En räkmacka är aldrig fel

Sushi är kattmat hälsar pappa Willy, Krut & Krussiduller ett hett tips i Göteborg och fint avslut på semestern med två sköna dagar ombord på Operah
I tisdags bar det av på nya äventyr till Göteborg för att hälsa på pappa Willy, tack och lov följde min yngsta son Alec med för Gudarna ska veta att det var äventyr som väntade. Jag har berättat tidigare att han  är norra Europas envisaste man och mycket roligare än vad han själv vet om. Den här gången överträffade han troligtvis sig själv och tack alla underbara människor som har glimten i ögat och kan ta pappa Willy på rätt sätt som den mycket speciella karaktär han är. 
 
 
Det har blivit lite av en tradition att äta räksmörgås och dricka bubbel första kvällen när vi ses. Räksmörgåsarna ska inhandlas hos Delikatesshörnan i Saluhallen, där säljer de räkmörgåsarnas Rolls Royce. Medan vi åt berättade pappa glatt att han vill att vi går med honom till barberaren och det kan ni se på bilden att det är välbehövligt. Han ville också att vi skulle äta köttbullar till lunch från Kometen nästa dag samt besöka mataffären och apoteket, mycket på schemat. Viktig detalj är att han vill ha lunchen så nära klockan 12.00 som möjligt, helst prick 12.00. 
 
 
Vi hängde på låset när Kometen öppnade 11.30 och fick våra köttbulleportioner tillsammans med sallad, nybakat bröd och hembakade småkakor. Kometen är en av Leif Mannerströms före detta flaggskeppskrogar och köket håller fortfarande mycket hög klass. Typisk pappa Willy klass. När vi ätit klart tog pappa sin vana trogen en siesta för att ladda om kanonerna och ta en tur till torget. Han är rätt orkeslös och har svårt att andas så för att begränsa promenerandet gick jag till mataffären och Alec tog med pappa till apoteket. När jag handlat klart gick jag över till apoteket där pappa Willy högt och tydligt berättade för personalen att de lika gärna kan stänga igen butiken eftersom de inte hade hans deodorant, Nivea stickdeodorant. Personalen känner tydligen pappa väl och tog det hela med ro och med glimten i ögat.
 
När vi kom hem frågade jag pappa vad han vill ha till middag, äppelpaj med vaniljsås svarade han och det lös i ögonen av lycka precis som på ett barn på julafton.
 
 
Det blev en blandad middag kan man lugnt säga, Alec åt en Calzone, pappa Willy åt äppelpaj tillsammans med en halv liter vaniljsås och själv åt jag sushi. När pappa såg sushin ropade han förskräckt ut: Herre Gud äter du sådan där rå fisk, det är ju för helvete kattmat! Så nu vet vi alla det, sushi är kattmat. 
 
Nästa dag var det dags för barberaren som  min pappa kallar frisören för, jag hade ringt och frågat när hon öppnade vilket var klockan 11.00. Det uppskattade inte Willy, hon ska öppna 10.00 som det står på dörren, annars kan hon lika gärna slå igen. Folk kommer att sluta gå till henne om hon inte kan passa tiden. Jag försökte förklara att många egna företagare har fått dra ner på sina öppettider nu under coronan, men det hade han inte mycket till övers för utan konstaterade att hon kommer att få stänga igen.
Det var en tuff promenad upp till Guldhedstorget för pappa, men till slut kom vi fram och jag uppmanade honom vänligt men bestämt att inte skälla ut henne för det här med öppettiderna. Tänk om hon blir ledsen och inte vill klippa dig sa jag och då lovade han att inte säga något. Frisörskan blev så glad att få träffa pappa igen, de pratade med varandra som två gamla vänner som inte setts på länge.
 
 
Den här dagen ville pappa Willy ha kinesmat till lunch och för att effektivisera tiden så att lunchen kunde serveras så nära 12.00 som möjligt åkte Alec till stan och handlade maten under tiden vi var hos frisören. Vi synkade tiden perfekt och efter den här övningen var pappa vrålhungrig och åt två stora portioner med biff i ostronsås, fried rice och massor med räkchips. 
 
De här dagarna hos pappa har inte bara varit äventyrliga promenader och god mat. Jag har också fått träffa de grymt duktiga och härliga personerna  från hemtjänsten som kommer hem till honom och ser till att han har ett bra liv. Pappa kallar de för "min personal" och betonar det som att han har butlers som servar honom. Skön inställning. Allt fungerar inte med hemtjänsten, men min älskade syster Mona jobbar varje dag för att få till så att alla rutiner genomförs så som det är beslutat enligt hans genomförandeplan. Puss älsklingssyster, du gör ett helt fantastiskt jobb! 
 
 
Jag har ett litet smultronställe i Göteborg som tidigare hette Balders hage som är en butik som säljer massor med nödvändighetsartiklar. Den är Gudomlig och jag vill ha allt i den butiken. Nu heter den Krut och Krussiduller, bara en sådan sak, Krussiduller som är ett av mina absoluta favoritord.
 
I lördags morse åkte jag ut till Sandhamn och mönstrade på Operah, jag kan inte tänka mig ett bättre sätt att få avrunda min semester.
 
 
Blå blå himmel, en skinande sol som sprider sina strålar på ett blått blått hav.
Skön segling från Sandhamn till Ingmarsö tillsammans med veckans kursdeltagare.
 
 
 
Efter middagen i lördagskväll på Ingmarsö Krog gick vi ut på bryggan till Operah som låg där och bara såg vacker ut i månljusets sken. Nypa sig i armen varning på den känslan.
 
 
En allvarsam blick, en sorg över att en den här semestern börjar gå mot sitt slut. Men som mitt kloka inre ofta säger till mig så är slutet på något alltid förtsättningen på något annat.
 
 
Oj, nu blev det genast mycket mer spännande att vakna upp för att se vad morgondagen bjuder på för nya utmaningar.
 
Mycket kärlek och goda energier till Er alla och tack för att du tog dig tid att läsa.

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress