En räkmacka är aldrig fel

Sköna semesterdagar med bland annat springrekord, Gäddsimmerska, och det finns en liten låda för varje tillfälle
Exakt den här gudomliga utsikten får jag njuta utav nästan varje dag då vi äter lunch på vår absoluta favorit-restaurang Queen Mary som ligger alldeles intill där vi bor. Just den här dagen seglade ett gäng grymt duktiga 10-åringar förbi i sina Optimistjollar med blåa vackra segel. De är på träningsläger som våra kollegor på Amarilla sailing ordnar.
 
 
Jag har haft underbara semesterdagar och har slagit springrekord, det var flera år sedan jag sprang en mil, men nu hände det. Vilken känsla när benen bara pinnar på, man glömmer tid och rum & plötsligt så hade jag sprungit över en mil utan att jag har förstått hur det gick till.
 
 
Troligtvis är det den ljuvliga bougainvillea jag sniffar in med jämna mellanrum som levererar någon sorts superkraft. Det är en galet vacker blomma och jag blir helt förtrollad varje gång jag stannar till vid en buske.
 
Jag älskar att läsa böcker och de här semesterdagarna har jag hunnit med några stycken och den som verkligen tog mig med storm är Cecilia Klangs Gäddsimmerskan, vilken otrolig bok! Vi får följa Charlotte Hammar som är chef på en reklambyrå och när hon får sparken "råkar" hon köpa ett förfallet hus efter några glas rödvin för mycket hos sin lokala pizzabagare. Huset ligger i den lilla orten Hanfors och här korsars Charlottes vägar med entreprenören Kent Åsberg som har en strålande affärsidé om hur man ska sätta Hanfors på världskartan. Kent planerar att bygga en damm där Japaner och andra exotiska turister ska få simma med specialbeställda monstergäddor från Holland. En historia du inte vill missa, jag lovar!
 
I historien om Villa havsbris följer vi Sophie som efter sin mammas död visar sig få ta över sitt föräldrarhem "Villa havsbris", ett hus som modern sagt sig sälja för över tio år sedan. Det gamla kråkslottet har varit både kurhotell och pensionat tidigare, nu har det stått och förfallet och behöver rustas upp för att kunna säljas. Begravningsrådgivaren Berndt tipsar om att anlita volentärer som renoverar med ersättning i form av mat och husrum. Men fungerar det verkligen?
Det är inte bara  den här hemligheten som Sophies mamma lämnar efter sig, en blek porslinsdocka blir budbärare för en livshistoria som Sophie inte är helt övertygad om att hon vill ta del av.
 
 
En sommar i Devon är också en bok som inte går att lägga ifrån sig.
Oliva blir plötsligt änka när hennes älskade make Alec får en hjärtinfarkt.
Det sista Olivia hör sin make säga i telefonen innan han rasar ner för trappan och dör är: "Det här numret får du aldrig mer ringa". Vem var det som ringde?
Olivias make lämnar efter sig en omtumlande hemlighet som vänder upp och och ner på både hennes och barnen Freja och Roberts liv.
Men Alec är inte ensam om att bjuda på överraskningar. Sonen Robert bär på en hemlighet för att inte tala om hans styvdotter Molly som smider planer i det dolda. Allt det här och lite till uppdagas under familjens gemensamma semester i huset i Devon där de alltid firar semester tillsammans. Den här boken bjuder på drama, spänning, humor och sylvassa klockrena repliker.
 
Det finns en liten låda för varje tillfälle. Min älskade gamla Moster är ett levande bevis på hur bra små lådor kan vara när man samlar på olika saker, det kan alla intyga som fick den stora förmånen att få träffa henne. Hon hade en låda för varje liten pinal. Det här har fallit i glömska för mig med lådor. Min fantastiska kollega Pam, hon har fina lådor på sitt skrivbord där hon förvarar, ja? Vad har hon i sina små lådor?
 
 
Vid ett besök i vårt alldeles egna China Town trillade jag in i en avdelning med lådor. Då menar jag alla typer av lådor för alla typer av behov. Små, stora, runda, ovala, höga, låga och med världens alla tänkbara motiv.
 
 
Ni som känner mig sedan tidigare ser självklart vilka mina favoritlådor är, de Anglosaxiska och alla de andra lådorna de är dina Pam!
 
Jag avrundar den här semesterveckan med att berätta om det har varit många spännande aktiviteter på Sailstar de senaste två veckorna, Emil Bentgsson har varit här och coachat en grupp Laser-seglare och Tomas har kört kurs för andra deltagare så verksamheten rullar på bra här på Teneriffa. Emil åker snart vidare till Melbourne för att segla VM och vi önskar honom lycka till!
 
 
I morgon installerar jag mig på kontoret igen här på Teneriffa och arbetar på som vanligt.
Mycket kärlek och goda energier till Er alla och tack för att du tog dig tid att läsa.
Karin

💕Underbart skrivet! Tack för alla boktipsen och 🥳grattis till den mäktiga milen!! 🌺🌹🍀

Svar: ❣️Snart är du här 😘
En räkmacka är aldrig fel

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress