En räkmacka är aldrig fel

Livet är fullt av hopp och fågelbajs i huvudet betyder tur.
Jag har funderat och tänkt mycket på Ruth Larsson som var med i morgonprogrammet på TV4 den 15 september med anledning av att hon skulle hoppa fallskärm i samband med sin 101-års dag. Hon fyllde hela mitt hjärta med sin lycka över att få göra ett fallskärmshopp. Dessvärre blåste det alldeles för mycket så hon fick inte hoppa vid just det här tillfället och det har jag suttit och funderat på & funderat på. Hur går det för Ruth, mår hon bra, har hon ångrat sig? Vad händer?
 
 
Igår fick jag äntligen svar och jag har svårt att hitta ord för den glädje jag känner när jag ser Ruths totala lycka när hon äntligen fick susa fritt i luften och uppleva sitt fallskärmshopp.
 
 
Heja Ruth! Jag tycker att hon är superhäftig, hon ger mig så mycket hopp inför framtiden och att bli äldre. Hon är en påminnelse om att de faktiskt är vi själva som sätter våra gränser. I Ruths fall kan jag bara konstatera att hon spränger den gamla klyschan "Only sky is the limit"!
 
Vi närmar oss halloween och jag kan berätta att nu börjar det bli fullt på pynt-hyllorna hos den lokala Konsum-handlaren. Konkurrensen är hård mellan alla livsviktiga Halloween-dekorationer som trängs med adventsljusstakar, glitter, julgranskulor och mossa. När slutade vi med att låta allt få ha sin tid? Troligtvis har det begreppet aldrig funnits i den kommersiella världen, där gäller mycket allt hela tiden oavsett säsong och stundande högtid. Senast jag var i Göteborg hittade jag en riktig Halloween-store fullproppad med nödvändighetsartiklar som alla behöver ha inför den här högtiden.
 
 
Vad sägs om en skräck-byst att förgylla tillvaron med? Eller en skräckdocka att hänga vid sängen så man kan drömma härliga mardrömmar och leva ut konceptet även i omedvetet tillstånd.
 
 
Själv fastnade jag för skelettet med en stor tjusig hatt med blommor som matchar klänningen. Hur har jag kunnat leva utan den?
 
 
Jag har låtit mig få en helg i lugn och ro, samlat kraft och laddat om kanonerna inför nästa vecka.
Vet inte om det är hösten och mörkret som påverkar, men jag har känt mig väldigt trött och då tar jag ett samtal med mitt inre och frågar: Hur fyller jag bäst på med energi? Svaret var klockrent, på soffan med en bok. Läsa är så rogivande, böcker är som små skattkistor och svårare än så behöver det inte vara.
 
 
Den här helgen har jag njutit av Maria Ernestams bok "Brutna ben och brustna hjärtan - en alldeles omöjlig jul". Titeln speglar inte riktigt bokens innehåll som bjuder på små charmiga & humoristiska  livslögner, romantik, ärlighet till sig själv och sina närmaste och en helt möjlig jul i mina ögon. 
 
 
En bok gör skillnad.
 
 
Fågelbajs i huvudet betyder tur, underskatta aldrig denna livets sanning. Hörde på Radio Stockholm om Onsalabon Monica Hansson Löfgren som promenerade med sin väninna i Slottsskogen i Göteborg och fick en fågelbajs i huvudet. Monica blev väl inte så glad men väninnan berättade snabbt att det betyder tur och att hon skulle köpa sig en lott. Det gjorde Monica och vann 250.000 kronor på Bingolotto. Det finns hopp även i en svår stund när man får en fågelbajs i huvudet bara man lyssnar på vad de högre makterna vill kommunicera och att man kanske har en klok väninna som kan hjälpa till att tyda budskapet.
 
Jag önskar att ni alla fått med er en dos av hopp, det finns hopp i allt bara vi tar oss tid att ta till oss vilka hopp som är viktiga.
 
Mycket kärlek och goda energier till Er alla och tack för att du tog dig tid att läsa.
 
 
Karin

Tack Marie, nu fylls jag också av hopp inför framtiden och det här med att bli äldre. Även om hopp i mitt fall nog definitivt inte kommer att innebära fallskärmshopp... men man kan aldrig veta säkert.
Bra känsla att veta om att Rut fick genomföra hoppet och bra koll på Halloween-pyntet, Marie!
🌹👌🏻👻🥰🥰🥰

Svar: Det är så underbart Karin ♥️ vi vet aldrig vilka hopp som infinner sig i våra liv. Men en sak vet vi säkert, vi har alltid varandra 🥰
En räkmacka är aldrig fel

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress