En räkmacka är aldrig fel

Lycklig på mitt nya kontor, hattarna har fått en viktig roll i coronakrisen och nu har jag fått det perfekta receptet på toast Skagen
Plötsligt händer det, jag har fått ett nytt kontor hemma i Sjöstaden, så underbart! I vanliga fall har jag kontoret vid köksbordet där jag sitter och arbetar vilket är väldigt trivsamt och bra. I fredags hade jag den stora äran att få dela kontoret vid köksbordet med min underbara man Tomas, och när jag var mitt i ett flow ringde Tomas telefon och jag behövde flytta mig för att få behålla min koncentration.
 
Jag trippade bort till Alecs rum som numera mest står tomt, och då blev det så självklart - jag har ett nytt kontor!
 
 
Den här veckan har jag gjort iakttagelser om hattarnas viktiga roll nu i coronatider, hatt eller huvudbonad om man så önskar ligger mig väldigt varmt om hjärtat så jag har följt ämnet med stort intresse.
 
Flera av er har säkert redan sätt den geniala Burger King-hatten likt en sombreor som hjälper kunderna att hålla korrekt avstånd.
 
 
Några har arbetat med ett slags simpuffs-skydd i skumplast och gjort en hatt som hjälper till att hålla avståndet. Jag känner att det är väldigt ansvarsfullt att uppfinna olika sätt att säkerställa det ansvar som åligger oss alla som medmänniskor i samhället.
 
 
Håkan Lidbo har tagit coronahatten till en helt annan nivå, han har byggt en hatt  med sensorer som tjuter om någon kommer för nära.
 
 
Håkan hittade en förpackning med backsensorer i en realåda på en elektronikaffär och när han läste instruktionen visade det sig att avståndet för backsensorn stämmer med folkhälsomyndighetens  rekommendation. Sedan skapade han sin coronahatt med hjälp av en bygghjälm och en jordglob han hittade i soprummet. Vilken genialisk idé!
 
Nu ska ni få se den ultimata coronahatten med massor av inspiration från trollkarlsvärlden!
 
 
Den här helt underbara hatten har Henning Cedmar Brandstedt gjort och tanken från början var att han skulle bära den på den årliga nördparaden där människor bygger och skapar knasiga saker.
 
Paraden blev inställd men Henning bestämde sig för att sy färdigt sin hatt, vilket inte var helt enkelt.
Hatten är gjord av 20 meter markduk och elrör. Markduken gjorde att han inte vågade använda symaskin utan har sytt allting för hand. 
Henning beskriver sin kreation som en trollkarlshatt, tänk Gandalf fast alldeles för stor storlek.
Jag känner spontant att den här hatten är överlägsen när det gäller att hålla social distansering.
 
 
Jag kanske ska pimpa min alldeles egna privata sorteringshatt enligt Hennings ritning och trygga mitt avstånd när jag rör mig i samhället. Mmm, får fundera på det.
 
I förmiddags fick jag lära mig hur man gör den korrekta toast Skagen av den otroligt begåvade kocken Erik Videgård.
 
 
På 4:ans morgon program berättade Erik att den klassiska Toast Skagen innehåller räkor, majonäs och citronpeppar. Ingenting annat. Tore Wretmans kallskänka Karin Chädström införde citronpepparn som är en viktig ingrediens. Glöm lök, dill och andra eventuella råvaror som du tidigare misshandlat den här rätten med, nu vet vi hur man gör en klassisk toast Skagen. 
 
Det här var allt för den här veckan, jag avslutar den med att omfamna min vackra mors dags bukett som fortfarande blommar och doftar ljuvligt.
 
 
 
Jo, en bild till vill jag bjuda på, svanarna som lullar hem längst med bryggorna här i Sjöstaden. Det är så bedårande.
 
 
 
Mycket kärlek och goda energier till Er alla och tack för att du tog dig tid att läsa.
 
 
 
 
 
 
 
 


Karin

Marie🌹🥰vad bra att du har koll på så många sociala distansieringshattar!! Och att du dessutom har en sorteringshatt av klass att pimpa!👍🥳 Jag håller med om att svanungarna är supersöta och så går på ett väldigt rakt led..?🤔fantastiskt! Kram och goda energier till dig!❤️

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress