En räkmacka är aldrig fel

Lycka kan vara en blå dörr, äventyret på Teneriffa fortsätter och nästa vecka har jag fem riktigt bra tillfällen att fira!
Jag blev så glad och lycklig av den här obeskrivligt vackra blåa dörren som jag och Alec hittade på en av våra promenader till Los Abrigos. Jag kände ett starkt behov att få stanna till stund och skratta. Troligtvis finns det något  väldigt skojigt på andra sidan dörren eller så är detta en helt ny företeelse jag upptäckt - en skrattplats där man bara kan stanna till en liten stund och skratta.
 
 
Lycka är ett så stort begrepp och innebär väldigt olika saker för oss alla människor, men en sak vet vi alla med säkerhet och det är att vi behöver lycka i livet. Det viktigt känner jag att hitta lycka i både stort och smått. Att se det stora i det lilla och det lilla i det stora. Våga lyssna på sig själv och fråga vad jag blev lycklig av idag? Just den här dagen var det en blå dörr som gav mig en portion med lycka, det behöver inte vara knepigare än så.
 
Under en av våra Walk abouts vi gjorde jag och Alec, gick vi till ett stormarknadsområde som ligger ca 3,5 kilometer ifrån oss. Här finns den lokala elektronik-handlaren som är en spansk motsvarighet till El-giganten, fast mycket bättre och det är av en anledning jag skrivit om tidigare, här kan man nämligen köpa en stående anglosaxisk högtalare. Just en sådan behövde vi inte idag utan nöjde oss med ett par hörlurar. Snett mitt emot ligger en riktigt crazy shop, som heter Bazar Panda och ett besök här är en upplevelse utöver det vanliga. Här kan du handla allt från mattor, kastruller, plasfrukter, cykelpedaler, till verktyg, resväskor, uppblåsbara jätteflamingos och dasslock, med andra ord är affären fullproppad med nödvändighetsartiklar som man inte kan klara sig utan.
 
 
Äntligen ett anglosaxiskt toalettlock, som jag längtat för att inte tala om den anglosaxiska resekudden man också kan ha på huvudet om man vill vara lite extra fin. 
 
 
Ett annat mycket intressant fynd är den här krigarhjälmen som är gjord av bly typ. Den väger säkert tio kilo och jag kan gissa att den här är utmärkt att ha på sig om man skulle få en tegelsten i huvudet eller om man skulle få ett extremt behov av att springa i full fart med huvudet före rakt in i en stenmur. Det kan också vara en extra ordinär hjälm för undervattensrugby, tänker att hjälmen fungerar som ett bly-sänke och håller kroppen kvar på botten så man i lugn och ro kan springa fram och tillbaka, fram och tillbaka och göra massor med mål. Vilket fynd!
 
Här i området ligger också en stor mataffär där vi gör lite större matinköp, jag brukar alltid stanna till vid fiskdisken och titta på dagens utbud.
 
 
Under tiden jag och Alec gick på upptäcktsfärder och hade det bra på Teneriffa seglade Tomas EM i klassen RS Aero på Gardasjön.
 
 
Tomas  placerade sig bra och fick dessutom en guldmedalj i gruppen Masterclass, coolt! 
Grattis älskling, bra kämpat, du är grym!
 
Nu är vi hemma igen och igår passade vi på att besöka båtmässan "Allt för sjön" som är en flytande båtmässa i Gustavsberg. Flera höjdpunkter, dels vår båt Peppar som bara sög åt sig besökare som en svamp, trevligt mingel som det alltid är hos Navigare och vi fick se en helt ny båtmodell, Jeanneau Sunloft 47. På den här båten har man enbart sovutrymme ombord, 6 kabiner och fyra toaletter för totalt 12 personer, kapten har en egen kabin längst fram i fören. Köksdelen är placerad ihop med sittbrunnen, vilket är genigaliskt. När man seglar på varmare breddgrader använder man sällan salongen till något annat än att förvara väskor, ska du laga mat är det hett som en bastu så att flytta upp köket känns väldigt smart. 
 
 
Nu väntar en ny spännande vecka och jag har fem riktigt bra tillfällen att fira.
Måndag: Den viktigaste dagen på hela året - jag fyller år!
Onsdag: Firar jag att det är sex veckor sedan jag slutade att dricka kaffe.
Lördag: Bröllopsdag, vi firar det varje lördag eftersom vi gifte oss en lördag.
Lördag: Oskar min äldsta son flyttar in i sin nya lägenhet.
Samt att Alec kommer att inleda ett nytt spännande kapitel i sitt liv under veckan.
 
Nu ska vi snart avrunda söndagskvällen med att äta taco-middag som Tomas son Anton och hans flickvän Freja ska bjuda oss på, det är lycka. 
 
Hoppas jag har kunnat bjuda dig på lite lycka. Mycket kärlek och goda energier till Er alla och tack för att du tog dig tid att läsa.
 
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress