En räkmacka är aldrig fel

Lycklig i London på en båtmässa i ett palats
I tisdags flög jag tillbaka till Teneriffa och äntligen fick vi ses igen jag och Tomas. Det är väldigt mysigt att få längta efter varandra, känna hur mycket vi betyder för varandra och få uppleva känslan av total kärlek när vi ses igen och får drunkna i varandras ögon. Sandstormen hade så gott som blåst förbi och lämnat kvar mängder med fina små sandkorn som inte går att dammsuga upp, de beter sig lite som aska. Nu till veckans absoluta höjdpunkt, fredags flög vi till London för att vara med på RYA Dinghy show som är en båtmässa för jollar. I England är jollesegling stort och det finns ingen hejd på fantasin när de konstruerar nya jollar. Den här mässan bjuder på mycket kärlek till alla som älskar jollesegling.
 
 
Det är ingen hemlighet att den största och mest uppskattade montern tillhör Sailstar och Amarilla som erbjuder segling bland annat på Teneriffa under vinterhalvåret, det var vi ensamna om på mässan. Men innan jag guidar er runt på alla fynd man kan göra på mässan så vill jag berätta om den här fantastiskt vackra lokalen.
 
 
Det är första gången jag varit på mässa i så vackra lokaler, Alexandra Palace som här i England också kallas för "The peoples place" och som byggdes 1873 just för att vara ett folkets palats.
 
 
Byggnaden ligger på en hög höjd och bjuder på maffig utsikt över London citys karakteristiska skyskrapor. Här ifrån sände BBC världens första allmänna tv-sändning 1936 och utöver mässhallarna finns här en skridskobana, minigolfbana, rådjurshage och en sjö med båtuthyrning.
På sommaren njuter många av en pic-nic i den vackra parken och naturligtvis finns här kafé, bar, restaurang. Alexandra Palace har också teater och en av Londons mest populära konsertlokaler.
 
 
I entrén till mässan växer det djungelliknande grönska och mitt i alltihopa hittade jag en Egyptisk sfinx som oftast är en lejonkropp med ett manshuvud. Där låg den vackra sfinxen och vakade över en hemligt upplyst pyramid med all sin mystiska energi. Coolt.
 
 
Mindre mystiska energier låg runt det lilla caféet i entrén, men vad gör det när man kan njuta av de fantastiskt vackra korintiska pelarna. Alexandra Palace är helt klart värt ett besök även om man inte kommer till London för att besöka en båtmässa.
 
 
Min favorit på mässan är helt klart RS 21, en ny bekantskap. Tomas har provseglat den och förstod mycket väl att jag fastnat för just den här segelbåten, så nu har vi en ny båt på vår önskelista.
 
 
Mässan bjuder på båtar för alla och en var, om man till exempel älskar polkagrisar så känns det som att den här jollen passar bra!
 
 
Är man en tältälskande person med segeldrömmar finns här den ultimata segelbåten.
 
 
Vill man ha en segelbåt med sting eller kanske bara älskar svart och gult, segelbåt för den hängivne AIK supporten?
 
 
Lite mesigt att de inte har gått mer all in och gjort ett svart & gulrutigt segel istället för ett genomskinligt som för mig påminner om ett duschdrapperi.
 
Det finns fula båtar som säkert gör många människor glada, jag blev väldigt glad när jag såg seglet med Union Jack sticka upp bakom.
 
 
Hade min moster levt hade hon valt en ärtgrön segelbåt, hon älskade den skrikgröna färgen, hon älskade alla starka färger.
 
 
Men hon kunde väl inte segla tänker ni nu som kände henne, och det stämmer, det kunde hon inte. Det är där vi kommer in i bilden, hade Sailstar funnits då hon levde hade hon garanterat lärt sig segla för att få glida runt i en ärtgrön jolle.
 
Här på mässan hittade jag också en båt med en fräsig kvinna på seglet, jag tror säkert att man kan beställa ett segel med en fräsig man, vilket jag skulle föredra.
 
 
Det här var ett litet smakprov som jag hoppas gett dig inspiration och roliga tankar om vilken båt du vill segla. Det finns hur många olika varianter som helst och även om du inte ska köpa en segelbåt så är det här en väldigt trevlig mässa att besöka, inte minst för den vackra byggnaden.
 
I går, lördag firade vi vår fjärde förlovningsdag - just det, på själva skottdagen. Vi besökte en väldigt mysig pizzeria bredvid lägenheten där vi bor och beställde in en pizza som skulle kunna räcka för sex personer. Finurligt nog fick man gärna dela upp innehållet på den, så vi fick två olika pizzor på pizzan, smart, då tröttnar man inte lika fort och kan trycka i sig mer. Sanning är att vi kunde inte få i oss hela, så ikväll ska vi kalasa på den sista pizzabiten och njuta av ett avsnitt vi sparat av "På spåret". 
 
 
Mycket kärlek och goda energier till Er alla och tack för att du tog dig tid att läsa.

Anonym

Vilken mysig blogg denna vecka🥰kärlek och båtar och kärlek till båtar! Tack för goda energier!

Svar: Tack själv ❣️för att du läser och uppskattar min blogg 🙏♥️!
En räkmacka är aldrig fel

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress