En räkmacka är aldrig fel

En svängande vecka med inslag av blåa shots, sexchock i ett litet glas och alla hjärtans dag är alla dagar!
Den här veckan har livet svängt åt alla håll och kanter, det vill jag lova. Det absolut märkligaste var att resa tillbaka till Stockholm, det kändes nästan overkligt. Jag har längtat varje dag efter alla mina underbara och fantastiska kollegor, det är egentligen det som är det tuffaste, att inte få träffa dem. Men på kontoret på Teneriffa sitter ofta Tomas och arbetar, det är också helt fantastiskt och underbart. Så nu här hemma får jag sitta och längta efter honom, men som min kloka gamla mormor Mimmi sa; hur man än vänder sig har man rumpan bak!
Hur som helst är det mycket kärlek oavsett vilket håll jag flyger på, nu får jag och Tomas längta och vara starka i det här. Vi har varit ifrån varandra en hel del genom åren och det finns något vackert och speciellt i att få längta.
 
 
Min bästkompis Karin hade med sig en liten påse med blåa hårda små fiskar som hon glatt kom ut med i köket en dag och meddelade att nu ska vi göra shots! Väldigt spännande sa jag som har missat hela grejen med shots, vet inte riktigt varför men shotsen har aldrig korsat min väg bortsett från en och annan Jägermeister. En dag senare fick jag prova att "shota" för första gången i mitt liv och den här blåa fiskshoten smakade väldigt bra med en stark smak av lakrits som jag älskar.
 
 
Nu vill jag utfärda en varning för känsliga personer för snart kommer det en riktig sexchock-bild som kan väcka anstöt. Det är inte min avsikt utan jag vill bara sprida information och kunskap om restaurangkulturen när man besöker en kinesisk restaurang på Teneriffa. I samband med att du betalar notan kommer de med en flaska söt likör och till synes oskuldsfulla små glas. Fnittrande trippar de iväg efter att ha uppmanat om att förse sig ordentligt av den söta drycken,
 
 
Nu fegade jag ur ganska mycket, mina andra bilder är för detaljerade så jag har valt en som är mer suddig, men ni förstår vad som väntar i botten på glaset. Jag får känslan av att det är personalen som har allra roligast utav det här för naturligtvis blir reaktionerna väldigt olika från gästerna.
 
Väl hemma i Stockholm väntade sjukdom, ensamhet och elände, så bedrövligt. Hög feber, ont i halsen och huvudvärk tvingade mig att hålla mig i sängen och bjöd på ca 18 timmars sömn i tre dygn. Varför? I fredags tittade jag på sociala medier där alla visade kärlek och mys bland kollegor, med vänner och med sina käresta och jag kände mig som världens mest ensammaste person. 
 
 
I tisdags när jag var på väg hem från Arlanda passerade jag Gunnarssons konditori på Götgatan där de erbjöd både kärleksmaränger och möjligheten till att beställa sitt alldeles egna princesshjärta.
I min värld bestämde jag mig för att det är alla hjärtans dag alla dagar, när jag och Tomas ses så firar vi det på ett sätt som får både kärleksmaränger och princesshjärtan att blekna. Så tänkte jag och sov vidare i min feberdimma. Hoppas alla ni fick och gav mycket kärlek på alla hjärtans dag.
 
 
Till slut gav febern upp och jag kunde resa mig ur serkofagen, vimmelkantig med vid gott mod att omfamna livet som kom tillbaka. Bästa sätt att mjukstarta motorerna är ett yogapass och meditation. Andas in det goda, andas ut det dåliga och fylla hjärtat med allt gudomligt. Ett tips bara, prova gärna.
 
 
 
Viss skillnad om jag får säga det själv. Nu är det söndagskväll och jag har ätit middag med min äldsta son Oskar och det har varit väldigt mysigt. Jag lagade en vegetarisk rätt med citron, lime, chili, citrongräs och vitlök som bas. Vegetariska frikadeller med känsla från medelhavet, jättegott.
 
 
 
Jag toppade rätten med fetaost och persilja, serverade med pasta. Det var mycket kärlek och hjärta i den här rätten. 
 
Nu ska jag strax sova och i morgon när jag vaknar ska jag äntligen få träffa mina underbara kollegor, jösses vad roligt det ska bli!
Jag hoppas att du har något riktigt roligt framför dig i morgon, vet du inte säkert om du har det så får du en glad överraskning när det inträffar.
 
Mycket kärlek och goda energier till Er alla och tack för att du tog dig tid att läsa.

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress