Willy är ju för go🙏😍tack för blogg🎉🏅

Svar: Kramar till dig fina Karin 🥰 Fladdermusarmarna går inte av för hackor ⛏Ibland kan jag börja gapskratta när jag tänker på det, vad tokigt det blev. Tack Karin för att du läser 🙏💕🙏
En räkmacka är aldrig fel

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress