En räkmacka är aldrig fel

London, I love you och en hyllning till norra Europas trevligaste taxi chaufför
I måndags flög vi hem igen från London till Teneriffta. Det är något med London jag älskar så mycket. Skulle någon säga till mig att jag måste välja en stad där jag ska leva resten av livet så är London en av de städer jag skulle överväga starkt. En sak jag gillar mycket är att tunnelbanan är trång och gemytlig och den här kvällen när vi var ute och åkte var det ingen som panikade över coronaviruset. Såg faktiskt inte någon med mask eller munskydd. Allt var lugnt, alla åkte bara tunnelbana och var nöjda med det.
 
 
Jag tycker mycket om ljussättningen i tunnelbanan i London som är gemytlig och skapar en trivsam stämning.
 
 
Den här gången fick jag stifta en ny bekantskap med en station som heter TurnPike Lane och det är en av de saker jag älskar med London, varje station har en egen liten historia att berätta.
 
 
Det konstigaste som hände under veckan är att min blogg gick ner i svart och försvann. Puts väck! Det var inte helt självklart att den gick att få tillbaka men tack och lov lyckades det! Tack alla ni som hörde av er och uppmärksammade denna världskatastrof, tack vare er är nu hela ordningen återställd i universum.
 
Jag vill hylla en taxichaufför som gjorde min morgon och min dag då jag flög hem till Teneriffa nu den 25 februari. Jag skulle flyga med en väldigt tung väska som innehöll en del reklammaterial till mässan i London och därför bestämde jag mig att beställa en taxi till arbetet vid 06.45. När jag kom ner slogs bildörren upp och en jätteglad man hojtar glatt på bred dialekt från Dalarna: Åh, flicka lilla, tänk att här var jag 05.20 i morse och hämtade din granne som jag körde till Arlanda. Vad roligt svarade jag, jag har beställt en taxi till Arlanda idag kl. 12.20 fast från Götgatan. Jag tar den körningen och så kör jag dig dig till Arlanda idag svarade han glatt. Den här chauförren, vi kan  kalla honom för Jerry  är en av de gladaste och roligaste chaufförer jag någonsin träffat. Han berättade för mig att han är synsk, på riktigt. Han berättade flera stora saker han förutspått, men för att få det mer ur ett vardagligt perspektiv så berättade han att när han och hans fru tittar på Bingolotto så brukar han berätta vem som är nästa person som kommer att ringa upp och vad den personen kommer att vinna. Vad jag förstår är det små luckor med nummer som de som ringer in får välja på och då vet Jerry vilken lucka den som ringer upp kommer att välja och vilken vinst vederbörande kammar hem, coolt.
 
Mycket kärlek och goda energier till Er alla och tack för att du tog dig tid att läsa.
Karin

Vad kul att läsa! 🥰😊Jag gillar London också men nu önskar jag ju att jag också träffar på taxi-Jerry! Vilken sköning!
Många kramar till dig!

Svar: Jag lovar, taxi-Jerry är ett riktigt scoop!
En räkmacka är aldrig fel

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress