En räkmacka är aldrig fel

Det är jättejobbigt att jobba, kan man inte lukta bäst kan man alltid stinka värst och ett kärt återseende av en riktig pärla i Skärgården
I måndags var jag tillbaka på jobbet efter tre helt underbara semesterveckor och det var en riktigt tuff historia kan jag meddela. Det är jättejobbigt att jobba, jag var helt slut efter första dagen. Jag förstår ingenting, jag är mycket piggare när jag är ledig, men jag antar att jag kommer att vänja mig. Nu vet ni vad som väntar alla semesterfirare som är på väg tillbaka till arbetet.
 
 
Idag fick jag lära mig något väldigt spännande, nämligen att världens största blomma heter Rafflesia och växer i ostörd regnskog på Borneo och Sumatra. Den kan väga upp till hela 10 kilo och den lever efter divisen kan man inte lukta bäst kan man alltid stinka värst. Det gör den, den stinker nämligen ruttet kött vilket är genigaliskt därför att då lockar den till sig flugor som pollinerar den.
 
 
Det är alltid roligt att få lära sig något nytt och den här ovärderliga kunskapen bjöd SöndagsMorgan mig på i P3. Det är ett väldigt trevligt program med hög myshetsfaktor och med många överraskningar som jag ofta lyssnar på när jag har möjlighet på söndags morgon. En extra piff är att en av mina favoritförfattarinnor Viveka Lärn Sundvall är med och förgyller programmet. Idag fick hon bland annat tävla med en lyssnare och då skulle de prata ihop sig om det var fler som heter Blomma i förnamn i Sverige än antal kilo som världens största blomma väger. Som sagt SöndagsMorgan i P3, ett riktigt skönt radioprogram att starta söndagar med. Tips från coachen.
 
Nu ska jag berätta om ett mycket kärt återseende, en riktig pärla i Stockholms Skärgård som heter Gistholmen och ligger nära Ingmarsö. Här har vår seglarskola Sailstar en stor del av sin historia och vi har tillbringat många somrar här med både seglarskola och semesterveckor. Här har flera hundra personer eller kanske snarare flera tusen personer lärt sig segla. Människor som tagit mod till sig och prickat av ytterligare en punkt på sin bucket list och många av dem har äntligen hittat sin stora passion i livet, segling. 
 
 
För tre år sedan stängde de Gistholmen för att renovera alla stugor som bara stod och skrek av sitt behov av att få bli renoverade. Jag kan inte sticka under stolen med att jag älskade de gamla stugorna med utedass, spartansk inredning och promenaderna för att hämta vatten. Nu står 21 nyrenoverade stugor klara och i torsdags efter jobbet åkte jag ut med Cindrella för att äntligen få njuta av denna gudomliga ö. Tomas åkte ut i tisdags och sin vana trogen stod han ute i havet och vinkade till båtar i sin längtan inför min ankomst.
 
 
Ett finare välkomnande kan jag inte tänka mig.
 
 
På den här solvarma klippan tillbringade jag lördagseftermiddagen med spännande bok och när jag trodde att livet inte kunde bli bättre så dök Tomas upp i sin Bug och satte ytterligare en guldkant på tillvaron.
 
 
 
 
Störts möter minst. Operah kom förbi och så fick vi den här fina bilden då Operah som är störst i vår flotta möter Buggen som är minst. Coolt.
 
 
Nu är det söndagskväll och snart dags att avrunda den här veckan med grillmiddag nere vid vattnet. 
 
 
Mycket kärlek och goda energier till Er alla och tack för att du tog dig tid att läsa.
 Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress