En räkmacka är aldrig fel

Jag samlar på känslor, ett oförglömligt besök i Bagarmossen och en galet festlig fredag med Lavendla.
Jag samlar på känslor, bra känslor som kan vara praktiska att plocka fram ibland när jag har tråkigt och jag känner mig innehållslös och kanske till och med lite dyster. Idag var en sådan dag, jag gick på en tur till vår vackra badplats här i Skärgårdsstad som myllrar av plaskande barn, fikande föräldrar, busiga hundar och stojande ungdomar som spelar beach-volley under sommardagarna, men idag var badplatsen öde och tyst. Det är rogivande att få ha hela platsen för sig själv, titta ut över havet, lyssna på vågorna och tänka vackra tankar, men också lite sorgligt. Det beror troligtvis på att det är ett kvitto att sommaren är förbi och snart väntar en mörkare och kallare årstid.
 
 
Det kan kännas tråkigt och då är det bra om man har samlat på sig ett antal bra känslor som man kan ta fram och spela upp i sitt inre mentala rum. En favoritkänsla jag har är min semesterkänsla, jag brukar spela in hur underbart jag har det när jag är på semester. Nu senast spelade jag in känslan när jag låg på terrassen på Teneriffa och ägnade mig åt en av mina favorit-semester sysslor, nämligen att läsa. Jag älskar att läsa och tyvärr är det nästan bara när jag är på semester som jag gör det. I år har jag varit bra på att hålla fast i min ljuvliga semesterkänsla genom att fortsätta läsa mina grymt bra och spännande böcker. Så enkelt är det, jag tar fram min bok, lägger mig bekvämt på soffan och läser och vips infinner sig min semesterkänsla och hela jag fylls med lugn, lycka och total harmoni. Inte svårare än så, jag uppmanar er alla att spela in era positiva känslor, det är en värdefull depå med må-bra energier. Att läsa en bok blir för mig att förlänga känslan av semester. 
 
 
Jag kan varmt rekommendera den här mys-deckaren trots sin något missvisande titel söta röda sommardrömmar som i in min värld borde heta söta röda mardrömmar eftersom folk börjar dö som flugor på den idylliska Skärgårdsön Bullholmen. Men det är både trivsamt och spännande att följa den chardonnay-pimplande skvallerjournalisten Cilla Ström som dras in i en mordutredning med många överraskningar. 
 
Igår besökte jag Bagarmossen för tredje i mitt liv. Första gången var när min äldsta son Oskar skulle resa några veckor till Italien för att läsa konfirmationen och då var jag där på ett föräldramöte. Andra gången jag var i Bagarmossen var då jag och Tomas träffade vår fantastiska präst Ewa Munther inför vårt bröllop. Igår hälsade jag på Oskar som flyttade hemifrån förra lördagen till sin lägenhet i Bagarmossen och jag kan bara konstatera att de tre gångerna jag varit i Bagarmossen har varit väldigt viktiga tillfällen i min livshistoria. Oskar har fått en alldeles bedårande fin liten lägenhet nära tunnelbanestationen och centrum, perfekt första lägenhet när man är ung och kombinerar studier och jobb samtidigt som man vill resa och känna att all inkomst inte bara går till att bo.
 
 
Jag blir alldeles varm av lycka när Oskar visar mig sin lägenhet och jag ser hur himla glad och nöjd han är! Det är en speciell känsla att se hans efternamn som står på dörren, det är stort. Vi tog en tur runt Bagarmossen och jag fick se härliga parker med mycket grönska mellan alla trevliga hus. Det är en levande stadsdel i allra högsta grad, kändes trivsamt. Vi ordnade lunch i Oskars lägenhet och det blev ett tunnbröd med avokado, ruccola, tomat, fetaost och ett glas bubbel. Jag kan lova att jag kommer att minnas mitt tredje besök i Bagarmossen. 
 
 
Jag har stött på rondellhundar och en annan märklig företeelse då folk har virkat halsdukar som klätts in runt trädstammar, lyktstolpar bland annat, men det här är första gången jag sett färgstarka plastpärlsfigurer som dekorerar ett annars så trist stängsel. Bagarmossen bjuder på konstnärliga överraskningar som värmer själen.
 
En annan guldkant på veckan tillbringade jag på musikbåten Blidösund tillsammans med några kollegor, vi lyssnade på Solala medans fartyget sakta puttrade fram genom Stockholms vackra skärgård. Vi har det bra på Lavendla & tack alla för en super-mysig kväll.
 
 
Nu är det dags för mig att avrunda för den här gången och tänker avsluta med en hälsning från en vacker ros som jag suttit och tittat på under tiden jag skrivit mitt inlägg.
 
 
Rosen hälsar att den vågar vägra hösten och tänker fortsätta att förgylla min tillvaro genom att blomma länge till. Jag hoppas att ni alla blomstrar och kör hårt med att spela in och samla på bra känslor. Mycket kärlek och goda energier till Er alla och tack för att du tog dig tid att läsa.
 
Ami

Härligt med dina inlägg, Marie! Många positiva rader om ditt liv och leverne! Något förvånad ändå, då du skriver att semestern är över och du blir lite deppad? Tänk på att du kommer att bo på Teneriffa ca ett halvår med mer sol och värme! Vem skulle inte vilja det?! Ha de gott! 🌞

Svar: Åh Ami, vad glad jag blir att du läser mina inlägg 🤗. Förstår att det kan verka konstigt när jag har hela Teneriffa framför mig ☀️🌴☀️ Men det är något med själva sommaren, det känns som en kär vän som reser ifrån mig och som jag inte ska få träffa på länge! Kram 🥰!
En räkmacka är aldrig fel

Anonym

😊🍀😍Vilken bra vecka! Grattis till Oskar och att du varit i Bandhagen (3 gånger nu❤️💕❤️😊)
Och musikbåt. Det låter så bra!

Svar: Tack så mycket för gratulationen, det är Bagarmossen han flyttat till 🥰 jag kan säkert ha vimsat till det 🤪! Det är aldrig fel med musikbåt 🎶⛴🕺🎶!
En räkmacka är aldrig fel

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress