En räkmacka är aldrig fel

Enkelheten en framgångsfaktor för att höja sin livskvalité, Sailstar är igång och fniss i glaset. Obs! Känsliga läsare varnas.
Enkelt är ett fantastiskt ord som vi ger alldeles för lite uppmärksamhet. 
Ta det ordet till dig en liten stund och fundera på hur bra det faktiskt är.
Alla tycker om enkla lösningar, de allra flesta i alla fall. Det finns alltid några som har förkärlek till att komplicera allt så mycket det bara är möjligt, men dem får ingen uppmärksamhet av mig.
En del förknippar enkelt med ren standard. Så kan det också vara förstås, men det är inte riktigt det jag vill lyfta fram. Jag tänker enkelheten i vardagen, att det får vara lätt att leva och att lyx kan vara enkelt. Som att vakna på helgen och äta frukost i t-shirt och shorts eller kanske bara ett höftskynke.
Det är enkelt.
 
 
Att vakna och ha kontoret på andra sidan dörren, slippa kollektivtrafik eller att sitta i bilköer, det är enkelt. Att kunna ta en lunchpromenad längst med Atlanten och höra hur vågorna slår, det är enkelt. Att få tillbringa en eftermiddag i en solstol bredvid poolen med en gudomligt bra bok, det är enkelt. Telefonen ringer, det är min älskade Tomas som vill äta lunch på vårt favoritställe Queen Mary om en kvart, det är enkelt. Det är just den här sortens små  men ack så viktiga tillfälligheter som gör livet enklare. Vi får mer tid att göra det vi tycker om och det som gör att vår livskvalité blir lite högre.
Var modig - var enkel.
 
 
Enkelt kan vara svårt för vissa personer som till exempel enkelheten i att vila på en solstol en stund. Det kan vara en näst intill oöverstiglig handling för vissa och då får man välja vilken enkelhet man vill förgylla sin tillvaro med. En golfrunda, måla en akvarell, bestiga ett berg, renovera en trasig bil, ringa en vän, laga en mustig gryta eller kanske titta på en fotbollsmatch, vad vet jag. Krångla inte till det, utan tänk att det enkla är det som du tycker om och som gör dig glad. Enkelt.
 
Den här veckan har flera personer valt att segla med Sailstar här på Teneriffa, det är enkelt. 
 
 
Jag tror att jag tidigare berättat om fniss i glaset som man får uppleva här när man besöker några av de asiatiska restaurangerna. De serverar en liten avskedsdrink i ett till synes oskyldigt glas, men när man för det närmare munnen väntar en överraskning i all enkelhet.
 
 
Mycket kärlek och goda energier till Er alla och tack för att du tog dig tid att läsa.
 
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress