En räkmacka är aldrig fel

Tystnad tagning - roligaste arbetsdagarna på Lavendla, rädda vildsvinet Elsa och grattis Anton & Evelina
Den här veckan har bara varit för rolig med bland annat tre dagars inspelning för att producera material till vår (Lavendlas), heldigitaliserade utbildning för att bli begravningsrådgivare. Det har varit en underbar känsla att få göra ett gästspel i min gamla bransch inom film & tv-produktion tillsammans med ett grymt professionellt team!
 
 
Vi filmade en dag i studio och då passade jag på att få göra ett inslag.
 
 
Vi filmade bland annat vår fantastiska redovisningschef Åsa som föreläser om dödsboets ekonomi, GDPR, sekretess och tystnadsplikt. Här står hon tillsammans med Andreas, vår grymma fotograf.
 
 
Inspelning betyder också fika och sådana saker, här på Multiproduktion finns det mesta inklusive ett välfyllt diskokylskåp. Bra produktionsbolag.
 
 
Här är vi i Rosens kapell i Råcksta och gör ett porträtt av Judit som arbetar som präst. Min otroligt begåvade kollega Marita intervjuade Judit som med allvar, humor och med glimten i ögat berättade  sina sanningar om att arbeta som präst. Sista frågan Judit fick svara på var om hon är rädd för döden. Hennes svar gav mig tårar i ögonen och håret reste sig på kroppen. Så starkt, så fint samtal.
 
 
Roligt på jobbet - ja det vill jag lova, speciellt när jobbfrugan Maria är på plats. Den här dagen filmade vi "Kundmötet/samtal med anhöriga", en film som visar hur ett kundmöte kan gå till. 
 
 
Maria tillsammans med kollegorna Lovisa och Henrik gjorde ett helt fantastiskt jobb!
 
Nu ska jag inte berätta mer om jobbet även om det kan vara hur kul som helst. Nu ska vi uppmärksamma något betydligt allvarligare, nämligen den lilla tjuvaktiga vildsvinshonan som numera har fått namnet Elsa och som jag berättade om förra veckan. Hon knyckte en dator som låg i en påse och blev sedan jagad av ägaren, en naken man, genom en park i Berlin. Det här fångades naturligtvis på bild och har spritts som en löpeld på sociala medier. Nu har det visat sig att Elsa och hennes små kultingar har tjuvat både det ena och det andra från gäster som solat och pic-nicat i parken och nu vill myndigheterna stämpla dem som en fara för människor och helt sonika avliva dem. 
 
 
Det här har fått djurrättsaktivister att starta protester för att kämpa för deras liv, bara på någon dag har en protestlista på internet samlat över 4000 underskrifter för att vildsvinen ska få leva. Heja Elsa!
 
Vi har avslutat veckan med att fira Anton och Evelina som nu är klara med sina universitetsstudier. Grattis, så bra kämpat!!!
 
 
 
Mycket kärlek och goda energier till Er alla och tack för att du tog dig tid att läsa.
 
Karin

😊Vilken rolig jobbvecka!! Men massor med hårt jobb under och före såklart!! ⭐️
Tänk att lille tyske mannen hade just DET benet, det högra först när rutan frös till en stillbild

Svar: 🤣❣️🥰
En räkmacka är aldrig fel

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress