En räkmacka är aldrig fel

I skarpt läge när coronan utmanar oss med nya tekniska lösningar
Det har väl knappast undgått någon att jag har förmånen att få ha ett helt fantastiskt och spännade arbete på Lavendla begravning och juridik. För drygt ett år sedan fick jag förtroendet att utveckla och bygga Lavendla Academy som är en del av företaget där vi utbildar nya begåvade och välbehövliga begravningsrådgivare. Våra kursdeltagare läser in en teoretisk del under två veckor på distans via vår digitala utbildningsplattform och därefter träffas vi under tre dagar då vi varvar föreläsningar med studiebesök. Den här gången kunde vi inte träffas som planerat, Coronaviruset fick oss att tänka om och hitta en annan lösning, den lösningen heter Zoom! 
 
Vi bestämde oss för att sända våra föreläsningar live via ett verktyg som heter Zoom så att alla kunde delta på kursdagarna oavsett var man befinner sig. 
 
Vi bjöd in våra deltagare till konferenslokalen som vi hyrde och sände seminarierna ifrån, de fick själva välja om de ville följa föreläsningarna på distans eller tillsammans med oss. Några deltagare var med oss och några valde att stanna hemma vilket är väldigt klokt val nu när vi ska undvika att resa i onödan.
Det var verkligen en succé, även om våra deltagare befann sig i Sundsvall, Karlskrona, Vänersborg, Kalmar, Uddevalla, Kungsbacka och Rönninge så kändes det som vi alla satt i samma rum. 
 
 
Här är ett bevismaterial från vår föreläsning som handlar om kundmötet - samtal med anhöriga som min kollega Maria håller. Hon är en enormt omtyckt och begåvad rådgivare som är otrolig på att dela med sig av sina erfarenheter på ett inspirerande och professionellt sätt. Tack Maria!
 
 
Vi satt i en stor lokal så att vi alla kunde ha varandra på ett betryggande avstånd. Den här bilden är tagen när vår VD Jakob Nordström berättar om Lavendla, hur det startade en gång, var vi är nu och vart vi är på väg. 
 
Det var en stor utmaning att lägga om hela kursen och köra den digitalt, jag kände en oro över hur det skulle gå med tekniken och hur vi skulle få det att fungera för alla våra kursdeltagare. Tack vare min fantastiska kollega Marita fick vi ordning och reda på allt och dagen innan hade vi ett litet testmöte med deltagarna så vi visste att vi hade alla med oss nästa dag då vi var i skarpt läge. Tack Marita och tack alla deltagare för att vi kunde genomföra det här tillsammans!
 
 
Fredagen avslutades med lite bubbel och mingel på vårt kontor, naturligtvis fanns det alkoholfritt alternativ. Nu kommer våra nya rådgivare att börja arbeta med sina handledare för att ta klivet fullt ut som begravningsrådgivare i vårt Lavendla team, Välkomna allihopa, det ska bli så roligt att få arbeta tillsammans med er!
 
 
På bänken i köket står vackra tulpaner som vi fick av Oskar och Jessie förra söndagen, de vägrar att sluta blomma. Vilket angenämt personlighetsdrag hos en blomma, jag tror att jag ska ta det till mig och bara blomma på.
 
Jag hoppas att alla ni fortsätter att blomma även om vi känner oss lite ensamna och krokiga när vi inte kan umgås och träffa alla nära och kära. 
Håll ut, känns tillvaron totalt outhärdlig är man aldrig längre ifrån varandra en ett Zoom- möte som kan liva upp. Jag delar gärna med mig till alla som inte tagit steget in i Zooms förtrollande värld, hör av er så ska jag guida er och visa hur det fungerar.
 
Mycket kärlek och goda energier till Er alla och tack för att du tog dig tid att läsa.
 
 

Anonym

❤️

Svar: ❣️
En räkmacka är aldrig fel

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress