En räkmacka är aldrig fel

Att sätta sig själv på laddning, den här veckan fick jag ett telefonsamtal, vårlycklig och vad är en Påsk utan kackel?
I år är jag vårlycklig och jag har massor med energi och positiva krafter som bara spritter i kroppen, det är helt underbart. Jag har tidigare berättat att jag brukar bli lite ledsen och nedstämd om våren, men i år är det som bortblåst. Det finns inte en tendens till någon sådan känsla över huvudtaget och det är jag så glad och tacksam över. Jag är helt övertygad om att det beror på att jag haft den stora förmånen att få bo på Teneriffa under ett par månader den här vintern och fått en rejäl dos av både sol och värme. Det är troligtvis inte knepigare än så, ljuset är så mycket viktigare för oss än vad vi förstår och om vi nu förstår det så är det inte alla som har möjlighet att få vistas på sydligare breddgrader under vintern.
 
 
Här sitter jag och är sådär skönt vårlycklig i en korggunga på jobbet. Den är placerad vid ett enormt fönster där man ser ut över Götgatan och det är en härlig vy även om det numera är en tämligen lugn och stundvis folktom gata. I den här gungan sitter jag ibland och ringer viktiga samtal och skriver viktiga mejl, ibland sitter jag här och gör ingenting, kanske dricker en kopp te och tänker en vacker tanke, laddar om mina kanoner och tar sats inför nya spännande arbetsuppgifter. Det är bra att hitta en sådan plats där man kan sätta sig själv på laddning en liten stund.
 
 
Kontoret hemma i Skärgårdsstad saknar förvisso korggunga, men ca två hundra meter bort finns havet och vid båthuset kan man slå sig ner och sitta på laddning en stund. Det fungerar utmärkt, jag har provat flera gånger. 
Bilden togs i torsdags under vårt månadsmöte och det är så roligt att få se och höra ifrån många av kollegorna. Kan bara säga att jag prisar Gud för Zoom som underlättar tillvaron för många av oss.
 
 
Jag har efterlyst det hederliga telefonsamtalet, vad hände egentligen med det? Jag saknar fortfarande att det inte ringer i telefonen och jag är inte imponerad av alla dessa stressiga och oftast felstavade SMS som plingar till i telefonen. Själv fortsätter jag att ringa även om de allra flesta inte har tid att svara, men jag ger inte upp och jag kommer fortsätta att bli lika lycklig varje gång det ringer i telefonen. Nu i veckan ringde det faktiskt en gång och lyckan blev total, ett luckorus sköljde över mig som en våg. Det var en av mina bästa vänner Charlotte som bor i Göteborg och vi har kännt varandra i ca 38 år. Hon ringde och ville bara höra så att allt var bra, kolla läget och erbjöd sig att åka upp till pappa Willy om han behöver hjälp med att handla eller ordna något. Jag blev obeskrivligt rörd och kände mig så lättad och tacksam att hon finns där som en livlina. Nu är det så att pappa Willy har inte mycket till övers med Coronavirus, han går ut och handlar i lugn och ro och ser det mer som en fördel att inte behöva köa lika mycket nu när de flesta håller sig inne.
 
 
Här sitter jag och Charlotte en solig dag och njuter vid Thaibåten som ligger vid Skanstull.
Tack Charlotte för ditt samtal och för att du finns där som en hjälpande hand, det känns tryggt.
 
Påskafton firade vi med Anton, Oskar och Jessie, vi åt en supergod lunch med sill, lax, räkor, vegetariska piroger och vegetariska köttbular bland annat, väldigt mysigt. 
 
Påsken är inte någon påsk om man inte får påsk-kackla, en tradition som våra ungdomar ser fram emot hela året och i lördags var det äntligen dags. 
Nytt för i år var att ungdomarna fick skattkartor och Tomas hade en noggrann genomgång innan, det var mycket nerver och mycket pirr inför det stora äventyret.
 
 
 
Anton gick ut först och var rätt snabb att hitta sin skatt, jag och Tomas följde efter hack i häl med det ljuvliga ljudet av kackel som eskalerade ju närmare han kom skatten.
 
 
Ni ser hur han njuter av skattjakten och kacklet, väldigt synd att det inte går att lägga in ljud här på bloggen. 
 
Oskar kämpade på och visar här stolt upp sin skatt till tonerna av det ljuvliga kacklet.
 
 
Lyckligast av alla deltagarna var Jessie utan tvekan, det var hennes premiär-kackel och hon längtar redan till nästa påskafton!
 
 
Efter kackel-jakten hade vi en riktigt härlig påsk-fika med Tiramisu som Oskar och Jessie gjort, jag hade fixat en fryst lime cheesecake och bakat choocolate chip cookies.
 
 
Det är något speciellt det här med att baka småkakor, det går rätt fort att göra, det doftar ljuvligt och för att inte tala om hur goda de är att äta - det är du värd.
 
Mycket kärlek och goda energier till Er alla och tack för att du tog dig tid att läsa.
 
 
 

Karin

🐣påsk-kackel med karta🌸 Bra tips! Men såklart, en konst att genomföra!🥰💕🎉

Svar: Det blev ett väldigt lyckat kackel 🐣Som du kunde se har Tomas en genomgång för maximalt lyckat resultat 😘❣️🐣
En räkmacka är aldrig fel

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress