En räkmacka är aldrig fel

Ibland är världen vackrast på morgonen, spökstad till salu i gott skick, kärlek på vattenflaska och tips om en konstnär som behöver ironi och humor för att göra sina verk poetiska
Jag älskar tidiga mornar vilket kan låta märkligt på tanke med att jag är en morgontrött person. Under mina år som inspelningsledare och platschef var det inte ovanligt att jag klev upp vid 5-tiden på morgonen för att förbereda dagens inspelningsplats. Jag kom på rätt snabbt att egentligen spelar det ingen roll om jag går upp klockan fem eller klockan sju, rörelsen att kliva ur sängen är lika smärtsam oavsett hur tidigt det än är. Jag älskade att köra genom Stockholms tomma och ödlsiga gator och sakta få känna hur staden vaknar, en magisk känsla.
 
 
Här på Teneriffa går jag ut varje morgon på terrassen och hälsar dagen välkommen. De allra flesta mornar hälsar solen tillbaka med vackra och sprakande färger, det är så vackert att det är svårt att ta in att det är på riktigt.
 
Jag har tidigare skrivit om ett hotellkomplex som ligger inte långt ifrån oss som har förvandlats till en spökstad. Jag är vansinnigt förtjust i övergivna och förfallna byggnader så jag passerar ofta förbi just det här stället. Men gissa om jag blev förvånad när vi hittade spökhotellet till salu på nätet och mäklaren presenterar att hotellanläggningen är i gott skick.
 
 
Det här ser väl rätt trevligt och lockande ut tänker jag, och läser man objekstbeskrivningen verkar det inte heller så tokigt.
 
 
Kanske lite snålt med 1 perkeringsplats för 31 bostäder, det kan vara så att det ingår 1 parkeringsplats per bostad, det är oklart. Men det här med gott skick gör mig något förvirrad. Antingen så är det min skenande fantasi och kärlek till övergivna plaser som får mig att se det brutala och nedgångna skicket som hotellet befinner sig i eller så är det en kulturkrock. Kanske man ser den här fastigheten i gott skick i spanska mått mätt, vad vet jag?
 
 
Byggnaderna saknar både dörrar och fönster, fasaderna håller på att vittra sönder och i asfalten växer det så det knakar.
 
 
 
 
Jag tror att det är något fuffens här och vill lyfta ett varningens finger. Så sitter du nu och har hittat det här hotellet "i gott skick" och är sugen på att slå till så rekommenderar jag att pruta ner priset rejält. Kanske borde mäklaren överväga att skänka bort det om nu det här stället ska få någon framtid över huvudtaget att gå till mötes. Jag kan garantera att det är ett charmigt hotell med goda energier trots sin gåta varför det blivit övergivet. Känslan är väldigt stark av att hotellet lämnades i panik, vad hände? Giftgas som sipprade ut i alla bostäder eller dödligt giftiga ormar som invaderade området eller var det kanske ett stort UFO som hämtade med sig alla boende? 
 
Det är viktigt att ge sig själv kärlek ofta, ibland glömmer vi det och då är det bra att ha en vattenflaska som ger en liten påminnelse. Kärlek på vattenflaska ska man inte underskatta.
 
 
Segling ska man inte heller underskatta, det är också ett sätt att ge sig själv kärlek om man älskar att segla. Det är full fart nere på seglarcentret och vill du komma hit och segla kan du läsa mer här http://sailstar.org/teneriffa.html
 
 
Allt jag vet i livet har Jan Stenmark lärt mig är en fascinerande Facebook grupp som drivs av konstnären Jan Stenmark som jag följer och gillar skarpt. Han presenterar sig som en konstnär som behöver ironi och humor för att göra sina verk poetiska. Ibland blir jag full i skratt när jag ser hans bilder, men ofta finns det underliggande allvar i hans verk. Texterna till hans bilder ger ofta en ny, oväntad och absurd betydelse av konstverket. 
 
 
Det blev en stämningsfull morgon med den här coola Lucian som gled in med te, pepparkakor, morötter och med ljus i sitt hår. Jag hoppas att ni alla har fått uppleva en fin Lucia.
Massor med kärlek och goda energier till Er alla & tack för att du tog dig tid att läsa.
 
 
Karin

Du är där det är världens vackraste soluppgångar, det är klart!!
🥳och Spökstaden, Men vilket scoop!😳 En verklig nitlott att köpa det hotellet på nätet.

Svar: Jag vet Karin, vilken flopp att inpulshandla hotell på nätet. Tur att jag är här och styr upp 🥰!
En räkmacka är aldrig fel

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress